2017. február 22. - Gerzson
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. február 22. - Gerzson
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Fórum

Hirdetés

Gyorskeresés

Keresés a topic-címek között:
Keresés a hozzászólók között:
Vissza a fórum nyitólapra Hozzászólások időrendben Legfrissebb legfelül Hozzáadás a kedvencekhez
Közérzet » Ötvenen túliak társasága (12864 hsz.) Új hozzászólás
Tudnivalók Kedvenc témáim Topic indítása
«« elejére « előző következő » végére »»
mütyűr (Topikindító) 2006-09-16 22:03:15 Válasz erre
Örülök, hogy végre megalakulhat ez a fórum, mert én már mindenhol keresem a volt osztálytársaimat, de senkit nem találok a neten. Remélem itt sikerül. 1965-ben érettségiztünk a XVII. kerületi gimiben. A becenevem ott is mütyűr volt. Mi vidékre költöztünk a férjemmel, aki szintén osztálytársunk volt. Sajnos így elszakadtunk a többiektől, szinte semmit nem tudunk róluk. Remélem valaki rám ismer, és válaszol. Az nagyon szuper lenne.
arany52 2017-02-21 20:09:15 Válasz erre

Kedves Cipruska, ha ilyen jól sikerült a kocsonya fesztivál, kár hogy nem tudtatok elmenni. No majd máskor biztosan elmentek kostólgatni a finomabbnál finomabb kocsonyákat.
A turmixot én is tejjel iszom, úgy táplálóbb, de szomjúság ellen nagyon finom ásványvízzel is.
A karfiol leves tejfellel jó ötlet, csinálok majd én is a héten. Ma baconos csirkemell volt tejfeles tésztával. Holnap pedig zöldbab főzelék lett betervezve sertéspörkölttel. Szeretjük a főzelékeket.
A mai nap is munkával telt el, mindent kiraktunk a kredencekből és átmostuk, átválogattuk. Sok felesleges edény került a kukába. Mondtam is lánykámnak, ezután csak úgy vegyen nekem új háztatási eszközt, ha cserében egy régit kidobok, hogy ne halmozódjon ennyire fel.
Eddig a konyhánk L alakban volt berendezve, most a két szélére kerültek a butorok. Lehet, hogy a régi elrendezés mutatósabb volt, de ez praktikusabb. Küldök egy képet, de ez még nem az igazi, mert nem volt négy konyhai székünk, előtte padkát használtunk. Megrendeltük az új székeket, de két hét múlva szállítják. Akkor lesz szebb az összkép.
Még holnap is rakodni fogunk, mert a szobákat is kell nagytakarítani, de csütörtökön már megy Timi Pomázra és a többi napra is van programja. Én meg kifujom magam a nagytakarításból.

 

Ma egésznap esett az eső, Ronyka háromszor is volt sétálni, hogy neki is legyen valami jó a szabadságból, de nem élvezte, egy kanyar után már indult is hazafelé.
Reméljük a hét második fele kellemesebb lesz.

Szép estét kívánok, jó tévénézéssel, nekem is az a program.
Ölel: Arany

 

hamisciprus 2017-02-21 09:57:31 Válasz erre

Aranyka, nagyon ügyesek vagytok Timikével, hogy ilyen nagy átalakításba belefogtatok, és meg is oldottátok! Kíváncsian várom a végeredményt.

Mi nem mentünk el a kocsonyafesztiválra, de akik ott voltak mindenki nagyon jó benyomásról számolt be. Volt sokféle kocsonya, és minden ami szem-szájnak ingere. Ember is sok volt, de mindenki jól elfért, mert a főutcán - Széchenyi út - volt a kipakolás. nem akarok én Timikének programot ajánlani, hiszen nagyon elfoglalt, de jövőre a barátaival ha van rá idejük nézzék meg. IC.-vel másfél-két óra alatt Miskolcon vannak, az igaz, hogy a vonatjegy ára elég borsos. A nővérem is azzal szokott jönni Miskolcra.

Jó ötletet adtál a turmixxal, én is ittam ma tej, banán, almából. ugye Te is tejjel iszod? Egészen felfrissültem tőle, így ma elmegyek tornázni. Itt az ideje, mert eddig mindenféle kifogást kerestem, hogy miért is nem járok. Most bejelentkeztem már, így ha rámjönne a lustaság, akkor is elmegyek.

Ma karfiol levest készítek grízgaluskával, és megtejfelezem, ez is elég lesz vagy két napra.

Az idő ugyan borús, de reméljük, hogy előbb-utóbb kisüt a Nap, legalábbis ezt ígérik.

Tartalmas, szép hetet Nektek is!

ölellek: ciprus

arany52 2017-02-20 22:33:31 Válasz erre

Cipruska, remélem eljutottál a kocsonya fesztiválra, biztosan érdekes és sok finomságot lehet enni. A kocsonya nekem is a kedvencem, csak ritkán készítem mert lányom nem szereti , egymagamnak meg nem állok oda.
Tegnap Zsuzsa napoztam a barátnőmnél, ma pedig hotra dogoztuk magam lányommal. Reggel megemlítettem, csak úgy mellékesen, hogy nincs valami praktikusan berendezve a konyha, rossz és kényelmetlen helyen van az étkező rész. Erre lányom nekiállt, segédletemmel szétkapta az egész konyhát. Eddig L alakban voltak a konyhabutorok a munkalappal a konyha jobb oldalán és az ablak alatt. Most leszedtük a munkalapokat, két szélre toltuk a butorokat és teljesen át kellett a lapokat is szabni hozzá. Az ablak alá került az asztal most még műanyagszékekkel, mert a padkát is szétkaptuk és le is hordtuk a pincébe. Rendeltünk négy mutatós széket, ami két hét múlva érkezik. Akkor majd lefényképezem az új berendéssel megmutatom milyenek lettünk. Egész nap dolgoztunk, enni is csak este tudtunk. Addígra olyan éhes lettem, hogy a hirtelen evéstől megfájdult a gyomrom. Mondtam is leányzónak, máskor háromszor meggondolom, hogy kifogásoljak valami berendezést a lakásban.
Holnap praktiker vásárlás lesz, mert éleket kell még venni és álmenyezetet, az kerül az egyik helyre, ahol nincs csempe. Utána már remélem lazítani fogunk.
Kellemes hetet kívánva ölellek: Arany

 

 

 

hamisciprus 2017-02-18 22:40:26 Válasz erre

Elkészítettük a fánkot, ízlett mindenkinek, csakugyan jobb, mint a gyors fánk, mert ez könnyű, hiszen kétszer kell megkeleszteni. Még ma is finom volt. Az igaz, hogy a negyven deka liszthez adtam egy közepes nagyságú főtt krumplit is összetörve is, így ha marad másnapra, harmadnapra akkor is könnyű, puha. Nem lett szalagos, de az íze jó volt.

Nagyon jó a brassói, és a karfiol is finom.

Nálunk székelykáposzta volt, és a páromnak is ízlett, pedig neki eddig nem volt a kedvence.

Meghallgattam a Dunán a Dalt, a Joci megy képviselni minket. Így döntött a zsűri segítségével a közönség. Jók voltak a többiek is.

Miskolcon ma és holnap kocsonyafesztivál, azt mondják, hogy jó a rendezvény, a  híradóban is mutatták.

Itt ma viszonylag enyhe volt az idő, elolvadt a hó nagy része, és még az eső is esett.

Reméljük, hogy lassan erkélyezhetsz.

Jó éjszakát kívánok!

ölellek. ciprus


arany52 2017-02-17 18:51:19 Válasz erre

Cipruska, készítettem már én is kefires fánkot, nem rossz, de az eredeti recept nekem is jobban ízlett, igaz jóval munkásabb is. Idén még nem sütöttem, pedig itt az ideje , hiszen farsang van.
Állítólag megint hűvős idő jön, de unom már, nagyon várom a napsütést és hogy legalább erkélyen lehessen levegőzni.
Holnapra prézlis karfiolt készítettem, összeraktam jénai tálba és holnap már csak frissen sütni kell. Vasárnap brassói lesz közkívánatra.

Kellemes hétvégét kívánok!

 

Ölel: Arany

 

 

hamisciprus 2017-02-17 07:42:35 Válasz erre

Finom turmixot iszol, és bizony sokkal jobb, mintha mindenféle szintetikus vitamint ennél.

Jó, hogy lánykád pihenhet egy kicsit, hiszen mindig sokat dolgozik.

Megnyugtattál, hogy Köszem gyerekei megmenekülnek a rájuk gyújtott kunyhóból. Az nagy gonoszságra vall, hogy őket is bántják.

A párom ma fánkot szeretne, ezért azt fogunk készíteni. vagy két hete sütöttem már, de nem a hagyományosat, hanem a sütőporosat, amit összekeverés után azonnal sütni lehet, de az nem nagyon ízlett neki. Ezt a receptet biztosan ismered, a lisztet sütőporral, cukorral tejfellel egy tojással kell összekeverni, és gyenge tésztát készíteni. Nem volt rossz, megettük, de nem volt olyan könnyű, mint a hagyományos, amit ugye kétszer is kell keleszteni. Ugyanezt a gyorsat hallottam kefírből is tejföl helyett, lehet, hogy az könnyebb lett volna. Egyszer vagy két éve kipróbáltam a rózsafánkot is. Abba több tojás sárgája kell, de nagyon szép, csakugyan mint a rózsa úgy néz ki, de elég  sok türelem kell hozzá amíg elkészül.

Nagyon jó lenne már egy kis napsütés, itt változatlanul szürke idő van. Ez elszomorítja az embert, ilyenkor jó egy-egy jó könyvbe menekülni.

Ma lesz a Dunán a Dal, kíváncsi vagyok, kit küldenek el majd a versenyre az oroszokhoz

Jó hétvégét kívánok!

ölellek: ciprus

arany52 2017-02-16 18:45:54 Válasz erre

Köszönöm Cipruska, hogy megirtad, hogyan lehet Agtelekre eljutni. Hátha sikerül ez a program a fiataloknak . Igazán szép gesztus Szt. Martintól , hogy cd-jének bevételét a gyerekeknek ajánlotta fel.
Szulejmánnból még két résszel vagyok lemaradva, így nem láttam az új Hürremet, de már mástól is hallottam , hogy nem egy szépség. A régi Hürrem babát várt, azt hiszem azért is cseréltek szereplőt.
Ma jobban átnéztem a port.hu-t és nem marad végleg el a Szultána, csak kedden fogják közvetíteni. Itt is van egy elmaradásom, nem láttam még hogy a hercegekre gyújtják menedékhelyüket, de biztos, hogy megmenekülnek, hiszen a négy fiúból kettő szultán lesz később. Hosszú élet egyiknek se jut.
Ma én is sütöttem, kókuszos puszedlit sütöttem. Finom lett, turmixhoz fogom enni, mert most rákaptam a gyümölcs turmixokra. Banánból, narancsból és kiwiből csináltam ma is egy adaggal.

 

Leányzó ma nem túlórázott és a szombati bemenetelről is lemondott, örülök neki, mert néha kell a lazítás.
Ma jöttek meg a számlák, hű de nagy gázszámlánk lett, idén kénytelenek voltunk a konyhát is fűteni. Reméljük jön a felmelegedés és a jövő havi már nem lesz ekkora sokk.
További szép estét kívánok!
Ölel: Arany

 

 

hamisciprus 2017-02-16 10:02:07 Válasz erre

Aranyka, a fővárosból közvetlen buszjárat van Jósvafőre, ami Agteleken is megáll. A barlang bejáratához vezető út mellett, a benzinkútnál. ha a lánykád barátokkal jön, akkor lehet, hogy kocsival utaznak. Képzeld, Szt. Martin a mostani lemezének- ja, biztos cd- a teljes bevételét Böjte Csaba gyerekeinek ajánlotta fel.

Hát igen, a fiatalok egy része- mint a Te lányod, és az én fiam is sokat dolgozik-ők nem várják, hogy a sült galamb repüljön hozzájuk, mindent megtesznek a boldogulásuk, és a céljaik megvalósításáért. nem mindenfiatal ilyen, a családban is van olyan aki másképpen gondolkodik. A mieinknek is szüksége lenne kikapcsolódásra, szórakozásra.

Ez jó, hogy ilyen jól bevált a Tesco rendelés.

Oszmánt én is sajnálom, pedig már Köszem is megbocsátott neki. Te biztosan tudod, mi lesz Köszem gyerekeivel, mert most azzal végződött, hogy rájuk gyujtották a pajtát Dilrubáék pribékjei.

Olyan csúnya, - vagy csúnyának maszkírozott - nő játsza most Hürremet a Szulejmánban, hogy nem is szívesen néztem. Mennyivel mutatósabb volt az előző színésznő, és őt szoktuk meg!

Ma délután sütök egy kis omlós sós rudat, mert az előre elkészíthető, és sokáig eláll. Már összeállítottam, most a hűtőben pihen.

ölellek: ciprus

Előzmény: arany52 - 2017-02-15 20:07:51
arany52 2017-02-15 20:07:51 Válasz erre

Örülök Cipruska, hogy ilyen szép programotok volt, majd a youtubon nézek tőle előadást , biztosan van fent. Persze az koránt sem olyan , mint élőben hallani. Majd említem Timinek, hátha a barátaival el tud menni. Sajnos nem sok programra futja az idejéből, ma is vártam őt haza időben, de túlórázott és szombaton a szabadnapján is be akar menni. Azért én már ezt túlzásnak találom, mindig biztatom, hogy lazítson és inkább menjen szórakozni. No erre is kevés fiatalt kell biztatni.
Ma megnéztem a Szultánát, sajnálom szegény Oszmánt, mert olyan fiatal és ennyire rossz irányba vitték a tanácsadói. 13 évesen került a trónra és 17 évesen meg is ölik. Nem sokáig fogjuk nézni, mert még jövő héten lesz és utána ahogy látom a port . hu műsorújságában vége is az első szériának, a következőt meg ki tudja mikor láthatjuk.

 

Olvasom a neten, hogy Kis Ramóna, vagyis Zsófi kiiratja magát a Barátok közt - ből. 16 éve szerepel benne, és elég lett. Úgy fogják kiírni, hogy bármikor visszahozhatják a karakterét.
Megjött délután a tesco, nagyon szépen leszállították az élelmíszereket, ezért se kell lányt üzgélnem.
Ma is fájós a szemem, de azért kicsit olvastam, könnyed, vidám hangon megírt könyv ez az Egy lépés a boldogsághoz c. regény, bár tragédiák itt is vannak és lesznek is.
Tegnap , hogy Valentin nap volt, még többet gondoltam Jóskámra, nagyon hiányzik . Jó lenne, ha még mindig együtt szöszölnénk a hétköznapokat, emlékezhetnénk a fiatalságra. Nem is volt kedvem új verseket feltenni, a két évvel ezelőttit osztottam meg a facebookon. Örülök, hogy olvastad és tetszett.

 

Szép estét kívánok!
Ölel : Arany

 

 

hamisciprus 2017-02-15 17:28:51 Válasz erre

Aranyka kedves, köszönjük szépen a jó kívánságodat. Olvastam a verseidet amit feltettél, gyönyörűek!

Mi este elmentünk a Szt. Martin önálló estjére. Nagyon tetszett. A kísérő háttérzene lemezről mehetett, mert kizárólag őt láttuk, aki nagyon szimpatikus művész. Játszott elektromos szakszofonon, és pánsípon is. Amikor néhány éve az aggteleki barlang hangversenytermében hallottuk szinfónikus zenekar kísérte, és persze az ottani akusztikán jobban érvényesült a zenéje, mint itt ebben a művelődási házban, de így is élveztük, és sokat tapsoltunk neki mind, akik ott voltunk. Aggtelekre ez áv jun . 22.-én jön. Jó lenne meghallgathatnotok őt ott, vagy ha legalább a lányod el tudna jönni a barátaival, biztosan élveznék. Én is abban gon dolkodom, hogy mivel kocsim nincs, és este nem biztos, hogy haza tudnánk jönni utána, hogyjó lenne megoldani ott alvással.

Sajnálom, hogy a szemed nem szereti, ha olvasol, de igazad van, a gépen ha megnagyobbítod a betúket, az jobb.

Jó napunk van, mert lesznek ma a kedvenc műsoraink.

Itt változatlanul borongós-szomorkás az idő.

ölellek: ciprus

«« elejére « előző következő » végére »»
Hirdetés
loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A szerdai nap angyalüzenete

A szerdai nap angyalüzenete

Angyalaink mai útmutatása: "Mihály arkangyal - Vigyáznak rád és védenek"

Tovább »
Napi Tarot - Szerda

Napi Tarot - Szerda

A Tarot mai üzenete: "Haladj kiegyensúlyozottan tovább az életben, és tárd föl titkos forrásaidat."

Tovább »
A napi jóslat Számodra - Szerda

A napi jóslat Számodra - Szerda

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned

Tovább »

Kalkulátor

Természetes szexelixírek

Természetes afrodiziákumok, ha problémás a szexuális életed, akkor azért, ha rendben van, akkor pedig azért, hogy minőségi változást idézz elő benne. Válassz és élvezd a változást!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Szalay Zsuzsa

Szülés utáni depresszió szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Szalay Zsuzsa

Társkereső

Társkereső
Eszter Mária Marcsi Eva Erika Éva 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép