HIRDETÉS
2014. november 26. - Virág
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
Vedd meg olcsóbban karácsonyra! A hónap témája: advent! Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2014. november 26. - Virág
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
Női Portál FőoldalEzotériaTrendKözérzetSzex, szerelemKonyhafortélyokOtthonKisállatmentőPasiszemmelSzórakozásUtazás
JósdaHoroszkópApróhirdetésFórumJátékKépeslapSzakértőkTárskeresőKalkulátorTesztTűsarok és gázpedál

Fórum

Hirdetés

Gyorskeresés

Keresés a topic-címek között:
Keresés a hozzászólók között:
Vissza a fórum nyitólapra Hozzászólások időrendben Legfrissebb legfelül Hozzáadás a kedvencekhez
Közérzet » Ötvenen túliak társasága (11649 hsz.) Új hozzászólás
Tudnivalók Kedvenc témáim Topic indítása
«« elejére « előző következő » végére »»
mütyűr (Topikindító) 2006-09-16 22:03:15 Válasz erre
Örülök, hogy végre megalakulhat ez a fórum, mert én már mindenhol keresem a volt osztálytársaimat, de senkit nem találok a neten. Remélem itt sikerül. 1965-ben érettségiztünk a XVII. kerületi gimiben. A becenevem ott is mütyűr volt. Mi vidékre költöztünk a férjemmel, aki szintén osztálytársunk volt. Sajnos így elszakadtunk a többiektől, szinte semmit nem tudunk róluk. Remélem valaki rám ismer, és válaszol. Az nagyon szuper lenne.
arany52 2014-11-26 12:48:25 Válasz erre

Cipruska, nem csodálom, hogy félted a gyerekeket és futkosol utánuk. Nagy felelőség a gyermekvigyázás és olyan hamar megvan a baj.

A mai gyerekek elképesztően értik a számítógépet és ez nem is baj, mert nekik ezt már napi szinten kell használni és kisgyerekkorban játszva megtanulják. Mi már azért megszenvedünk a tudásért.

Láttam unokád adventi koszorúját és szép, ízléses, nem agyondíszített, csicsás, hanem egyszerűen mutatós.

Lánykám már elment a munkába. Jövő hétre átvariálták a beosztását, éjszakás lesz és 10 órát dolgozik. Sajnos ugrott a vasárnapi szabadnap is, de bevállalta, mert kutyuskánk sok pénzbe fog kerülni.

Sokat vessződök Hugival, egy rossz kapcsolatban él már 7 éve és nincs ereje változtatni rajta, mindig visszafogadja azt a léhűtőt. Tegnap nálunk aludt , mert félt tőle, de már ma is többször hivott. Sajnos én hathatosan nem tudok rajta segíteni, neki kell dönteni és lépni, amit ő soha se fog megtenni.

Kellemes napot kívánok szeretettel: Arany

hamisciprus 2014-11-26 10:29:06 Válasz erre

Szervusztok!

Nekem elég mozgalmas hetem van. Tegnap a két dédunokákra vigyáztam, mert az unokám ment a tanfolyamára. legalább ebben segíteni tudok neki amíg az erőm engedi. Aranyosak a gyerekek. A nagyobbik mondásától könnyekig meghatódtam, mert játszott a számítógépen, és közben azt mondta: " szeretlek dédi"

Még csak négy és fél éves, de ügyesen kezeli a gépet, nézi rajta a kedvenc meséit, és játszik, amit én nem tudok. Az igaz, azt mondtam, nem kellene hagyni őt ilyen sokat gépezni, de lehet hogy én már maradi vagyok.

A kicsi - egy éves múlt októberben  - szaladgál, minden érdekli, én meg futkostam utána, de az unokám szerint hagyni kell őt, nem kell mindig a sarkában lenni, de ha rám van bízva én felelek érte, és féltem, ne hogy valami baj történjen vele. 

Az unokám a tanfolyamon adventi koszorút készített. A facén megosztottam az idővonalamon a  munkáját. nekem tetszik nagyon, de lehet, hogy elfogult vagyok, mert én vagyok a nagyanyja.

Kellemes napot kívánok! ölellek: ciprus 

arany52 2014-11-24 17:24:22 Válasz erre

Cipruska, nagyon finomat főztél hétvégére. Nálunk grill csirke volt, egyik nap szalmaburgonyával, másnap pedig majonézés burgonyasalátával.

Jó, hogy párodnak ilyen rendes gyerekei vannak, hogy szakítanak édesapjukra időt, az pedig külön jó, hogy Téged is befogadtak a családba. Nem mindenütt megy ez ilyen flottul.

Mi Timivel valóban nyitottak vagyunk, de lassan már nincs kivel. Az én oldalamról teljesen eltűntek a rokonok, ki meghalt, kit másfelé sodort az élet. Hugi is Jóskám rokona és csak ő van Pesten, a többiek vidéken élnek, ki jobbra, ki balra. Ma már nincs meg az a nagycsaládos összetartás. Ha akad pár barát, azt is nagyon meg kell becsülni. Szerencsére engem sokan ismernek a környékről még gyerekkoromból, mert itt születtem, nőttem fel. 50-60 éves ismeretségek. Néha velük járok össze .

Kezdődik a hét és végre sorozatozhatunk, nem olyan unalmas az este, mert most 6 napot egyedül fogom tölteni.

További szép napot kívánok!

Ölel: Arany

hamisciprus 2014-11-24 09:15:50 Válasz erre

Szervusztok!

Ma itt is fagyos reggelre ébredtünk. Az autók ablaka is befagyott a parkolóban. Engem ez persze nem érint, mert nincs már autóm. 

Hétvégére töltött dagadót készítettünk jól sikerült. Hozzá almalevest főztem. Maradt még belőle bőven, mert tegnap délután vendégségben voltunk a párom családjánál. Jó volt velük elbeszélgetni, együtt lenni. Elfoglalt emberek, de az édesapjukra mindig van idejük, és ez meghat engem.

Aranyka nem baj az, hogy a sors úgy hozta, hogy Te is és a lánykád is egyke, de nyitott, kedves emberek vagytok, sok barátotok van, és Hugi is a rokonotok, így sosem lesztek egyedül a világban.

Mi négyen vagyunk, és négy városban élünk, ezért elég ritkán találkozunk személyesen. Telefonon gyakran beszélgetünk. A húgom lakik legközelebb, őt gyakrabban látom. A szüleinknek én előttem volt egy kisfiúk - különben mi többiek lányok vagyunk - de ő néhány hetes korában meghalt a szívével volt baj, utána következtem én.

Nagyon szép hetet kívánok!

ölellek: ciprus  

Előzmény: arany52 - 2014-11-23 21:39:50
arany52 2014-11-23 21:39:50 Válasz erre

Az a fontos Cipruska, hogy jól érzed magad, aktív és mozgékony vagy. Timike 100 alatt már nagyon letört.

A cserszömörcés szájvizet majd beszerzem, emlékszem apukám is használta.

Bizony régen nehéz idők voltak és a szülők, főleg az anyák csodát tudtak tenni, hogy a gyerekeknek minden meglegyen , amire szükségük van. Nekem is csodás volt a gyerekkorom és a nehézségek el se jutottak hozzám. Sajnos én egyke gyerek voltam és nagyon vágytam testvérre, de így hozta a sors, betegség miatt, az én lánykám is azért lett egyke.

Elszaladt a hétvége és egy dolgos hét elé nézünk. Mikor Timi beteg volt és lázas, 4 órával előbb haza kéredszkedett. Most ezt a négy órát  kell behoznia , így naponta 9 és fél órát dolgozhat.

Hideget mondanak az elkövetkező napopra, de már ma is foga volt az időnek.

Szép estét kívánok szeretettel: Arany

hamisciprus 2014-11-23 09:29:22 Válasz erre

Szervusztok!

Köszönöm Aranyka, hogy megírtad a vérnyomásomról a véleményedet. Nekem 100, és 90, sőt még néha ez alatt szokott lenni, akkor azért sok viszonylag a pulzusom, mint írod. Jó, hogy megnyugtattál ezzel kapcsolatban. Már legalább vagy 40 éve ilyen, és semmit nem érzek miatta, talán egy kicsit kókadtabb vagyok, mint a többi ember. 

Az aggasztó, hogy néha tör a fogad. A cserszömörcés szájvíz jól gyógyít ilyen esetben, nekem legalábbis bevált. 

Timike így fáradtan megy utazni a jövő héten, de az élmény biztosan kárpótolja majd. Ha van egy kis alacsony széketek, azt érdemes magával vinni a lába alá tenni a buszban, mert akkor kényelmesebb az utazás, és nem fog bedagadni a lába.

Anyukámnak a sírjára vittem virágot, mert nemcsak a névnapja, hanem előtte a születésnapja is lett volna, ha élhetne még. Mai napig csodálkzom azon, hogy hogyan tudott felnevelni mind a négyünket azokban a nehéz időkben. Mindig mi, a gyerekei voltunk neki az elsők, ezt megtanultuk tőle. 

Szép vasárnapot kívánok! ölellek: ciprus

arany52 2014-11-22 10:06:57 Válasz erre

Cipruska, megfelelő a pulzusod. Ha alacsony a vérnyomás, akkor a pulzus mindig kicsit magasabb, ezzel korrigál a szervezet, de 88 még nem magas, lányomnak is nekem is felmegy 100-120-ra. Az viszont már sok és tönkre teszi a szívet. Leányzomnak most 97 a vérnyomása , ami nagyon alacsony. Erre azt mondta az üzemi orvos, nem baj, legalább szaladgálhat vele. Hát nem szaladgál, esik össze és zug a füle .

Mi se szívesen megyünk orvoshoz, alig tudjuk magunkat rászánni. Nem is csinálnak nagy gondok manapság a tünetekből, nem néznek utána az okoknak.

Bécsben már tavaly is volt Timi adventkor. Nagyon szép a díszítés, egy élmény, de vásárolni nem érdemes, minden drága a mi pénztárcánknak és ezek az áruk ma már otthon is kaphatók. Most se vásárlás miatt megy, csak hűtőmágnest, egy kis csokit hoz magunknak és az itthon maradt barátoknak osztani.

Tegnap megint feltörte a nyelvem a műfog. Hetekig jó és egyszer csak váratlanul tör. Nem tudom, hogy mi lehet az oka, de annyira nincs kedvem már megint ezzel járni a fogorvost annyi más gond mellett.

Ma lányka dolgozik, remélem bírja és holnap egy napot otthon lesz. Jövő hét lesz nehéz, minden nap munka késő estig és szombaton hajnalban kifáradva utazik. Nagyon szurkolok, hogy jól sikerüljön és bírja.

 

Kellemes hétvégét kívánok: Arany

hamisciprus 2014-11-22 09:17:11 Válasz erre

Szervusztok!

Aranyka, Timikének csakugyan jó lenne megmutatni ,agát az rvosnak. lehet, hogy "csak" kimerült, mert sokat dlgozik, de jó lenne tudni, hogy nincs -e valami más gond is az egészségével. 

Képzeld, nekem többnyire mindig alacsony a vérnyomásom, de a harmadik érték - ugye az a pulzus? - 87-88 körül van rendszeresen. A páromnak van vérnyomásmérője, azon szoktuk mérni mind a kettőnkét. Azt én is tudom, hogy ennek az értéknek 72 körül kéne lenni, de Te mit gondolsz ez még belefér a normálisba, vagy el kellene mennem miatta az orvoshoz? Olyan nem szívesen megyek oda, mert nem akarom, hogy nyafogó vénasszonynak tartson, és különben is ezzel együtt jól vagyok. Semmi rosszat nemérzek, jól érzem magam. 

Reméljük, hogy a lánykád el fog tudni menni Bécsbe, mert az nagyon szép lesz. ott már a karácsonyi fények látszanak. Azt mondják, hogy az advent ott gyönyörű, de minden sokba kerül. Kíváncsi vagyok rá ,hogy ő ott mit tapasztal.

ölellek: ciprus

arany52 2014-11-21 22:19:24 Válasz erre

Cipruska, jó hogy ilyen könyvszerető baráti társaságod alakult ki. Közös téma, kellemes beszélgetések, remek szabadidős program.

A diót valóban macera pucolni , de a karácsonyi süteményekbe nagyon jó lesz. Én idén semmi diósat nem késíztek, mert így is fáj a nyelvem. Már megint felmarta a fogpótlásom. Van hogy egy hétig is jó, aztán újból tör.Kicsit talán még le kellene csiszolni belőle, de annyi más gond van.

Ronykának biztosan fáj a sérve, mert nyűszített szegényke, így muszáj rendbe hozni. Most jobban van, hogy az orvos visszatette, de bármikor kizáródhat.

Ma reggel lánykám  se volt jól. Megint szédült és remegett. Szerencsére annyira nem volt rosszul , mint múltkor, de aggódom, hogy mi az oka. Hétvégén megy Bécsbe, izgulhatok, hogy az utat hogy bírja. Feltétlenül kell kérnie labor vizsgálatot, csak azt is nehéz az idejébe beilleszteni.

Holnap sajnos munkába megy, de vasárnap újra otthon, tud pihenni.

Jó éjt, szép álmokat: Arany


hamisciprus 2014-11-21 08:03:52 Válasz erre

Szervusztok!

Aranyka sajnálom a kis Ronykát, hogy műtétr van szüksége, no meg Titeket is az ára miatt. Ez a gátsérv biztosan fájhat is neki, csak ő nem igazán tud panaszkodni. Jobb is, ha minél hamarabb megműtik neki. ők elég hamar helyrejönnek a műtét után-

Elég hideg reggelre ébredtünk, mi természetes is novemberben, csak mi nem vagyunk még hozzászokva. A temetőbe készülünk, és itt egy helyen - termelőtől - lehet almát venni 90 Ft.-ért, veszünk néhány kilót. Nem sokat, mert nem tudom hol tárolni. A boltokban már 150 körül van az ára, így olcsóbban hozzájutunk.

Kaptam a fiamtól héjas diót, elég unalmas dolog megtörni, de majd sütéskor jó lesz, hogy nem kell pénzt kiadni érte.

itt van a könyvtárban egy kis társaság, azokból alakult, akik szeretnek olvasni, és egymásnak ajánlanak könyveket. Voltam egy ilyen összejövetelen, jól éreztem magam velük.

megint ketten maradtunk. Lajos már régen jelentkezett.

ölellek: ciprus 

«« elejére « előző következő » végére »»
Hirdetés
loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Aki korán édesanya lesz, korán kirepülnek a gyerekei, és magára marad...

Aki korán édesanya lesz, korán kirepülnek a gyerekei, és magára marad...

Így történt ez Kacajjal is, a tündéri fekete kislánnyal. Úgy hozta a sors, hogy életének hajnalán volt kénytelen világra hozni kicsinyeit, akiket aztán becsülettel felnevelt. Ám amikor a két kis hóhányó felcseperedett, gazdát keresett magának, és Kacaj bizony magára maradt.

Tovább »
Bazsalikomos cukkini-krémleves

Bazsalikomos cukkini-krémleves

Rendkívül egyszerű, és kb. fél óra alatt elkészíthető krémlevest hoztunk most, frissen szedett bazsalikommal megbolondítva. A leves már magában elkanalazgatva is nagyon finom, de ha ezt még fokozni szeretnéd, akkor készíts hozzá pirított kifli karikákat. A ropogósra sült kifli, és a meleg leves együtt valami mennyei. 

Tovább »
A leghátborzongatóbb kísértetjárta temetők a nagyvilágban

A leghátborzongatóbb kísértetjárta temetők a nagyvilágban

Egy temető látványa mindenkit elborzaszt, és egyáltalán nem meglepő, ha szellem- vagy kísértethistóriák lengik körül. Lehet azonban ezt az érzést fokozni, még pedig az olyan temetőkkel, amelyek egy ideje teljesen elhagyatottan állnak, és környékét csak az ott nyugvók lelkei lakják.

Tovább »

Hirdetés

Kalkulátor

Bőröd és bőrszíned

A bőr színei a test valamely meghatározott állapotára utalnak. Környezetünk színei közé tartozik a növények zöldje, az ég kékje, a felhők fehérsége. Az egészséges emberi testen nincsenek ilyen színek, csupán ezek kiegészítő színei. Neked milyen a bőröd?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Rosta Szilvia

Ingatlan értékbecslő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Rosta Szilvia

Társkereső

Társkereső
Mária Mária Kata Judit Katalin 
Társkereső
Sanyi1011 jozsef jozsef Lajos Réka 

Még több társkereső »

Női portál oldaltérkép