GASZTRO

Top 5 mennyei szilvás sütemény - Imádni fogod!

Változatos színeivel, ízek kavalkádjával kecsegtet a szilva, és nem is szokott csalódást okozni. Hihetetlenül sokféleképpen fel lehet használni a konyhában amellett, hogy önmagában, nyersen is nagyon finom. Ismerd meg a mi kedvenceinket!

.

 

Szilvás clafoutis


Hozzávalók (4 személyre)

- 50 dkg szilva
- 2 db tojás
- 6 dkg nádcukor
- 3 dkg finomliszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor (csapott)
- 1 csipet só
- 60 ml habtejszín
- 6 ek napraforgó olaj
- 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)


Elkészítés

A szilvákat megmossuk és kimagozzuk. Egy sütőformát kivajazunk, és vágott felükkel lefelé szorosan belerakosgatjuk a szilvákat. A lisztet, a keményítőt, a sót és a sütőport egy tálba szitáljuk. A tojásokat a cukorral, robotgép segítségével 4-5 perc alatt habosra keverjük, majd több részletben belekanalazzuk a lisztet, ezután hozzáadva az olajat és a tejszínt. Az így kapott tésztával nyakon öntjük a szilvákat. Előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 40 percig sütjük (tűpróba). Ha nagyon pirulna, takarjuk le sütőpapírral. Amikor elkészült, meghintjük porccukorral és langyosan tálaljuk.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL