2016. december 11. - Árpád
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2016. december 11. - Árpád
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Fórum

Hirdetés

Gyorskeresés

Keresés a topic-címek között:
Keresés a hozzászólók között:
Vissza a fórum nyitólapra Hozzászólások időrendben Legfrissebb legfelül Hozzáadás a kedvencekhez
Közérzet » Ötvenen túliak társasága (12758 hsz.) Új hozzászólás
Tudnivalók Kedvenc témáim Topic indítása
«« elejére « előző következő » végére »»
mütyűr (Topikindító) 2006-09-16 22:03:15 Válasz erre
Örülök, hogy végre megalakulhat ez a fórum, mert én már mindenhol keresem a volt osztálytársaimat, de senkit nem találok a neten. Remélem itt sikerül. 1965-ben érettségiztünk a XVII. kerületi gimiben. A becenevem ott is mütyűr volt. Mi vidékre költöztünk a férjemmel, aki szintén osztálytársunk volt. Sajnos így elszakadtunk a többiektől, szinte semmit nem tudunk róluk. Remélem valaki rám ismer, és válaszol. Az nagyon szuper lenne.
arany52 2016-12-09 18:55:03 Válasz erre

Köszönöm Cipruska, hogy elküldted a két megjelent novelládat. Mindegyik nagyon tetszett. Szép , megható történetek, gördülékenyen, kellemes stílusban megírva. Karácsonyi számba valók. Gratulálok megjelenésükhöz.

Ma lánykám Pomázon mulattatja  az időt, én meg elkésztettem a neten talált receptet. A tepsibe alulra almát és burgonyát kell tenni, majd rá fokhagymát és hagymakarikát. Erre jön a fűszerezett csirkecomb , melybe a bőr alá szalonnát teszünk. Már meg is kőstoltam és nem igazán jön be. Nekem túl zsíros. Ezután szalonna nélkül fogom csinálni. Hiába, minden recepten igazítani kell a magunk ízlése szerint.

Szerettem volna délután még Szulejmánt is nézni, de elszaladt az idő. Kéziratokat válogattam az irodalmi folyóiratba. Most már csak a Barátok közt van hátra, aztán pihenés.

Leányzónak ma levették a vérét labor vizsgálatra. Nagyon ügyes volt a nővérke. Reméljük a pajzsmirigy működése is rendben lesz és nem találnak semmi bajt.

Szép estét kívánva ölellek: Arany

hamisciprus 2016-12-08 19:27:00 Válasz erre

Aranyka, tegnap rosszul írtam az ajándék lány ötlete ugyan a szultán nagyanyjáé volt, de a lánya aki jelenleg a testőrkapitány felesége küldte az ajándéklányt neki, aki szépen rajzol, de együtt is voltak a tegnapi részben a szultánnal, és úgy tudom, hogy újból vele tölti az uralkodó az éjszakát. Így akarják Köszemet kitúrni.

Megjelent az újságunk, a facén rátettem a címlapot az idővonalamra, de most nem kaptam meg e- mailben előtte. Nekem két novellám van benne, az volt a kérés, hogy karácsonyi legyen, az egyk az is, majd elküldöm Neked, mert kíváncsi vagyok a véleményedre.

Bámulatos, hogy Te a megadott szavakkal is így tudsz játszani, hogy verset írsz. kíváncsi vagyok rá, mert én sosem értettem a versíráshoz

Örülök, hogy javulgat a szemed.

Itt ma már nem volt olyan n agy hideg, egészen kellemes volt a hőmérséklet.

ölellek: ciprus


Előzmény: arany52 - 2016-12-08 18:25:18
arany52 2016-12-08 18:25:18 Válasz erre

Nagyon kellemes programot csináltál testvéreiddel Cipruska. Nosztalgia villamossal utazni egy élmény. Jól is teszitek, ha minnél többször találkztok, hiszen az idő ellenünk dolgozik.

Ma kicsit én is sorozatoztam, azt a részt néztem le, ahol Handam Szultána megmérgezi magát. A következő részek se lesznek ezek szerint eseménytelenek. Mindenesettre jól előreugranak az idővel.

Szulejmánt már én is kevésbé élvezem, de azért lenézem. Holnapra tervezem a szerdai megnézését. Itt már annyira ismerem a szereplőket , hogy csak hallgatni fogom.

Ma lánykám otthon volt, holnap is szabad, de kimegy Pomázra, ott összejön megint egy kis társaság. Legalább kicsit szórakozik. Aztán megint a munka jön, sok túlórával.

Tegnap kicsit jobb volt a szemem és így részt tudtam megint venni a Poet fórumjátékán, hogy írjunk verset megadott szavakkal. Irtam is egyet, majd valamelyik nap felteszem a facéra. Már hiányzott az írás, mert mióta ennyire szenvedek a szememmel , ehhez se volt kedvem.

Kellemes estét kívánok!

Ölel: Arany

hamisciprus 2016-12-07 20:08:18 Válasz erre

Nagyon jó volt együtt lenni a testvéreimmel. Az életkorunk így néz ki: 83, 80, 71, 67. Nem itt nálam, hanem Miskolcon voltunk a nyolcvan éves nővérünknél. Reggel mentem innen a húgommal, majd ott elmentünk a pályaudvarra a legidősebb testvérünk elé, onnan Diósgyőrbe villamossal, mert a nyolcvan éves ott lakik a várral szemben. Miskolcon közlekedik egy nosztalgia villamos, ünnepi díszbe öltöztették, és nagyon szép kívül-belül. Azt mondták, hogy a TV.-ben is mutatták. Olyan szerencsénk volt, hogy utaztunk is vele útban hazafelé. Bizony amíg csak lehet időnként szervezünk egy kis testvéri találkozót, mert ki tudja meddig tehetjük ezt meg.

A Szilveszterrel én is így vagyok, már az utóbbi hármat átaludtam mert a TV.-t néztük volna, de nem találtunk olyan műsort amiért érdemes lett volna éjszakázni.

A lánykádéknál most elég nagy hajtás van, lesz mit kipihennie az ünnepek után.

A Szultánának már van vagy hat gyermeke, a szultán nagyanyja már megint kever, szerzett egy lányt, és elküldte ajándékként a szultánnak, aki el is fogadja. Ez a mai részben lesz.

A Szulejmánt bármennyire is szerettem nézni már nagyon unom, vége lehetne már

Szép estét kívánok!

ölellek: ciprus

arany52 2016-12-06 16:31:37 Válasz erre

Egy ilyen testvéri összejövetel nagyon jó lehet Cipruska. Ilyenkor sajnálom én, hogy egyke vagyok. Fiatalon is hiányzik a testvér, de idősebb korban különösen rossz, hogy nincs kivel beszélgetni a régi időkről, valaki olyannal, aki ezeknek az elmúlt éveknek velem együtt tanuja volt. Érezzétek nagyon jól magatokat együtt és amikor csak tudjátok ismételjétek meg a találkozókat.

Már én is előreolvastam, hogy a Szultánában ki fog szabadulni Sophiane. Hát szívós egy asszony, nem adja fel. Még mindig nagyon le vagyok maradva. 49. résznél tartok és azt hiszem itt fogják megölni Dervist. Szeretném akkor visszanézni, mikor kicsit jobb a szemem, hogy bele is tudjak néha tekinteni.

Kivánsian várom melyik irásod jelent meg a helyi lapban. Ha fel tudod tenni, akkor elolvasom.

Timi is ültetett hétvégén át virágokat. Valóban nem kedvező idő ez, de az egyik fútó nagyon kinötte a cserepet.

Leányzó mától kora reggeltől késő estig dolgozik. Délután le is pihenek kicsit, hogy egyedül gyorsabban menjen a nap és mostanában fáradékonyabb is vagyok.

Már várjuk a három karácsonyi ünnepnapot. Utána megint lesz az üzletekben egy nagy roham, veszik a virslit. Be is megy dolgozni még szilveszter napján is. Úgy hogy nagyon úgy néz ki, hogy az éjfélt majd átszunyáljuk.

További kellemes napot kívánok!

Ölel: Arany

hamisciprus 2016-12-06 13:28:35 Válasz erre

Aranyka, Te most a diétád miatt kimaradsz a sütizésből is, de igazad van, hogy jobb ha nem is sütöl, olyan sokféle és finom süteményt lehet kapni, hogy Timike kedve szerint válogathat belőle. Nem lehet könnyű megállni, hogy ne egyél az általad készített töltött káposztából sem, különösen az apróját, mert az nagyon finom. Az igaz, hogy én a hordós káposztát nyersen is nagyon szeretem.

Holnap egy kicsit együtt leszek a testvéreimmel. Négyen vagyunk, négyfelé lakunk, de holnapra kitaláltunk egy testvéri kiadós beszélgetést. Tartjuk mi a kapcsolatot, de a telefonnál, e-mailezésnél a személyes találkozás sokkal jobb, már nagyon várom őket.

Megjelent a helyi irodalmi ujságunk legújabb száma, nem tudom, hogy nekem melyik írásomat válogatták be, mert küldtem kettőt is, de majd megnézem.

Meglepődtem tegnap este a Szultánán, mert a szultán nagyanyja már kiszabadult, - nem tudom hogyan- és persze már megint szervezkedik.

Ma átültettem a szobafenyőmet. Tudom, hogy ősszel kellett volna, de valahogyan elmaradt. Remélem ez nem megy tönkre. Elég nehéz volt utána feltakarítani a lakást, de már túl vagyok rajta.

ölellek: ciprus


Előzmény: arany52 - 2016-12-05 18:11:39
arany52 2016-12-05 18:11:39 Válasz erre

Örülök Cipruska, hogy ilyen szép élményben volt részed, igazán megható adventi ünneplés volt és a legfontosabb, hogy a gyerekek élvezték.

Bizony már nagyon közeledik a karácsony, töröm én is a fejem, hogy mi legyen a menű. Idén nehéz lesz, hogy én diétázom. Töltött káposztát mindenféleképen csinálok, még a szomszédasszonynak is ígértem. Én majd csak a tölteléket eszem tejföl nélkül, mert savanyúságot se szabad fogyasztani. Lesz még rántott hús és afrikai harcsát szeretnék rántani, mert hogy állítólag nincs szálkája, attól meg nagyon félek. Sütit nem sütök, mert csak Timi eheti. Ő majd néz a tescoban kedvére valót. Csütörtökön már oda is feladjuk az online rendelést. Úgy hogy fejemben már alakul a dolog.

Egészségem olyan, hogy egyik nap jobb, másik nap rosszabb. Most öt napot jobban voltam és nagyon élveztem, kicsit még a Szultánát is előre néztem. Ma már gyengébben vagyok, de majd csak alakulok valahogy.

Igazi hideg lett, repkednek a mínuszok, éjjel heten mint a gonoszok.😄 De hát ennek is itt az ideje.

Szép estét kívánva ölel: Arany

hamisciprus 2016-12-05 06:49:06 Válasz erre

Igen, Aranyka, Dervist én is sajnáltam, de hát kegyetlen egy világ volt ez akkor. Azóta már tovább bonyolódott a dolog, most én sem vagyok képben, de majd pótolom.

Voltunk a gyerekekkel megnézni az esztergomi adventet, ők nagyon élvezték, mert volt égőkkel kivilágított szánkó amitszarvas húzott, hatalmas karácsonyfadísz szintén sok.sok égővel, feldíszített karácsonyfa, mindenki a gyerekeket fényképezte ott, mert szép volt. Közben énekelt jól egy fiatal lány énekes - számomra ismeretlen - drónt is engedtek fel, és mindenféle enni és innivalókat árultak dtágán. Elég hideg volt, de alaposan felöltöztünk. Ők látták a fővárosit is ezelőtt, és azt mondták, hogy az szebb, mert ott sokféle kézműves termékeket lehetett nézegetni, és vásárolni akinek pénze volt rá, itt is volt néhány, de csak kevés. Mi nem vásároltunk.

Beköszöntött a hideg idő mindenűtt, nem baj, ennek van itt az ideje.

Orvoshoz megyek a héten gyógyszert íratni, majd csekkeket befizetni. Lassan már gondolkoznunk kell azon, hogy milyen apró süteményeket süssünk.

Remélem, hogy már Te is szépen javulsz, nehéz ezekből kilábalni.

Kellemes hetet kívánok!

ölellek: ciprus

arany52 2016-11-29 14:21:31 Válasz erre

Cipruska, nagyon finomat reggeliztetek. Ez majdnem olyan, mint amikor az erdőbe sütünk tűzön szalonnát és kenyérre csepegtetjük a zsírját. De szerettem gyerekkoromban.

A Szultánának még csak a 45. részénél tartok, lassan hallgatom le, mert ahol nem értem, belenézek és az árt a szememnek. Itt már Köszem kezd Dervis és Handan szultána ellen szervezkedni. Valahol azért sajnálom, hogy Achmed megöli a Dervist , hiszen az ő érdekében mérgezte meg apját, aki megölette 19 testvérét , egy fiát és Achmed lett volna a következő. A török palotában élni nem életbiztosítás, végül mindenki gyílkosság áldozata lesz.

Valóban rengeteg énekst fedeznek fel, ennyire nincs szüksége kis hazánknak, de a csillogás után már nehéz lesz nekik a szürke munkás élet.

Tegnap csináltam egy kis adventi díszt. Nagyon egyszerűt, csak négy színes mécsest tettem tálra és közé angyalokat. Most nem volt kedvem többre, nagyon rontja a hangulatom , hogy nem javul szemem és az allergiám is rendíthetetlen.

További szép napot kívánok!

Ölel: Arany

0no57u4aa4omxkmdloqn.png


hamisciprus 2016-11-29 09:10:19 Válasz erre

Szép jó reggelt!

Itt napsütéses időre ébredtünk, az igaz, hogy hideg is van, de ez jót tesz az influenzának. Reméljük, hogy kisöpri az országunkból.

Igazad van Aranyka, mi e-mailen is tudjuk tartani a kapcsolatot.

Reggelire szalonnasütéses kenyeret ettün. Úgy készül, hogy vékony szeletekre vágott szalonnát teszünk ostyasütőféle közé, amit előzőleg a gázon jól felmelegítünk, a sülő zsírt rácsurgatjuk a kenyérre, amire előzőleg hagymát, és esetleg más zöldségeket teszünk. Az iag, hogy tömény egy kaja, de finom.

Néztem reggel a mokkát, és bámulatos hogy kis országunkban mennyi énekes van, az a csoda, hogy meg tudnak élni belőle. Fiatalok, csinosak, de azért meg kellene tanulniuk azt is, hogy milyen a "rendes" munka amiből mások élnek.

Megnéztem tegnap a Szultánát, Dervist az uralkodó leeszúrta amiért az apját az előző uralkodót megölte. Egy idős szakállas férfit nevezett ki helyette nagyvezírnak.

ölellek: ciprus

Előzmény: arany52 - 2016-11-28 19:56:22
«« elejére « előző következő » végére »»
Hirdetés
loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Helyezd el ezt a 9 dolgot a hálóban, és tedd rendbe az életedet

Helyezd el ezt a 9 dolgot a hálóban, és tedd rendbe az életedet

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy rendbe tedd az életedet, ha elkezded alkalmazni a feng shui módszereit a hálószobában, mely terület a legintimebb az otthonodban. Ez a szoba személyes chi-vel rendelkezik, ezért helyezd el az alábbi 9 gyógyító elemet a benne. Hogy miért éppen 9? A kilences szám rendkívül pozitív a feng shui szerint, kedvező hatással van az életedre.

Tovább »
3 módszer arra, hogyan motiválhatod a pasidat a kapcsolatban!

3 módszer arra, hogyan motiválhatod a pasidat a kapcsolatban!

Tökéletes kapcsolat nem létezik. De mindent megtehetünk azért, hogy legalább jól működjön! Ám ehhez két emberre van szükség, mert nem elég, ha csak egy ember evezik. Általában a nők azok, akik mindent megtesznek a kapcsolatukért, keményen hajtva, hogy az sikeres és működőképes legyen. Hogyan vedd rá a pasidat, hogy ő is benne legyen és segítsen? Mondjuk ezzel a 3 módszerrel!

Tovább »
Iránytű-teszt - Milyen irányba halad az életed 2017-ben?

Iránytű-teszt - Milyen irányba halad az életed 2017-ben?

Ezt a tesztet egy norvég pszichológuscsoport állította össze, melyben a Feng Shui Asztrológiát hívták segítségül, és különböző irányba mutató iránytűkkel illusztrálták az egyes személyiségjegyeket. Elérkezett az ideje, hogy felfedezd a helyes irányt az életedben, így nincs más dolgod, mint tesztelni magad!

Tovább »

Kalkulátor

Lakásszín kalkulátor

Otthonod berendezésekor is jó szolgálatot tesz a színtudomány, persze csak ha tudod, hova melyik színt érdemes. Segítségével hosszútávon jobb lesz közérzeted. Ismerd meg tippjeinket!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Wilda Jósnő

Cigány, tarot kártya jós, átok-rontás szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Wilda Jósnő

Társkereső

Társkereső
Eszter Mária Marcsi Eva Erika Éva 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép