UTAZÁS

A világ legkáprázatosabb kertjei

Szerző:
Szabó Anna
A csodaszépen megtervezett és megépített kertek a színpompás virágokkal és különles növényekkel mindig a béke és nyugalom szigetei voltak. A díszkertek látványa gyakran egy művészi alkotással is felér.

 

Keukenhof Gardens – Hollandia


Keukenhof a holland tulipán paradicsom. A kertben elképesztő gazdagsággal tárul a szemünk elé a több színben pompázó tulipánok látványa, és a különleges virágok végtelen variációja. Keukenhof egyedülálló és világhírű, az egyik legnépszerűbb látványosság Hollandiában, a turisták legfőbb úti céljai közé tartozik. A keret hétmillió tulipán díszíti, melyek között vannak nemes és speciális keresztezések is, melyek csak és kizárólag ebben a kertben találhatóak. A kert büszkesége a kissé félelmetes fekete tulipán, az orosz Baba Yaga.

Versailles – Franciaország


Valószínűleg Versailles, a világ leghíresebb kertje, amit XIV. Lajos építtetett magának fényűző kastélya parkjában. A megálmodott kert megtervezése és kivitelezése rengeteg munkába telt. A mesterséges tavak létrehozása, szökőkutak és a csatorna megépítése, a jellegzetes sövénykert kialakítása nem kis feladatot adott a kor mérnökeinek és kertészeinek. A különleges fákat és növényeket Franciaország minden szegletéből rendelték ide, több száz kilométeres távolságokból. A hatalmas vállalkozásban több ezer munkás vett részt, hogy végül elkészüljön a különleges és egyedülálló királyi rezidencia.

Suan Nong Nooch – Thaiföld


Egy magával ragadóan szép park található a thaiföldi Pattay-án. A kilátás és a panoráma is csodálatos. A kert olyan, mint egy mesevilág. A kertben tipikus thai épületekkel is találkozhatunk. Villák, dísztermek, éttermek és úszómedencék épültek a paradicsomi környezetben. Ezen a hatalmas 600 holdnyi területen megannyi különleges növényféle, csodaszép virág és a sövénykapuk és boltívek megannyi változata található. Tulajdonosai saját álmukat valósították meg ezzel a gyönyörű trópusi díszkerttel. Az egykori magánterület ma már mindenki számára látogatható. A Suan Nong Nooch kertet naponta 2000 turista keresi fel, hogy feltöltődjenek a meseszép látvánnyal.

Butchart Gardens – Kanada


A Butchart kertet a világ leghíresebb kertjei között tarják számon. A legek listáján szerepel. Sokan a földi paradicsomnak tartják elhelyezkedése és természeti adottságai miatt. Mindenkire nagy hatást gyakorol, aki először pillantja meg a színpompás kertet. Valóban lélegzetelállító. A kacskaringós ösvények, a vízesések, a kis csobogók, aprócska tavak, na és persze a gondosan megtervezett virág kavalkád teszi felejthetetlenné a kertben tett látogatás élményét.

Shalimar Garden – Pakistan


A Shalimar Garden egy jellegzetes perzsa díszkert, melyet 1641-ben építtetett egy perzsa uralkodó. A téglalap alakú kertben egy hatalmas kőmedence áll, szökőkutakkal és egy mesterséges szigettel a közepén. A medencét sövénykert, színes virágok és különleges fák szegélyezik. A kertben boltíves, gazdagon faragott hófehér épületek sorakoznak. 1981 óta a Shalimar Gardens az UNESCO Világörökség része.

 


 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL