2017. március 23. - Emőke
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. március 23. - Emőke
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Fórum

Hirdetés

Gyorskeresés

Keresés a topic-címek között:
Keresés a hozzászólók között:
Vissza a fórum nyitólapra Hozzászólások időrendben Legfrissebb legfelül Hozzáadás a kedvencekhez
Közérzet » Ötvenen túliak társasága (12898 hsz.) Új hozzászólás
Tudnivalók Kedvenc témáim Topic indítása
«« elejére « előző következő » végére »»
mütyűr (Topikindító) 2006-09-16 22:03:15 Válasz erre
Örülök, hogy végre megalakulhat ez a fórum, mert én már mindenhol keresem a volt osztálytársaimat, de senkit nem találok a neten. Remélem itt sikerül. 1965-ben érettségiztünk a XVII. kerületi gimiben. A becenevem ott is mütyűr volt. Mi vidékre költöztünk a férjemmel, aki szintén osztálytársunk volt. Sajnos így elszakadtunk a többiektől, szinte semmit nem tudunk róluk. Remélem valaki rám ismer, és válaszol. Az nagyon szuper lenne.
hamisciprus 2017-03-23 09:54:50 Válasz erre

Igazad van kedves Arany a kerttel kapcsolatban, nagyon jó, ha van, de sokat kell dolgozni érte, hogy szép legyen. Az igaz, hogy nagy-nagy örömet tud okozni. Hiányzik nekem is különösen ilyen jó időben. Felajánlottam a kerti munkámat a gyerekemnek, mert szívesen tevékenykednék még. Kispesten bizrtosan szép volt a szüleidéké is.

Ma egészen emberbaráti időben lesz a Szultána, így meg fogom tudni nézni. Áttették csütörtökre, de lehet, hogy csak azért változtatgatják, hogy meg ne tudjuk szokni az időpontot. Fura ez az össze-vissza rakosgatás.

Megjelent újból az újságunk.

Ma is csodaszép időnek nézünk elébe! A lábam szinte visz ki a szabadba, pedig most van néhány házimunkám, amit el kell végezni.

Ilyen időben sokkal jobb a kedvünk mégha vannak is gondjaink, könnyebben viseljük, mint morcos időben.

Szép napot kívánva ölellek: ciprus


arany52 2017-03-22 16:17:57 Válasz erre

Jól tetted Cipruska, hogy a szervizelést megbeszélted a klimásokkal. Most már jöhet a kánikula, Ti nem fogtok szenvedni lehet.

Jó cipőt kapni nagyon nehéz és a műbőr azon kívül, hogy nem tartós, nem is egészséges, izzad benne a láb. Viszont a valódi bőr gyakran megfizethetetlen, de legalább tartós darab.

Tavasztól késő őszig a kert megfizethetetlen, ad egy szabadságot, nem kell otthon se a lakásban tartozkodni. Apukám kertes házban nőtt fel Kispesten és bizony sokszor visszasírta, hogy milyen jó volt nyáron a nyugágyban pihenni a szépen rendben tartott kertben. Csak hát azért a szépségért nagyon meg kellett dolgozni, nem sok idő maradt a pihenésre. Néha én is vágyok kertes házban, hogy ott kicsit szabadabb lennék, de a kerti munkákat ki csinálná? Én nem birom, lányka meg szinte állandóan dolgozik. Így megelégszek az erkéllyel. Ma is valami gyönyörű idő volt, ki is ültem délben napozni.

Holnap lesz a lomtalanítás, remélem gond nélkül megoldjuk és kicsit rendet vághatok a lakásban, mert ezt széjjelséget már nehezen viselem.
További szép napot kívánok!
Ölel: Arany

 

 

 

hamisciprus 2017-03-22 06:29:30 Válasz erre

Hát bizony a kutyusoknak is melege van, hiába próbálják hűteni magukat a nyelvükön keresztül, az nem elég. A rövidebb frizura biztosan jó lesz neki.

A klímásokkal megbeszéltem, jönnek hétfőn, és megteszik azt, amit minden évben kell. Így megmarad a garancia, és ami szintén fontos, egészségesen lehet majd beüzemelni, ha szükség lesz rá.

Itt nem kaptam megfelelő cipőt, így lehet hogy valamelyik nap elmegyek Miskolcra, és ott is megnézem. A műanyagból készültek nem egészségesek, ami meg bőrből készült, az nagyon sokba kerül. No, de a nézegetés nem kerül pénzbe.

A pacalt több órán keresztül főztem mire úgy-ahogy ehetőre puhult. Jó lett, de mire kész lett, elment a kedvem is tőle.

Ilyenkor amikor kitavaszodik mindig hiányzik a kert, az udvar ahol tevékenykedni lehetett, de azt persze tudom, hogy fizikailag már nehezen bírtam volna. van azért néhány cserép virágom ami gondozást igényel, ezzel beérem.

Biztosan tudsz már erkélyezni, ha időd lesz rá.

ölellek: ciprus

arany52 2017-03-21 17:31:28 Válasz erre

Cipruska, párodnak mielőbbi gyógyulást. Csalfa még az idő, nem szabad nagyon nekivetközni. Bár megjegyzem ma kész nyár volt. Az udvarra vittem le a sok kartondobozt, egész kimelegedtem.
De jó is régi barátnőkkel beszélgetni. Múltkor engem is teljesen váratlanul meglátogatott egy gyerekkori barátnőm. Együtt jártunk óvodába, általánosba, de valamilyen szinten mindig tartottuk a kapcsolatot. Emlékeztünk a régi osztálytársakra, eseményekre. Jó volt nosztalgiázni .
Biztosan finom a pacal, de őszintén szólva én nagyon ritkán főztem, csak Jóska szerette, de neki se volt olyan nagy sláger. Mióta ő nincs, már nem is készítem.
Akkor tegnap mindketten emlékeztünk a Józsefünkre . Hogy elszaladt hét év, szinte hihetetlen, még előttem van, mikor együtt ünnepeltünk . Ilyenkor bent ettünk a szobában, szépen terítettem és Jóska kedvencét főztem. Ebéd után volt süti és kávé, lányka meg fényképeket készített rólunk. Szép volt, de már csak emlék.
Érdemes a klimásokkal megcsináltatni a tisztítást, mert nem is olyan drága és jól fog müködni. Állítólag meleg nyár elé nézünk, nagyon jól fogjátok tudni használni. Nekünk is működésbe lesznek helyezve a ventilátorok. Ronyka már ezt a meleget is nehezen bírja, ma már liheget, nyújtogatva kis nyelvét. Majd megritkitjuk kicsit a bundáját, hogy jobban szellőzzön .

 

Szép estét kívánok!
Ölel: Arany

 

 

hamisciprus 2017-03-20 18:57:51 Válasz erre

Szervusztok!

Igen kedves Arany, tegnap József nap volt. Én is kimentem a temetőbe, vittem egy szál rózsát. Szép napos idő volt, de nagyon fújt a szél.

Ma elutaztam a szülőfalum, illetve szülővárosomba a barátnőmhöz nem voltam sokáig, jól kibeszélgettük magunkat. Elmondtuk egymásnak örömünket, gondjainkat.

Kaptam a boltban fagyasztott pacalt. Én nagyon szeretem. Ez konyhakész volt azt írták, azért áztattam, abáltam jó sokáig, most már a pörköltalapban van, de még mindig nem elég puha.

Jó nagy szervezést igényel, hogy minden a helyén legyen nálatok, de majd csak túl lesztek rajta, és akkor örülni fogtok a megújult szobának.

A párom alaposan megfázott, láza is volt. A birtokon végzett munka közben járt így, mert mozgás közben melehge van, és jobban levetközött, mint kellett volna.

Írtak a klímások, hogy ha ápr. 15.-ig kitisztíttatom velük a klímát, akkor "csak" 6500 Ft.-ba kerül. Fel fogom venni a kapcsolatot, és időpontot egyeztetek majd velük.

ölellek: ciprus

arany52 2017-03-20 18:27:48 Válasz erre

Szép napot!

 

Ma is szervezkedünk, mert a lomtalanítás péntekre van kiírva, lánykám viszont csütörtökre hívta a segítséget, mert pénteken délutános. Most áttetette magát köztesre és megpróbálja inkább péntekre áttenni, mert félünk a bűntetéstől. Amilyen pechünk van kifogunk egy szigorú közterest és a bűntetés 150 ezer forint.

 

Finom is a húsleves mindenféle húsból, én csirkecombból, vagy szárnyból szoktam készíteni, de ma már ráfanyalodtam a rántott levesre, mert csak nem akar a gyomrom rendbe jönni. Már igen kezdem unni ezt a kavargást, rossz közérzetet.

 

Beleuntam én is mindkét sorozatba, mert annyira ismétlődnek az események, harc a hatalomért, oktalan gyílkolászás. Azért még nézem, de örülök, hogy már a Szultána is csak hetente egyszer van, ennyi elég belőle.

 

A Megfizethető bútor is, ahol mi vásárolunk a szállítási díjért csak a kapu elé viszi a bútort és külön kell fizetni az emeletre felhozatalért. Most ez a szekrénysor ingyen szállítással volt, de a felhozatalért 7 ezret kértek. No és persze borravaló, amiért odabiggyesztették a helyére. Van itt ára mindennek.

 

Tegnap József nap volt, szomorkodtam is egy sort, hogy férjem már nem köszönthetem fel. Ilyenkor még jobban előjönnek az emlékek és a hiányérzet, ami megmarad örökre.

 

Szép estét kívánva, ölel: Arany

 

 

hamisciprus 2017-03-19 17:04:32 Válasz erre

De jó Aranyka, hogy meg v an az új szekrénysorotok! Majd szép csendesen elpskltok kedvetek szerint mindent. Úgy látszik, hogy ezek a rakodófiúk mindenütt egyformák. Nálunk az a módi, hogy lerakják a holmit a lépcsőház elé kívül, és ha azt szeretnénk, hogy fel is jöjjön a valahanyadik emeletre, azért külön kell fizetni nem is keveset, különben simán elnéznék, hogy nő- akár egyedül is- oldja meg valahogy, hogy felkerüljön a bútor. Ha meg még fent is pakolni kell, mert ugye a lakásban derül ki igazán, hogy az elképzelésen nem kell-e változtatni, akkor morcosak. Szerencsére túl vagytok rajta.

Finom a húsleves, akármilyen húsféléből készül is. A marhahús nagyon drága, húsos csont, oldalas, vagy pulykanyakból szoktam készíteni. Egy időben csirkefarhátból főztem, de mostanában az elég zsírosra sikerül.

Mi nem kívántuk a húsfélét, mert 15.-én töltött káposzta volt, így ma tojásleves, és mákos öntött kifli volt ebédre.

Nekem már sem a Szulejmán, sem a Szultána nem tetszik, pedig igazán lelkesen néztem. Jó lenne egy-egy szép történelmi flm, vagy valamilyen romantikus, de olyat nem találok mostanában.

Itt szép napos idő volt, de elég szeles.

ölellek: ciprus

arany52 2017-03-18 16:15:54 Válasz erre

Cipruska, örülök, hogy ilyen jól éreztétek magatok az étterem versbemutatóján. Láttam a meghívót a facédon. Szomorú, hogy kevesen mennek el az ilyen összejövetelekre, nincs az irodalomnak elég híve. Sajnos az éttermekben van egy kicsit zavaró ételszag. A Kéhliben az a jó, hogy külön pincehyiségben tartják az esteket és ételt nem szolgálnak fel, csak időtő van, néha egy kis sütemény, pogácsa. Így nem annyira érezni a kellemetlen szagokat.
Ma reggel leszállították a szekrénysort hozzánk. Lányka direkt nem maradt bent túlórázni, így 5-re hazaért és még két órát tudott pihenni. Utána már nagy izgalommal vártuk, hogy jönnek. Nem igen akaródzott a szállítófiúknak összerakni, de végül csak felpakolták a kisebb szekrényeket az alapra. Sajnos nem úsztuk meg a cipekedést, emelést, mert meg kellett változtatni a sorrendet. A tévéhez nem ért oda az antenna és a színek se jól követték egymást. Szépen összeraktuk, sötét és világos váltva van, mutatós lett. Ha be lesz rendezve, teszek fel képet.
Korán ebédeltünk, hogy Timi még le tudjon feküdni, mielőtt megy éjszakai munkára , mert már nagyon fáradt. Én csak húslevest készítettem magamnak a fájós gyomrom miatt, de az jól esett. Rövid időt nekem is sikerült aludni.
Este a tesco online hozza a rendelt élelmíszereket, elrakom őket, kicsit teszek-veszek, hogy alakuljon a lakás és megyek is pihenni. Még az eheti Szultánát le kellene néznem, nem jutottam hozzá. Valahogy ez a második széria nem is jön be annyira nekem.
Kellemes hétvégét kívánva, ölel: Arany

 

 

 

hamisciprus 2017-03-18 08:12:56 Válasz erre

Szép jó reggelt!

Jó nagy felfordulás lehet most nálatok, elég nagy munka lehetett, hogy helyet tudjatok csinálni az új szekrénysornak, gondolom jól el is fáradtatok közben. Még szerencse, hogy le bírtátok emelni a szekrény felső részét ketten. Ha meghozzák az újat, így legalább lesz hová tenni, és szép lassan be is tudtok pakolni. Hamarabb lesz szép szobája Timikének, mint ahogy előre elterveztétek.

Tegnap voltunk a vendéglőben az írásainkkal. rajtunk kívül kevés érdeklődő volt, de mi jól éreztük magunkat. Egy saját írásomon kívül két társam verséből készültem, de aztán még megkértek rá , hogy olvassak fel még néhányat. El is fáradt a hangom, mert nem vagyok szokva a sok beszédhez. Egy társunk fotózott, tett fel képet a facéra az eseményről.

Engem nagyon zavart a kajaszag, bele is evődött a ruhámba, így most mosok, mert nem akarom így betenni a szekrénybe a többi közé.

Biztosan az időre vagy ilyen érzékeny, már itt is csöpörög az eső. levegőre akartam menni, de így ez elmarad, majd itthon  mozgok helyette.

ölellek: ciprus

 

arany52 2017-03-17 19:05:42 Válasz erre

Így vagyok ezzel Cipruska én is, kímélem a jobb holmikat, aztán kimegy a divatból, vagy kihízom és mehet kidobásra.
Sokan mérgelődnek a Barátok közt későbbi időpontja miatt és jogosan , ezt a sorozatot 12 éves kortól az idősekig nézik és se gyereknek nem jó sokáig fent lenni, se az idősebbek nem bírják már az éjszakázást.
A mai napom egy kész káosz. Reggel összetörve keltem, fájtak az ízületeim, talán időváltozás lesz és kevereg még most is a gyomrom. Tegnap gombás palacsintát ettem, no ezt se fogok egy darabig, mert az adhatott be. Lányka jön reggel haza fáradtan, éppen csak lefekszik pihenni, szól a telefon, hogy holnap reggel hozzák a megrendelt bútort. Ebben csak az a méreg, hogy három hétre ígérték a szállítást és mi így terveztünk. A helyén még régi szekrény és dobozok voltak. Leányzó ugrott az ágyból, hogy álljunk neki felszabadítani a helyet. A nagy szekrénynek a tetejét le kellett emelni, majd beleszakadtunk és jól fel is karistolta az új parkettát. Végül le is tört az ajtaja, mehet az is a szemétbe. Még nagytakarítást is akartunk csinálni az új bútor beállítása előtt, dehát ember tervez Isten végez. Most már azzal vígasztaljuk magunkat, hogy legalább ezen is túl leszünk. A lakásunk jelenleg egy csatatér. Majd csak alakulunk lassacskán.

 

Kellemes hétvégét kívánok !

 

Ölel: Arany

 

 

«« elejére « előző következő » végére »»
Hirdetés
loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Mutasd a szemöldöködet, és tudd meg, milyen a valós karaktered! - Képes önismereti teszt

Mutasd a szemöldöködet, és tudd meg, milyen a valós karaktered! - Képes önismereti teszt

Ha a szem a lélek tükre, azaz, „ablaka”, akkor a szemöldök egészen bizonnyal a „kerete”. Vajon mit árul el rólad a saját szemöldököd formája? Itt az ideje, hogy kiderítsd, csak ki kell választanod azt a képet, amely a leginkább hasonlít a szemöldöködre!

Tovább »
Vajon milyen energiák dolgoznak most az életedben? - Csakra jóslat

Vajon milyen energiák dolgoznak most az életedben? - Csakra jóslat

A csakra-jósláson keresztül megtudhatod, hogy jelen pillanatban milyen erők, energiák dolgoznak aktívan az életedben. Milyen perióduson mész keresztül, mire kellene figyelned. Arra is fény derül, mit kellene elengedned vagy éppen tenned ebben az időszakban. Hallgass a megérzéseidre, válasz egy lapot és már fel is tárul előtted mindaz, amit most tudnod kell!

Tovább »
10 felbecsülhetetlen értékű főző trükk, amit csak kevesen ismernek - Könnyítsd meg a dolgodat!

10 felbecsülhetetlen értékű főző trükk, amit csak kevesen ismernek - Könnyítsd meg a dolgodat!

Összegyűjtöttünk néhány ételkészítéssel, takarítással és szervezéssel kapcsolatos konyhai trükköt, amiknek egészen biztosan nagy hasznát veszed. Hiszen ki szeret órákig ténykedni a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj, nem igaz?

Tovább »

Kalkulátor

Parfümök, illatok aromaterápiával

Engedd be a természetet otthonodba, és készíts néhány illatos parfümöt az aromaterápia segítségével. Válaszd ki, mely illathoz vonzódsz a legjobban, és máris láss neki!

Még több kalkulátor »

Társkereső

Társkereső
Eszter Mária Marcsi Eva Erika Éva 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép