KÖZÉRZET

Az allergia 8 megtévesztő tünete - Figyelj, mert könnyen összetévesztheted más betegségekkel

Nagy-Britanniában él egy Finley Ranson nevű fiú, aki a keménycukorkán kívül semmit sem tud megenni, mert minden más élelmiszer heves vérzést okoz nála. Hogy Finley szervezete megkapja a számára szükséges mennyiségű fehérjét, vitaminokat és más nélkülözhetetlen tápanyagokat, egy csövön át, mesterségesen etetik. Mindennek egy heves allergiás reakció az oka. Ebben a cikkben néhány furcsa allergiás tünetet sorolunk fel – ne félj, nem olyan borzalmasak, mint Finley-é.

Ez a 8 jel segíthet felmérni annak lehetőségét, hogy esetleg allergiás vagy:

Gyomorgörcs

A hirtelen és erőteljes alhasi fájdalom annak a jele lehet, hogy az illető gyomorfekélytől, vakbélgyulladástól, epehólyag-gyulladástól, vesekőtől vagy más életveszélyes betegségtől szenved. Ha azonban a görcs nem elviselhetetlenül fájdalmas, és rögtön étkezés után jelentkezik, valószínűleg intoleranciád vagy allergiád van valamelyik ételre. Eme betegségek tüneteit általában emésztési problémák is kísérik: hasfájás, székrekedés, illetve puffadás. Ha viszont ezek a tünetek is jelentkeznek nálad, nagyobb eséllyel allergiás vagy valamire:

- Kiütések és viszketés a bőrön, főleg a száj környékén
- A nyelv, az ajkak, a száj vagy a torok megduzzadása (10-15 perccel az étkezést követően, esetleg rögtön utána)
- Légzési nehézségek

Sok esetben az ételallergiát a földimogyoró, a tojás, a tej, a hal, a tenger gyümölcsei, a rákfélék, a szója és a gabonafélék okozzák. Ha ezek elfogyasztása után erős fájdalmat érzel az alhasban, egy időre zárd ki őket az étkezésedből.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL