KÖZÉRZET

8 jele, hogy a tested kimerült – Ne hagyd figyelmen kívül!

Vajon honnan tudhatod, hogy kezdesz kimerülni? Ironikus, de a fizikai kimerültség közel sincs a lista élén… habár ez a leginkább egyértelmű. Számos rosszabbnál rosszabb dolog történik a szervezeteddel, amikor nem jutsz elég alváshoz, de a fáradtság nem mindig szerepel köztük.

Mind szenvedtünk már olykor-olykor az álmatlan éjszakák miatti kellemetlenségektől, vannak azonban, akik huzamosabb időn át nem tudnak annyit aludni, ami a test normális működéséhez szükséges lenne. Modern, zsúfolt és rohanó világunkban különösen fontos, hogy eleget aludjunk. Akár krónikus betegségtől, például álmatlanságtól szenvedsz, akár mentális betegséggel, mint depresszióval vagy szorongással küzdesz, ha csak azért átvirrasztod a fél éjszakát, hogy sorozatokat nézz, ne csodálkozz, ha ébredéskor cseppet sem leszel kipihent. Idővel a krónikus kimerültség tünetei is jelentkezni fognak, ami csak még inkább növeli a terheket a válladon.

Érzelmeid a fejük tetejére álltak

Ha mostanában pillanatok alatt dühbe gurulsz, vagy a legkisebb apróságtól is könnyekben törsz ki, esélyes, hogy kimerültségtől szenvedsz. Az alváshiány növeli a depresszió és a szorongás kialakulásának esélyét, emellett fogékonyabbá tesz a stresszre.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL