KÖZÉRZET

Intuitív étkezés - 8 remek módszer, hogy ételekkel gyógyítsd magad

Szerző:
Szabó Anna
Ha állandóan fáradtnak, kedvetlennek érzed magad, és úgy érzed, valamiből sokat, valamiből pedig túl keveset eszel, akkor egyértelmű, hogy helytelenül táplálkozol. Csodadiéták nincsenek, és feleslegesek is, hiszen senki nem szeret állandóan szabályokat követni, amitől rabnak érzi magát. Étkezz inkább ösztönösen: az étel, amit fogyasztasz, legyen kívánatos az érzékszerveid számára.

Az intuitív táplálkozás azért nagyszerű, mert nem érzed, hogy szabályok közé lennél szorítva, hiszen saját magad vállalod a teljes felelősséget azért, ahogyan táplálkozol.

Mit is jelent az intuitív táplálkozás és hogyan csináld?

Ez nem diéta, hanem egyfajta ésszerű táplálkozás, életforma.

Elutasítja a korábbi diétás mentalitást, amit beléd plántáltak, ehelyett egészséges kapcsolatot teremt közted és az élelmiszerek között

Fejlődsz tested megismerésében

Megérted a különbséget az érzelmi evés és a valódi éhség között

Elégedett leszel, amikor eszel valamit

Egy olyan társadalomban élünk, amely folyton azzal bombáz bennünket, hogy „diétáznunk, vagy egészségesen kell táplálkoznunk azért, hogy egészségesek legyünk.” „Szabályozd a tested!”, „Ne fogyaszd ezeket az ételeket, vagy éppen ezeket fogyaszd!”, „Ha nem vagy elég karcsú, akkor nem vagy jó”, és „Ez a diéta megváltoztatja az életedet!” Rengeteg ellentmondásos dolog lát ezzel kapcsolatban napvilágot, amely ömlik ránk a tévéből, a sztároktól, és mindenki azt sugallja, nem vagy elég jó. Ez azonban csak néhány nagyvállalatnak hoz profitot, ha mindezt elhiszed.

Gondolj bele, minden fogyókúrás termékeket áruló cég érdeke az, hogy kövérnek és boldogtalannak érezd magad, így teljesen az ő termékeikre támaszkodsz. Természetesen nem arról van szó, hogy minden diétás terméket, egészséges ételeket forgalmazó vállalat ilyen, sőt, a diéta kezdeti szakaszában igen sokat segíthet, ha ilyen termékeket fogyasztasz. Később azonban, ha a testsúlyod már nagyjából normális, és szeretnél általános jó közérzetet és egészséget, akkor nyugodtan kipróbálhatod az intuitív evést.

Az intuitív táplálkozás egy mágikus átalakulási folyamat, élesednek az ösztöneid, éberebb leszel, és megérted az elme és a test kapcsolatát, miközben meg tanulod szeretni önmagad.


 

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL