KÖZÉRZET

10 jel, hogy a szervezetednek túl magas az ösztrogén szintje - Súlygyarapodáshoz is vezethet!

Szerző:
Szabó Anna
Az ösztrogén a reproduktív szervek megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen. Szabályozza a menstruációs ciklust és a terhesség folyamatait. A petefészek termeli, elősegíti a peteérést és leválást. Emellett a reproduktív szervek, például a méh, a petevezeték és a hüvely normális szerkezetét is fenntartja. Az ösztrogén azonban nem csak a termékenységre és menstruációra van hatással.

 

Az ösztrogén fontos szerepet játszik a csontképzésben, a mentális funkciókban és a szív egészségének fenntartásában. Hozzájárul a bőr rugalmasságához és a ráncok megelőzéséhez. Az ösztrogén szint csökken a menopauza idején vagy bizonyos betegségek esetén. Ez csonttörékenységet, szabálytalan menstruációs ciklust, hőhullámokat és alacsony libidót eredményez. De tudtad, hogy a túl magas ösztrogénszint is káros?

Természetes módon, szintje megemelkedik a pubertás korban és a terhesség alatt. De bizonyos gyógyszerek szedése is előidézheti a megemelkedett szintet, mint például a szteroidok. Egyéni okai lehetnek: elhízás, petefészek vagy mellékvese daganat, cukorbetegség. De mik is a tünetei a túl magas ösztrogénszintnek?

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL