GASZTRO

Top 5 mennyei szilvás sütemény - Imádni fogod!

Változatos színeivel, ízek kavalkádjával kecsegtet a szilva, és nem is szokott csalódást okozni. Hihetetlenül sokféleképpen fel lehet használni a konyhában amellett, hogy önmagában, nyersen is nagyon finom. Ismerd meg a mi kedvenceinket!

.

 

Szilvás breton


Hozzávalók

• 6 egész, nagy tojás
• 1 rúd vanília kikapart magjai
• 12 dkg cukor
• 30 gramm liszt
• csipet só
• 5+2 dkg vaj
• 1 l tej

• 1 dl rum
• 20 dkg szilva

Elkészítés

A szilvát beáztatjuk a rumba, majd 1 óra múlva leszűrjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, a liszttel, a sóval, majd hozzáadjuk a megolvasztott, de nem forró vajat és a tejet is. A tortarformát kikenjük vajjal, és az aljára rakjuk a beáztatott szilvát, majd a masszát (híg palacsintatésztát) ráöntjük. 210 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL