FOGYÓKÚRA

4 lelki ok, mely a hízás hátterében állhat - Így szabadulj meg tőle!

Szerző:
Szabó Anna
A hízás okai sokfélék lehetnek. Legfőképp mégis az határozza meg testsúlyunkat, hogy mit eszünk és mit teszünk. Ez viszont annak az eredménye, hogy mit gondolunk, és hogyan érezzük magunkat! Azaz, a hízásnak bizony lelki okai is lehetnek.

 

A feszültség, a szomorúság vagy a stressz könnyen túlevéshez vezethet. Az evés már csecsemőkorunktól jutalmazó szereppel bír, így ez önmagában nem probléma. Ha azonban ezt a rövidtávú megoldási stratégiát nem dolgozzuk fel, az hosszú távon hízáshoz vezet. Épp ezért, ha fogyni akarsz, az érzelmi állapotodat, a lelki életedet is rendbe kell rakni!

Mit tehetünk?


8+1 jótanács Dr. Gulyás Tamástól az elhízás és annak lelki okai ellen:


1. Orvosilag ki kell zárni és kezelni kell minden felmerülő okot
A pajzsmirigy alulműködést be kell állítani, az emésztési folyamatokat rendbe kell hozni, a gyulladásokat és allergiákat ki kell iktatni, stb.


2. Át kell tekinteni az életmódot
Milyen most, milyen volt akkor, amikor nem volt jelen a probléma?


3. Keresni kell egy lelki segítőt
Nem biztos, hogy a pszichológus a legjobb megoldás, de ez teljesen egyéni. Meg kell keresni, mi vezetett először elhízáshoz.


4. Keress egy barátot
Akivel megoszthatod, hogy éppen hol tartasz, vagy mi zavar! A csapatmunka itt is hatékonyabb.


5. A változásokat fokozatosan kell bevezetni
Bár pont ilyen probléma esetén találnak célba a "Hogyan fogytam 30 kg-ot 10 nap alatt" című hirdetések, de ne dőljünk be nekik! Utána csak a hogyan híztam 40 kg-ot tudjuk majd megírni...


6. Segíthet az étkezési napló is
Nem feltétlenül azért, hogy valaki kielemezze azt. Írjunk le mindent, amit eszünk, és jegyezzük le mellé, milyen lelki állapotban voltunk az evés előtt, alatt és után.


7. Koncentráljunk sikereinkre!
Ha csökkentjük az ételadagokat, vagy megváltoztatjuk az addig megszokott étrendünket, az feszültséghez, lehangoltsághoz vezethet. Ezért fontos az apró sikerekre figyelni.


8. Ne hibáztasd magad
ha véletlenül nem sikerül ragaszkodnod a programodhoz, és egy nap "megszeged a diétádat"! Lesz ilyen többször, túl kell rajta lépni. Ha ez határozza meg a továbbiakat, az tuti kudarcot jelent.


+1. Akár fizikai zsírbontó módszereket bevethetsz
Annak érdekében, hogy végre jobban érezd magad a bőrödben. Tudnod kell azonban, hogy az ilyen eljárások célja nem az általános fogyás, hanem a helyi makacs zsírpárnák (pl. úszógumi, integető háj, „lovaglónadrág") eltávolítása. Tehát funkciójuk a zsírleszíváséhoz hasonlóan esztétikai. A kavitációs zsírbontás is segíthet, hogy jobban érezd magad a bőrödben! Ez akár otthon, saját géppel is végezhető, így diszkrétebb, mintha szalonba mennél.


,,A kavitációs zsírbontás a műtéti zsírleszíváson kívül az egyetlen eljárás, ami nem a zsírsejtek méretét csökkenti, hanem magukat a zsírsejteket is roncsolja. Így nemcsak eltávolítja a makacs zsírpárnákat és a narancsbőrt, hanem azt is képes gátolni, hogy a zsírlerakódás később az adott területre visszatérjen" - mondja Dr. Gulyás Tamás orvos, életmódszakértő.

fogyókúra diéta hízás testsúly testsúlycsökkentés zsírégetés elhízás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL