2017. október 21. - Orsolya
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. október 21. - Orsolya
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Fórum

Hirdetés

Gyorskeresés

Keresés a topic-címek között:
Keresés a hozzászólók között:
Vissza a fórum nyitólapra Hozzászólások időrendben Legfrissebb legfelül Hozzáadás a kedvencekhez
Közérzet » Ötvenen túliak társasága (13192 hsz.) Új hozzászólás
Tudnivalók Kedvenc témáim Topic indítása
«« elejére « előző következő » végére »»
mütyűr (Topikindító) 2006-09-16 22:03:15 Válasz erre
Örülök, hogy végre megalakulhat ez a fórum, mert én már mindenhol keresem a volt osztálytársaimat, de senkit nem találok a neten. Remélem itt sikerül. 1965-ben érettségiztünk a XVII. kerületi gimiben. A becenevem ott is mütyűr volt. Mi vidékre költöztünk a férjemmel, aki szintén osztálytársunk volt. Sajnos így elszakadtunk a többiektől, szinte semmit nem tudunk róluk. Remélem valaki rám ismer, és válaszol. Az nagyon szuper lenne.
borsocsicseri 2017-10-21 00:07:49 Válasz erre

ÉS: női témában nagyon-nagyon jó szívvel ajánlom ezt itt: 1R20FND5P47dgDV3isSFM7v1NKLyYDOexoDCAjrUrVcY

borsocsicseri 2017-10-20 23:54:35 Válasz erre

Jó estét, és jó reggelt, ki, mikor olvassa. Örülök a sok ittolvasott bejegyzésnek, s annak, hogy az nők is kezdik aktivizálni magukat, vagyis: neteznek, facebookoznak, s egyáltalán a közéleti eseméyekről is van véleményük! Remélem, ez egyre inkább terjedni fog! üdvözlettel...........

arany52 2017-10-20 20:55:59 Válasz erre

Cipruska, a pulykahús rántva biztosan ízleni fog az egész családnak. Általában a rántott ételeket mindenki szereti, kivétel volt drága Nagypapám, aki azt mondta, ha kenyeret akarok enni, akkor eszem külön a húshoz, nem rajta. No neki voltak ilyen kiszólásai. Neki a sülthús volt a favorít.
A húrka jól sikerült, azért szeretem a pápait, mert a véres húrkát zsemlével készítik és nem rízzsel, nekem meg ez a mániám, így szeretem.

Nem csodálom, hogy megijedtél a nagy kutyától, először is félelmetes, ha váratlanul ránk ugrik és nem is ismerjük, nem tudjuk mi a szándéka. Azon kívül fel is lökhet a súlya miatt. Mi házunkban van ilyen méretes kutya, nagyon szelíd és én nem merek mellette elmenni, mert rögtön a nyakamba ugrik. Lányom mondja, miért félek, olyan barátságos kutya, na de én gyenge lábakon állok és ha elesek megvan a baj. Gazdának kell megnevelni az állatot, ha meg nem tudja, akkor tartsa pórázon és szájkosárral ha kell.

Ma már elég hideg volt, főleg reggel. Jött haza a lányom és mondta, hogy akkora a köd, alíg látott. Napközben még egész jó idő van, most is bukóra hagytam az erkélyajtót.

Kellemes hétvégét kívánok, ölel: Arany

hamisciprus 2017-10-20 08:28:25 Válasz erre

Ez jó hír Aranyka, hogy egy kicsit könnyebben vagy. Biztosan ez az akupunktúra is segít benne.

A hurka az egy olyan étel, ami nem mindig a mi ízlásünk szerint való, mert mindegyik üzem másféleképpen fűszerezi. Ha kifogunk olyat ami ízlik nekünk, érdemes mindig onnan vásárolni. Mi is szeretjük. Már kitapasztaltuk, hogy melyik az amelyik a legjobban ízlik nekünk. A húsgombócot vadasan úgy készíted, hogy a gombócokat a vadasan elkészített lében főzöd meg ugye? Biztosan finom lehet.

Reményeim szerint jövő héten jönnek a gyerekek, és akkor szeretnék valami finomat készíteni. már a pulykamell a fagyasztóban, gondoltam, hogy abból lesz rántott hús, mert azt szeretik. A múltkor rakott kellel vártam őket, de az a kisfiú unokámnak nem nagyon ízlett.

Most hétfőn nem lesznek nyitva a boltok az ünnep miatt, így több napra kell gondolkodnunk.

Tegnap jógáról hazafelé egy nagy testű kutya odazsaladt hozzám, és rám ugrott két lábra állva.  Nem bántott, valószínű csak keveskedni akart, de azért megijedtem. A gazdája a közelben volt, és rögtön szólt, hogy nem bánt, csak játszani akart, és odasietett.  Póráz nem volt rajta, hogy volt-e nyakörv azt az ijedségtől nem láttam. A gazda letolta, de lehet hogy a gazdáját kellett volna mert nem a kutya a hibás szerintem. Már sötét volt hazafelé amikor a parkból hozzám szaladt. lehet, hogy világosban is megijedtem volna tőle. Na, mindegy túl vagyok rajta.

Itt elég ködös reggelre ébredtem. Hiába ősz van még akkor is, ha később szép idő lesz

ölellek: ciprus

arany52 2017-10-19 20:40:06 Válasz erre

Ügyesen összehoztad a fényképet a facén és jó fotó. Csak beletanulunk mi is a netezés rejtelmeibe.

Hát bizony ezzel a Barátok közttel kitoltak velünk, olyan nehéz kivárni a kezdését. Szerencsére fizetjük az ezer forintot, hogy fel lehessen minden adást venni és három napig eleve visszanézhetőek. Így azért megoldom, hogy ez a kis szórakozásom megmaradjon, de gondolok sok embernek bosszúságot okoztak ezzel és hogy a Szulejmán is éjfélre tolódott ki.

Tegnap voltam akkupunktúrán, most egy ideig három hetente kell menni. Most kicsit könnyebben vagyok, de jó lenne, ha így is maradna.

Nagyon kellemes az idő, de állítólag vasárnap délután jön a hűvős, de még az se lesz nagy hideg.

Már várjuk a három szabadnapot, abból egyen, vasárnap megy leányzóm vállalati bulira. Haza se jön, csak hajnalban, mert éjjel nem ajánlatos mászkálni.

Vettem pápai hurkát, ez a márka a kedvencem. Két napra megsütöm, egy napra pedig vadas húsgombóc lesz az ebéd.

Szép estét kívánva , ölel: Arany

hamisciprus 2017-10-19 09:16:16 Válasz erre

Szép jó reggelt!

Ez jó hír, gratulálok Timike fizetésemeléséhez! ha nem is nagy összeg, de a munkája elismerását jelenti, és ez jó érzés, hogy megbecsülik, értékelik amit csinál. Jó, hogy a boltban pénzért adnak mindent, de az ilyesfajta elismerés különösen ha fizetésemeléssel is jár jó érzéssel tölt el mindenkit.

A Barátok közével én is így jártam, bosszantó, hogy ilyen későre tették. Nem is fogom ezentúl  nézni, csak lehet időnként a gépből.

Nagyon szépet írtál Aranyka, ezek a családi történetek nagyon sokat érnek elsősorban nekünk, de mindenkinek is akik olvassák.

A gyerekem tanácsára megváltoztattam a képemet a facén, de először csak a felső fele látszott, mert nem tudtam lekicsinyíteni, de aztán összejött. Elég sokat kínlódtam vele, amíg a gép rámírt, hogy bélyegképet akarok-e? A gép jött rá, hogy mit szeretnék. Úgy látszik a face gondolatolvasó, de így legalább sikerült.

Szép időnk van. bár sokáig így maradna!

ölellek: ciprus

arany52 2017-10-17 21:50:42 Válasz erre

Örülök Cipruska, hogy jól éreztétek magatokat Budapesten és még úgy ahogy vásárolni is tudtatok. A szigeti sétához igen kellemes idő volt és akkor a szőkőkút is működött , ami nagyon hangulatos, főleg este sötétben szép a kivilágítás. Van kikötő a szigeten és régen kishajó járt át, éppen nálunk indult. A hajókat Hófehérke és hét törpe meséből a hét törpe nevéről nevezték el, ami találó volt méretük miatt. Azért fárasztó lehetett az út oda-vissza és hogy csak egy kis pihenőt tartottak. A forgalom bizony nagy a fővárosban. Szerencsére azért a mi részünkön nem annyira, az utcánk pedig zsákutca, igen csendes. Pesten a körutat már én is nehezebben viselném , pedig tőzsgyökeres fővárosi vagyok.

Ma lánykámnak volt egy kis öröme, kapott fizetésemelést, nem olyan sokat, de a semminél jobb , ennek is örülni kell. Így már mester fokozata van, ami elég jó, de van előtte haladási lehetőség.

Feltettem a facebookra egy novellámat, amit pár napja írtam. Ez is régi családi emlék, amit még a nagyszülők meséjéből ismerek.

Kellemesen telt a nap, kicsit jobban is voltam. Holnap megyek megint kezelésre.

Jó későre tették megint a Barátok közt-et, már a fél tÍz is sok volt nekem. Tegnap várom a kezdést és kiderült most már 10 óra lett. Nem is fogom élőben nézni, csak amikor lányka éjszakás. Többi napon majd felvételről.

Szép estét kívánok!

Ölel: Arany

hamisciprus 2017-10-16 21:05:20 Válasz erre

Alig egy órája értem haza a fővárosból. Ott nagyon jó volt, az idő is gyönyörű volt, csak nagyon elfáradtam elsősorban a hazafelé vezető úton. Oda-vissza négy-négy óra, összesen nyolc óra az út, és mindezt ülve egy-egy kis pisilős szünettel.

Ott megtaláltuk a lenruha boltot a Kazinczi utca 6/a ban a Vll. kerületben, de sajnos zárva volt, pedig nagyon érdekelt volna minket. Ott megtudtuk, hogy ez egy lakásban működik, és a kapualjban szoktak kipakolni amikor nyitva vannak. Lehet, hogy nem is olyan nagy durranás, mint amilyenre mi itthon a facén nézegetve gondoltuk.

A barátnőmnek találtunk a Rákóczi úton egy szép bokacsizmát, és hozzá egy jó táskát elérhető áron.

Ezután mentünk a Margit szigetre. Ott 13 órakor a szökőkútnál meghallgattuk a zenét is, pihentünk, pisiltem 250 Ft.-ért. Kicsit meg is ijedtem, mert amikor rám záródott a wc ajtó gondolkodtam hogy hogyan fogok tudni innen kijutni, de aztán megnyomtam a zöld jelzésű gombot, és így ku sikerült jönnöm. Amit láttunk nagyon szép volt, hát majd többit majd máskor.  Sokan hallgatták a zenét, és napoztak ott. Eddig nem is tudtam, hogy van ott hajóállomás is.

Amikor elakadtunk a közlekedésben, felhívtam telefonon az unokahúgomat, és ő segített.

A sok ember, és az a rengeteg autó elég nyomasztó, de olyan jó Nektek fővárosiaknak, hogy ilyen szép helyekre ki tudtok jutni.

ölellek: ciprus

arany52 2017-10-16 15:49:11 Válasz erre

Cipruska, nem baj, ha minden nem fér az időtökben, megnéztek amit tudtok. Bár azért hozzáteszem, nem olyan nagy a Margit-sziget, inkább csak a látványosság sok. Esetleg most a Margit -hidhoz közelí oldalt nézítek meg és az Árpád hídnál lévő felét majd máskor. Biztos, hogy remek program lesz, főleg ha így marad az idő. Ma is kint napoztam az erkélyen. Már elég erősen hullanak az utcánkban a falevelek és a könnyű szélben táncot járnak. Olyan kellemesen simogató a nap, ez a kedvenc évszakom.  A szobában is 23 fok van fűtés nélkül. Ennél melegebbet nem is bírok.

Keresgéljük a privát orvosokat lányomnak. Most beszéltem azzal az orvosnővel, kihez akupunktúrára járok, de a rendelőben nem foglalkoznak pajzsmirigy problémákkal. Így marad a Medve klinika, ami kicsit messzebb van, de azért még elérhető. Majd a napokban kérünk időpontot. Itt csak szerdánként van rendelés, de remélem nem kell több hetet várni.

A kelkáposztától nem csodálom, hogy fáj a pocakod. Kerülök én már minden k betűs zöldséget, pedig szeretem a kelkáposztát főzeléknek is, de rakottnak még inkább.

Hétvégém pihenéssel telt,  lehallgattam egy Szulejmánt, még kicsit oda is leskedtem a tabletre, hogy jobban értsem és a könyvvel is haladok. Egy novellát is írtam máma, de még többször átfésülöm.  Ez is egy régi történet , még nagyapám idejéből egy kedves testvérről szól, ki bár rövid ideig élt, de addíg támasza volt az egész családnak. Az Emléktár kötetembe szánom.

Szép estét kívánva, ölel: Arany

hamisciprus 2017-10-15 14:10:18 Válasz erre

Köszönöm Aranyka, hogy megírtad a látnivalókat a Margit- szigeten. Ma amikor ,egkérdeztem a nővéremet, hogy lehet oda eljutni a buszmegállóból, jót nevetett rajtam mert azt mondta, hogy az az idő amia mi rendelkezésünkre áll nem elég oda. Nem baj, hát akkor csak egy részét fogjuk megnézni ami belefér.

Szomorúan olvatam,. hogy nem sikerült korábbi időpontot szereznetek Timikének, hát így kénytelenek lesztek magán orvost keresni, mert a megadott időpontig nem lehet várni.

Ma én is pihenőnapot tartok, hiszen vasárnap van. Régen ez úgy nézett ki, hogy reggel templom, utána főzés, majd együtt volt a család. Szép időszak volt ez!

Nem igazán érzem jól magam, de lehet hogy azért, mert megettem egy jó adag frankfurti levest, és az felfújt. Úgy látszik, hogy már erre is oda kell figyelnem, hogy a K betűseket kerüljem hiába szeretem.

Itt ma Teréz napi búcsú van, van kipakolás, meg ringlispil- lehet, hogy nem így kell leírni - szerencsére nem túl közel hozzám, így a hangos zenéből csak foszlányokat hallok.

Gyönyörű idő van!

ölellek: ciprus

«« elejére « előző következő » végére »»
Hirdetés
loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A szombati nap angyalüzenete

A szombati nap angyalüzenete

Angyalaink mai útmutatása: "Ha gondoskodsz magadról, az mindenkinek a javára válik. Lepd meg magad valamilyen kényeztető kezeléssel, például egy lazító masszázzsal, lábápolással, vagy vegyél egy finom tengeri sós fürdőt."

Tovább »
A napi jóslat Számodra - Szombat

A napi jóslat Számodra - Szombat

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned.

Tovább »
Szombati csillagjóslat

Szombati csillagjóslat

A csillagokban minden megvan írva. Természetes az is, hogy mire kell számítanod a mai napon. Kíváncsi vagy rá? Akkor keresd ki a csillagjegyedet, és olvasd el a csillagok üzenetét.

Tovább »

Kalkulátor

Aromaolajjal a rossz közérzet és a betegségek ellen

Ha rossz a kedved, búskomorság vagy depresszió gyötör, cseppents néhány csepp olajat az aromalámpácskádba, vagy a bőrödre, és máris jobb kedvre derülsz. De akkor is alkalmazd, ha valamilyen betegség, testi tünet gyötör.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Erdősné Zsóka

Szoptatási tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Erdősné Zsóka

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép