2 vagy 3 fej mogyoróhagyma
1 csokor tárkony
1 pohár száraz fehérbor
8 tojás
1 kis pohár tejszín
50g vaj
Csípős mustár
Só és bors
1. Tisztítsuk meg és vágjuk fel a hagymát, tegyük egy kisebb lábasba néhány összevágott tárkonylevéllel és a fehérborral együtt. Rotyogtassuk, amíg a felére összefő.
2. Ezalatt főzzük lágyra a tojásokat: tegyük őket egy lábas hidegvízbe, melegítsük fel, majd alig gyöngyöző vízben főzzük 4 percig. Hámozzuk meg, és felhasználásig tegyük jó meleg vízbe (kb. 60 ºC).
3. Miután a bor fele elforrt, tegyünk az edénybe 3-4 evőkanál tejszínt, és újra főzzük össze a felére. A tűzről levéve kézi habverővel verjük fel a mártást, közben fokozatosan keverjük hozzá az apróra darabolt vajat és 2 kávéskanál mustárt. Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk.
4. Melegítsünk elő személyenként egy-egy kis tálkát, az aljára öntsünk a mártásból, mindegyikbe tegyünk két tojást, és vigyázva emeljük le a tetejüket. Tárkonylevéllel díszítsük, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK