KÖZÉRZET

A káromkodás jót tesz az egészségnek? - Íme, 5 ékes bizonyíték

Szerző:
Szabó Anna
Szép dolog, ha káromkodsz? Természetesen nem, de a szakértők szerint igazán pozitív hatással lehet a testi-lelki egészségre. Ez a reakció ugyanis sokféleképpen segíthet: általa erősebbnek érzed magad, csökkenti a fájdalmat, könnyebben kifejezheted az érzelmeidet, és paradox módon abban is segít, hogy barátságokat köthess. Furcsa, igaz? Pedig ez így van – íme, az 5 ékes bizonyíték.

 

Szakértők szerint káromkodni nem éppen kifinomult dolog, mégis jó hatással van az egészégre, és akár hiszed, akár nem, még gyógyhatású is lehet. Egy káromkodás ugyanis ezerszer jobban kifejezheti a lelkiállapotodat, mint ha azt mondaná, hogy „felingerelt”, vagy „felzaklatott” valaki. Gyakran akkor derül ki igazán, hogy mi zajlik valakinek a lelke mélyén, amikor ki-kicsúszik a száján egy-egy káromkodás, nem pedig akkor, amikor elegáns, válogatott szavakkal fejezi ki magát. A káromkodás egy automatikus visszajelzés, mely rendkívül természetes és őszinte.    

Amikor megpróbálsz magadban elrejteni valamit, ami számodra fájdalmas, vagy kellemetlen, az teherként nehezedik rád akár egy életen át, hiszen lelked legmélyére temetted az adott eseményt, vagy érzelmi állapotot. Ezeket az elfojtott érzelmeket azonban időnként muszáj felszínre hozni, mert ezek a belső konfliktusok valódi gyökerei. Egy káromkodással azonban kifejezheted az érzelmeidet, mely abban a pillanatban átjárja a lelkedet, az adott traumával kapcsolatban.  Valójában, nem szép dolog káromkodni, különösen más emberek előtt, de amikor ki akarod engedni magadból a felgyülemlett negatív érzelmeket, nagyon is egészséges az, hogy néha megengeded magadnak, hogy egy-egy ilyen szó elhagyja a szádat.  Íme, a káromkodás 5 legfontosabb előnye:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL