2015. május 28. - Emil, Csanád
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2015. május 28. - Emil, Csanád
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Fórum

Hirdetés

Gyorskeresés

Keresés a topic-címek között:
Keresés a hozzászólók között:
Vissza a fórum nyitólapra Hozzászólások időrendben Legfrissebb legfelül Hozzáadás a kedvencekhez
Közérzet » Ötvenen túliak társasága (11891 hsz.) Új hozzászólás
Tudnivalók Kedvenc témáim Topic indítása
«« elejére « előző következő » végére »»
mütyűr (Topikindító) 2006-09-16 22:03:15 Válasz erre
Örülök, hogy végre megalakulhat ez a fórum, mert én már mindenhol keresem a volt osztálytársaimat, de senkit nem találok a neten. Remélem itt sikerül. 1965-ben érettségiztünk a XVII. kerületi gimiben. A becenevem ott is mütyűr volt. Mi vidékre költöztünk a férjemmel, aki szintén osztálytársunk volt. Sajnos így elszakadtunk a többiektől, szinte semmit nem tudunk róluk. Remélem valaki rám ismer, és válaszol. Az nagyon szuper lenne.
arany52 2015-05-27 19:44:18 Válasz erre

Nálunk is szeles idő van Cipruska. Lánykám meg is fázott, vagy valami vírust szedett össze. Kúrálgatom hagymalevessel, mézes teával. Most már azért jöhetne kellemesebb idő.

Finomat sütöttél, amiben karamellá van, azt mi is szeretjük, öntetett szoktam belőle csinálni egy kis tejszínnel és vajjal.nqgyon finom süti tetején.

Elhiszem, hogy öröm fiad hangját hallani, mégis csak személyesebb, mi t a neten írás.

Szép estét kívánok: Arany

 

hamisciprus 2015-05-27 07:22:46 Válasz erre

Itt ma reggelre esős időre ébnredtünk. nem vot vihar, nem is zuhogott, hanem szép áztat eső van most is, amit a kertesek nagyon kedvelnek. Láttam a tv.-ben, hogy hazánk nyugati részén már áradnak a folyók, ott már biztosan nem kellene az eső, sőt földek a rajta lévő terméssel víz alatt vannak. 

Ma szobafogság, tornázni sem tudok menni, mert várnom kell a gázosokat. Minden lakásban ellenőrzést tartanak. 

Érdekes könyvet olvasok Luca Di Fulvio: Álmok bandája egy megerőszakolt nagyon fiatal lányról, és a gyerekéről szól, aki Amerikában próbál érvényesülni, az anya ott prostituált lesz, a fiú a szegény gyerekek életét éli, de szereti az anyját. beleszeret egy gazdag zsidó lányba, és az is őbelé. Sok viszontagságon mennek át, de most még csak a közepén tartok. Régi szokásomhoz híven beleolvastam a végébe, és a fiatalok egymáséi esznek.

Tegnap sütöttem egy kis hamis mézes sütit, mert a párom megkívánta. neki érdemes sütni, mert mindig megdicsér érte. oyan, mint egy kevert egyszerű, csak karamellizált cukros vízzel kell kikeverni.

Tegnap felhívtam a gyerekemt, jól vannak. szeretem néha a hangját is hallani, mert a neten szoktunk különben írni egymásnak.

Kellemes napot ívánok!

lellek: ciprus 

Előzmény: arany52 - 2015-05-26 10:46:19
arany52 2015-05-26 10:46:19 Válasz erre

Cipruska, valóban nagyon jól érezte magát Timi, rengeteg látnivaló volt és még az idő is kedvezett nekik. Már tervezik a következő utat, ami Bécs mellett egy barlangtó lenne.

Ti is szép helyen jártatok, a vásár mindig érdekes a forgatagával és még vásárolni is tudtatok.

Ma még lányka otthon van, kora reggel vérvételre ment, most azt heveri ki. Ez a hét amúgy is nagyon jó, mert három napot dolgozik és szombat-vasárnap is otthon lesz.

A kacsát egyben sütöttem, de nagyon kell vigyázni, hogy ne száradjon ki, folyamatosan locsoltam egy kis zsirral.

Már várom én is a sorozatokat, elvonási tüneteim voltak az ünnepek alatt. Ez adja életem állandóságát.

Egész kellemes idő lett, nem tűz a nap, lehet élvezni az erkélyt. Sok helyen olvasom, hogy befűtöttek. Mi nyitott ablaknál alszunk, ezt a hűvősebb időt kedveljük.

Kellemes hetet kívánok!

Ölel: Arany

hamisciprus 2015-05-26 09:23:50 Válasz erre

Aranyka, Timikéék nagyon szép helyen jártak, tartalmas, jó programjuk volt. Láttam a képeket a facén amiket feltettél. Nincs is annál jobb, mint amikor az ember jó társaságban töltheti a szabadidejét. 

Finomakat főztél, és sütöttél amivel vártad őt haza. Kacsát én már régen nem készítettem, Te egészben sütötted meg?

Mi a második nap voltuk a dédesi vásárban. Előtte éjjel jó sok eső esett, így elég sáros volt ott  minden. Sok, és sokféle mindent lehetett ott kapni a seprőtől a zokniig. Mi vettünk két törülközőt, zoknikat, seprőt, és édességet. Sok nézelődő volt, a vendéglátósok egy egész sort töltöttek meg, a gyerekek pónikon lovagolhattak. Szerencsénk volt, mert amíg mi ott járkáltunk nem esett az eső.

Este megnéztük az Rtl.-en az Utolsó templompos lovag című - ha jól emlékszem a címére -  filmet, tetszett.

Ma már örülök, hogy nézhetem a kedvenc sorozatunkat este.

ölellek: ciprus

Előzmény: arany52 - 2015-05-24 17:09:46
arany52 2015-05-24 17:09:46 Válasz erre

Cipruska, valóban korai kelő van, így nem is csoda, hogy este mikor mennek a sorozatok , már elálmosodsz. Én egyszer kelek éjjel 2-kor, de van , hogy addíg még nem is sikerült elaludni és utána fél 8-8 körül. Napközben viszont nem fekszem le, csak ha valami komoly bajom van.

Nagyon szép idő lett mára, lányka élvezheti az utat. Voltak az öko parkban és átmentek Egerbe is, csak este 10-re jönnek haza. Jelenleg még csak ennyit tudok, mert délután még nem telefonált.

Napom nagy része főzéssel-sütéssel ment el. Még mindig maradt a mascaponéból, így készítettem egy kevert tortát és a tetejét vontam be mascaponés, ananászos krémmel. Hugi már megkóstolta és nagyon ízlett neki.

Még sütök kacsát, most pirul a sütőben és sült krumpli már készen van. Kicsit rendbe teszem állatkáim és addigra talán lejebb megy a nap, ki tudok ülni az erkélyre.

Nagyon kellemes Pünkösdöt kívánok Neked és minden olvasónak!

Ölel: Arany

hamisciprus 2015-05-24 05:24:25 Válasz erre

Szép jó reggelt!

Mostanában mindig ilyen korán ébredek, pedig még szívesen lustálkodnék az ágyban, de úgy látszik ez már így lesz, pedig este sokáig olvastam.

Gondoltam, hogy megnézem este az Eurovíziós dalokat, de volt egy jó könyvem inkább azt olvastam. A neten néztem meg, hogy a döntőbe került magyar lány huszadik lett. Az is szép, hiszen mindegyik induló nem lehet első.

Olyan párás-ködös itt most még az idő, mintha ősz lenne.

A baconnak jó íze van, önállő ételként is finom, de mindenféle kaját feldob, ha beletekerjük, vagy csomagoljuk. Csirkemmellel próbáltam vagy kétszer, és nagyon ízlett. Tudod azt, hogy apró kockákra vágjuk a mellet, tejföllel, és fűszerekkel összekeverjük...

Köszönöm a jókívánságot, én is szép pünkösdöt kívánok Neked, és azoknak is, akik olvasnak minket!

Szeretettel ölellek: ciprus 

Előzmény: arany52 - 2015-05-23 18:00:47
arany52 2015-05-23 18:00:47 Válasz erre

Cipruska, a Szulejmánnal én is így vagyok, nem szimpatikus nekem a történelmünkért,  meg őszintén szólva azért se, mert kegyetlenül megölte gyerekeit, de izgalmasan el van készítve a sorozat, ezért nézem. Azért megtudunk belőle sok valós történelmi eseményt is, ami elkerülte figyelmünket és egy más kulturát, kort ismerhetünk meg. Vannak ennél sokkal károsabb, bugyuta sorozatok. 

Nagyon finomakat főztél és laktatóakat. Vettem bacon szalonnát , úgy hogy most azon gondolkodom mire használjam. Készítek majd csirkemellet, megkenve töltelékkel és feltekerve, körbe fogva baconnal és csirkemájat is készülök sütni úgy hogy baconnal tekerem be. 

Hűha, Fábián Janka iró-olvasó találkozóra mész. Kiváncsian várom a beszámolódat és hogy mi a véleményed az irónőről. 

Esőt mondanak holnapra is, de azért már percekre kisüt a nap, hogy utána elbújjon nevetve, hogy így jártatok. Biztosan a rossz idő ellenére is remekül fogják magukat érezni a fiatalok. 

Kellemes Pünkösdi ünnepeket kívánok!

Ölel: Arany

hamisciprus 2015-05-23 14:46:45 Válasz erre

Köszönöm kedves Arany, hogy leírtad a Szulejmán tartalmát, valóban nem néztem, de így legalább tudom követni, mert akármennyire a nyakunkon ült ötszáz évig, és nekünk ezért haragudnunk kellene rá, de az már régen volt, és az ő akkori  - biztosan a mai is - kultúrájuk annyira eltérő, más volt a miénktől, hogy amikor ki tudom várni, érdeklődéssel nézem.

Finom a zúza pörkölt, és milyen előrelátó vagy, hogy a lánykádnak is készítel csirkemellet, így nem sokat kell kajára költenie.

Hideg az nincs, de az eső bizony hol esik-hol nem. Még jó, hogy olyan helyen vannak, hogy nemcsak  szabadtéri programjuk van. Az idő ellenére biztosan jól érzik magukat.

Mi borsólevest főztünk, mert a párom fagysztójában még volt, és csülköt sütöttünk sokféle fűszerrel, és zöldséggel . Elég sok lett, így kitart néhány napig.

Hallottad hogy a magyar lány bekerült a döntőbe? Mivel angolul énekelt, nem tudom, miről szól a dal, de azért szurkolok neki.

Képzeld, nálunk a könyvtárban lesz író-olvasó találkozó Fábián Jankával. már alig várom, remélem nem jön semmi közben, és el tudok menni.

ölellek: ciprus 

Előzmény: arany52 - 2015-05-22 11:31:31
arany52 2015-05-22 11:31:31 Válasz erre

Drága Cipruska, szomorú számodra a mai nap. Minden veszteség a családban fájdalmas, de a legfájdalmasabb a gyerekünket elveszíteni. Valóban még az idő is Veled sír. Együtt érzek Veled.

Nagyon elromlott az idő, nem lehet majd szabadban tölteni a három napos ünnepet. Lánykámék azért utaznak, de fürdeni már biztosan nem tudnak, napozni se. Nem baj, azért akad sok látnivaló.

Egy ilyen búcsú valóban nagyon fárasztó, de a tévében követni lehet. Szép is a nemzeti összetartozás.

Délután megfőzöm a holnapi ebédet, zuzapörköltet. Az útra pedig kirántok lánykának csirkemellet, ne kelljen költetnie élelemre.

Tegnap lenéztem a Szulejmánt, viszonylag izgalmas volt. Hürrem csak megkapta a Valide lakrészét, lánya segített neki ebben. Jött egy új felügyelő is a hárembe, Szultán dadája és igen szigórú, már meg is bűtetett akig csak lehetett. Azért irom ezeket le, mert mondtad, nem láttad. Nagyon későre tették, nehéz fennmaradni.

Szeretettel ölellek: Arany

hamisciprus 2015-05-22 07:24:58 Válasz erre

Itt este, és éjjel is esett az eső, most is borongós, párás a levegő. Mintha az időjárás is együtt érezne velem, mert a fiamnak ma lenne a születésnapja, de már huszonöt éve nem él. Néha eljátszom a gondolattal, hogy milyen lenne felnőtt emberként, de nekem az a szőke hajú, barna szemű, szeretetre vágyó meleg tekintetű fiú ma is, mint amikor még együtt lehettünk.

Jók ezek az utazások, ha kedvezményesek, akkor anyagilag sem  megterhelő.

Lassan már megint itt a hétvége, és a pünkösd vele. tetszik nagyon a pünkösdi búcsú amit szoktak a Dunán közvetíteni. A barátnőmmel gondoltuk, hogy mi is elmegyünk, de mi már elég idős emberek vagyunk egy ilyen fizikailag is megterhelő utazáshoz, és így lemondtunk róla, de a tv.-ben azért végig követjük a zarándok vonatot. Lehet, hogy már ez nem csak a pünkösdről, inkább a magyarok összetartozásáról szól a világ minden tájáról, és ez nagyon megható számomra.

Jó lenne a hétvége egy részét a szabadban jó levegőn tölteni, de az időjárás miatt ez nem igen fog menni.

Jó hétvégét kívánok!

ölellek: ciprus 

Előzmény: arany52 - 2015-05-21 11:53:09
«« elejére « előző következő » végére »»
Hirdetés
loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ahova meghalni mentek az emberek - A leprások szigete

Ahova meghalni mentek az emberek - A leprások szigete

Kréta szigetétől nem messze északkeletre van egy apró sziget. Évente több ezer turista keresi fel, Spinalogna (görögül: Kalindon) szigetét, viharos múltjának köszönhetően, mely a leprások szigeteként vonult be a köztudatba.

Tovább »
Hódíts idén nyáron olívazöldben és marsalában!

Hódíts idén nyáron olívazöldben és marsalában!

Ezen a nyáron igazán sokféle stílus közül választhatunk, a közös bennük mégis az, hogy ebben az évben divatba jön a nőies nő!

Tovább »
A medjugorje-i jelenések avagy Szűz Mária személyesen ossza a hitet - 2. rész

A medjugorje-i jelenések avagy Szűz Mária személyesen ossza a hitet - 2. rész

A cikksorozat első részéből már kiderült, hogy a Fátimai jelenések után Szűz Mária ezúttal Medjugorjé-t látogatja napi szinten ahol hat kis látnoknak jelenik meg, akik közvetítik a szavait. Folyamatos csodák és égi jelenések történnek. Az emberek áramlanak Medjugorjé-ba, de közben a kommunisták is rászálltak a látnokokra, akik folytatják tovább missziójukat…

Tovább »

Kalkulátor

Gyógyító angyali üzenetek

Válaszd ki az aktuális problémádat, és olvasd el, mit üzennek számodra az Angyalok. Meglátod, angyali tanácsaik segíteni fognak, és hamarosan másképpen látod majd a dolgokat!

Még több kalkulátor »

Társkereső

Társkereső
Eva Erika Éva Mária Mária 
Társkereső
Preky69 Gyula Attila Sanyi1011 jozsef 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép