2015. március 31. - Árpád
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2015. március 31. - Árpád
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
Női Portál FőoldalEzotériaTrendEgészségSzex, szerelemKonyhafortélyokOtthonKisállatmentőPasiszemmelSzórakozásUtazás
JósdaHoroszkópApróhirdetésFórumJátékKépeslapSzakértőkTárskeresőKalkulátorTesztTűsarok és gázpedál

Fórum

Hirdetés

Gyorskeresés

Keresés a topic-címek között:
Keresés a hozzászólók között:
Vissza a fórum nyitólapra Hozzászólások időrendben Legfrissebb legfelül Hozzáadás a kedvencekhez
Közérzet » Ötvenen túliak társasága (11813 hsz.) Új hozzászólás
Tudnivalók Kedvenc témáim Topic indítása
«« elejére « előző következő » végére »»
mütyűr (Topikindító) 2006-09-16 22:03:15 Válasz erre
Örülök, hogy végre megalakulhat ez a fórum, mert én már mindenhol keresem a volt osztálytársaimat, de senkit nem találok a neten. Remélem itt sikerül. 1965-ben érettségiztünk a XVII. kerületi gimiben. A becenevem ott is mütyűr volt. Mi vidékre költöztünk a férjemmel, aki szintén osztálytársunk volt. Sajnos így elszakadtunk a többiektől, szinte semmit nem tudunk róluk. Remélem valaki rám ismer, és válaszol. Az nagyon szuper lenne.
hamisciprus 2015-03-31 09:50:51 Válasz erre

Itt szép napsütéses időre ébredtünk, de már borul, biztosan esni fog. 

El kellene mennem a könyvtárba, mert kiolvastam azokat, amiket elhoztam.

Tegnap elmentem jógázni. nagyon jó volt. Lassú, nem látványos mozdulatok voltak, de ez is megizzasztott. A végén volt egy kb. tíz perc relaxáció is. Jól éreztem ott magam, és utána itthon is. Más ez, mintha itthon próbálok mozogni egymagam.

Reméljük, hogy a szemed mielőbb rendbejön, és fogsz tudni keded szerint olvasni, netezni.

Látod, már megint átváltott magától a gép vékony betűre, úgy látszik, hogy ezt már meg kell szoknunk.

Az orchideát amit kaptam, nem is öntözöm, csak naponta kétszer megpermetezem olyan vízzel amit előtte jó alaposan felfőztem, és persze kihűtöttem. Új virág nem jött még rajta, de a meglévők még szépen virágoznak.

Lehet, hogy ez a változó időjárás az oka, de elég kedvetlen vagyok. No, nem baj, majd elmúlik.

Kellemes napot kívánok!

ölellek: ciprus 

Előzmény: arany52 - 2015-03-30 11:45:14
arany52 2015-03-30 11:45:14 Válasz erre

Kedves Cipruska, mára bosszúságomra megjött az eső. Nem baj, az ablakokat majd száraz ruhával újratörlöm. Ami inkább mérgesít, hogy a szőnyegek nem száradnak. Behoztam őket a konyhába és majd befűtök, hogy gyorsabban megszáradjanak.

Nekünk is szomorú évfordulók vannak tavasszal. Édesapám 99 éves lenne, szinte elképzelhetetlen, Anyukám pedig 94. Elég szép kort értek meg 87 és 82-öt, de a hosszú élet is hamar elrepül.

Ma elég fáradt vagyok a tegnapi sok munka eredményeként, így pihengetni fogok. Ha szemem engedi, akkor kicsit tévézek, vagy olvasok. Csak nagyon óvatosan, mert még mindig fáj.

Kellemes hetet kívánok!

Ölel: Arany

hamisciprus 2015-03-30 09:42:42 Válasz erre

Ügyesek vagytok kedves Arany, hogy az ablakokat is megpucoltátok, és a szőnyegeket is kisúroltátok már. Igazi " tisztaszag" van ilyenkor a lakásban. Ezt úgy szeretem szagolgatni. 

Jó, hogy van egy szomszédasszony a lépcsőházban, akivel összejártok alkalmanként, mert így nem olyan magányos az ember. 

Nekem nincs nagy kedvem a nagytakarításhoz, lehet, hogy csak a szokásosat fogom a héten megcsinálni. A konyhában a bútor, ajtók lemosása stb. 

Itt ma szomorkás reggelre ébredtünk, esett is az eső, de most már elállt. Holnap lesz a névnapja édesapámnak, valószínű elutazom a sírjához. Belegondolni is fura, hogy milyen idős lenne már, hiszen 1901.-ben született. Még gimnazista koromban meghalt hatvan évesen. Ő is irodalomkedvelő volt, azt hiszem, ezt tőle örököltem.

Jó ünnepi készülődést kívánva ölellek: ciprus


Előzmény: arany52 - 2015-03-29 21:17:35
arany52 2015-03-29 21:17:35 Válasz erre

Kedves Cipruska, rögtön tudtam, hogy a novelládbansaját személyes tragédiádat írtad meg, de én se szívesen irok első szám első személyben, viszont a fiktív szereplők sorsa is összefonódik saját tapasztalatainkkal, átélt élményeivel.

Végül szép idő lett mára és megcsináltuk az ablakok pucolását. Még a szőnyegeket is kimostuk, ami elég nehéz munka volt, most száradnak az erkélyen. Kutyusnál lényegesen többet kell takarítani, mert akármilyen jól nevelt, azért koszol.

Barátnőmnél is voltam fent, már nagyon várt, mert egyedül él és nagyon örül a társaságnak.

Finomat főztél, én is mindig zöldséggel készítem a levest, így finom. Nálunk ma rántott csirkemell volt hasáb burgonyával. Holnapra tejfeles-sajtos sertéshús lesz az ebéd.

Lánykám kettő napot délelőttös, utána délutános és még szombaton is dolgozik. Akkor lesz csak nagy forgalom. Még a húsvégi sonkát nem vettük meg, talán hétközepén néz egy kisebbet leányzó.

Kellemes jövő hetet kívánok!

Ölel: Arany

hamisciprus 2015-03-29 10:42:32 Válasz erre

Szép vasárnapot kívánok!

Itt mst napsütés van, de hideg reggelre ébredtünk.

Igazad van az ablakpucolással kapcsolatban, megvár az Titeket, és arra semmi szükség nincs, hogy megfázzatok.

Jól sikerült tegnap a babgulyás. tettünk bele füstölt kobászt, ami egy kicsit csípős, gerslit, és sertés húst pörköltnek. A párom furán nézett rám amikor mondtam, hogy zöldség is való bele, mert úgy finom, de amikor készen lett természetesen zöldséggel, nagyon ízlett neki is így.

Este megnéztem a tv.-ben az Egy ágyban az ellenséggel című Júlia Roberts filmet. Láttam már, de ennek ellenére úgy felzaklatott, hogy alig sikerült utána elaludnom.

Köszönöm, hogy elolvastad és véleményt is írtál a novellámról, ami életem egy tragikus részéről szól, de ezt kizárólag Te tudod, mert jól ismersz engem. A saját érzéseimet nem szívesen adtam ki sosem, így igyekeztem visszafogottan leírni ami történt - ezért nem egyes szám első személyben írtam -  de az írásainkra hatással van minden amit életünk során átéltünk, ezt tudod magadról.

Jó pihenést kívánok!

ölellek: ciprus 


 

Előzmény: arany52 - 2015-03-28 11:12:17
arany52 2015-03-28 11:12:17 Válasz erre

Kedves Cipruska, nálunk is nagyon lehűlt a levegő és különösen az erős szél idegesítő. Jövő hétre is ilyen időt mondanak az időjósok, az ünnep is hideg-esős lesz. Ha így alakul, akkor lehet, hogy megint elmarad az ablakpucolás, annyit nem ér, hogy megfázzunk. Majd a lakásban belül takarítunk. 

Gyorsan kiolvastad a könyvet, lehet hogy én is letöltöm az ebookra, bár mostanában nagyon keveset tudok olvasni. Megint begyulladt a szemem, lehet hogy az erkélyen megcsapta a szél, vagy csak a szokásos nyűgök. Hogy én ezt már mennyire unom. 

Az óraátállítást én is megcsinálom ma este, éjjel nem fogok azért kiugrani az ágyból. Nem tartom ezt az egészet okos dolognak, ami bejön a réven, elmegy a vámon, mert az átállás sincs ingyen és nekünk lakosoknak is sok kényelmetlenség mindent átállítani. 

Örülök, hogy már nem szédülsz, ez a bolondos idő hatással van ránk. 

A sütőfólia jó, én is használom, szépen megsül benne a hús és könnyebb utána a sütőtálat rendbehozni. 

Kellemes hétvégét kívánok!

Ölel: Arany

hamisciprus 2015-03-28 10:00:58 Válasz erre

Szervusztok!

Délután még kisétáltunk a temetőbe, öntöztünk, rendezkedtünk mind a kettőnknél de utána - szerencsére - már hazaértün addigra, jött egy igazi nyári vihar széllel, dörgés- villámlással, és esővel. Ez nálunk is alaposan lehűtötte a levegőt.

Most már jobb a közérzetem. tegnap szédelegtem, és gyakran hallottam a mentőt is vijjogni, mert biztosan sokan rosszul lettek.

Holnap óraátálítás, én ezt már ma megteszem. Nem tudom, hogy van-e rtelme ennek, de akik kitalálták, biztosan tudják.

A Téli rózsát már kiolvastam, nagyon tetszett.

Vettem sütőfóliát, amib en húst lehet sütni, eddig még nem használtam. Neked mi a véleményed róla?

ölellek: ciprus 

Előzmény: arany52 - 2015-03-27 21:36:06
arany52 2015-03-27 21:36:06 Válasz erre

Cipruska, ma este már vissza is kellett kapcsolni a fűtést, annyira lehűlt a levegő és ráadásuk kellemetlen szél van. Huzatot is kapott a szemem az erkélyen, homályosan látok vele.

Ha ilyen problémás a bukó erkélyajtó, akkor lehet hogy maradunk a csak tolónál, ne kelljen mindig szerelőt hívni.

Itt a hétvége, de lánykám csak vasárnap lesz otthon. Ha ilyen marad aznidő, nem is tudom, hogyan fogunk ablakot pucolni, pedig már igen ráférne.

Kellemes hétvégét kívánok!

Ölel: Arany

Előzmény: mütyűr - 2006-09-16 22:03:15
hamisciprus 2015-03-27 13:48:52 Válasz erre

Jól teszed kedves Arany, hogy lezártad a fűtést, hiszen ma olyan jó idő van kint. Egy blúzban voltam, a ferlső csak a vállamra volt terítve, és így is melegem volt.

Ti már egy ideje szeretnétek új erkélyajtót, már igazán megérdemelnétek, hogy ez sikerüljön is. Az enyém műanyag, lehetbukóra is állítani, de már néhányszor elromlott. Különösen azt nem szereti, hogy ha jó idő esetén nyitva tartom. Utána nem lehet rendesen bezárni. legutóljára a szerelő nem jött, de akkor itthon volt a gyerekem, és ő megjavította. Csakugyan ügyesen kell megválasztani az ajtót, és a szerelőt is, de a Te lánykád ügyes, gyakorlatias, biztosan jót fogtok találni.

Már megint hétvége van. Az idő elég gyorsan múlik, az én koromban mindenképpen.

Holnaptól hűvösebb időt jósol a meteorológia. nem is baj, mert ez a hirtelen jött meleg sokukra nincs jó hatással.

Jó hétvégét kívánok!

ölellek: ciprus 

Előzmény: arany52 - 2015-03-26 11:16:52
arany52 2015-03-26 11:16:52 Válasz erre

Örülök Cipruska, hogy este jól szórakoztál, helyesek lehettek a fiúk és kellemes a hangulat.

Sajnos én egyedül nem merészkedek el a körbe, mert a pincében tartják, meredek lépcsőn kell lemenni és a taxit is kint kell várni. Majd máskor talán sikerül eljutnom.

Szoktam én is kész ételt venni, az egészségkonyhában rendelem. Nagyon olcsó, már viszonyítva másokhoz, egy menű 550 forint. Timi kap étkezési jegyet 5 ezer forintért, azt költöm el ebédrendelésre.

Szulejmánt végül nem néztem tegnap meg. Lánykával álmodoztunk inkább, hogy milyen erkélyajtót kellene csináltatni. Nagy a választék a neten, vállalkozó is sok van, érdemes időben tájékozódni. Augusztus végégig meg kellene csináltatni, ha nem sikerül, akkor tolódik a következő évre.

Szép napsütéses idő van, erkélyajtó nyitva, már mindenütt lezártam a fűtést.

Kellemes napot kívánok!

Ölel: Arany

«« elejére « előző következő » végére »»
Hirdetés
loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A Tutanhamon átok - Miért haltak meg a sírt feltárók?

A Tutanhamon átok - Miért haltak meg a sírt feltárók?

Tutanhamon az ókori Egyiptom XVIII. dinasztiájának egyik utolsó fáraója volt, kb. i.e. 1342 körül. Sírját, a Királyok völgyében 1922-ben tárták fel, mely az egyetlen, épségben megmaradt fáraósír. Azonban nem csak erről híres. Hátborzongató történetek kapcsolódnak hozzá.

Tovább »
5 lélegzetelállító királyi palota Jaipur városában

5 lélegzetelállító királyi palota Jaipur városában

Az India híres arról, hogy gyönyörű és káprázatos palotákkal van tele, amelyet a hindu vallású, dúsgazdag, királyvérből származó, ma már államokat, de régen területeket uraló maharadzsák építettek szeretett feleségeinek, ágyasaiknak és természetesen a fényűzés célja végett. Jaipur városa az élen jár, ahol 5 mesés és hihetetlenül látványos palota várja a látogatókat!

Tovább »
Tuti randibiztos tavaszi frizurák - 3+1 frizura tipp lépésről lépésre

Tuti randibiztos tavaszi frizurák - 3+1 frizura tipp lépésről lépésre

Veled is előfordult már az a szituáció, hogy randira készültél, de sehogy sem állt a hajad és még olyan ötleted sem támadt, amit könnyedén tudtál volna kivitelezni? Az ilyen helyzetek valóban roppant bosszantóak. Azért, hogy ez többé ne forduljon elő, kövesd a következő randifrizura tippeket és biztos lehetsz a sikerben!

Tovább »

Hirdetés

Kalkulátor

Meditációs technikák

A meditáció megnyugtatja a testet, a lelket, és ellazít. És ha még nyugodt, csendes környezet is párosul hozzá, akkor igazi kikapcsolódást nyújt. Válaszd ki, melyik típusú meditációs technikára van jelenleg szükséged, és máris kipróbálhatod.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Kiss Katalin

Családfelállító

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Kiss Katalin

Társkereső

Társkereső
Eva Erika Éva Mária Mária 
Társkereső
Attila Sanyi1011 jozsef jozsef Lajos 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép