Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Dijoni tojás

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 vagy 3 fej mogyoróhagyma
1 csokor tárkony
1 pohár száraz fehérbor
8 tojás
1 kis pohár tejszín
50g vaj
Csípős mustár
Só és bors

 

Elkészítése:

1. Tisztítsuk meg és vágjuk fel a hagymát, tegyük egy kisebb lábasba néhány összevágott tárkonylevéllel és a fehérborral együtt. Rotyogtassuk, amíg a felére összefő.

2. Ezalatt főzzük lágyra a tojásokat: tegyük őket egy lábas hidegvízbe, melegítsük fel, majd alig gyöngyöző vízben főzzük 4 percig. Hámozzuk meg, és felhasználásig tegyük jó meleg vízbe (kb. 60 ºC).

3. Miután a bor fele elforrt, tegyünk az edénybe 3-4 evőkanál tejszínt, és újra főzzük össze a felére. A tűzről levéve kézi habverővel verjük fel a mártást, közben fokozatosan keverjük hozzá az apróra darabolt vajat és 2 kávéskanál mustárt. Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk.

4. Melegítsünk elő személyenként egy-egy kis tálkát, az aljára öntsünk a mártásból, mindegyikbe tegyünk két tojást, és vigyázva emeljük le a tetejüket. Tárkonylevéllel díszítsük, és azonnal tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL