Svédasztalos ebéd |
Dunai halászlé
A legelterjedtebb módszer a kecsege horgászatban a fenekezés, amely lehet végólmos, oldal előkés szerelék, illetve csúszó ólmos szerelék. Úszós szerelékre ritkán kap, inkább csak akkor, amikor a horgot a fenék felett úsztatjuk.
Természetesen, ha nem pecázunk, akkor is megkóstolhatjuk ezt a különleges halat. Mint említettem, a halpultok nem állandó szereplőjéről beszélünk, ezért érdemes étterembe menni, garantáltan nem fogunk csalódni. A Vörös Postakocsi Étterem egyik kedvenc étele a „Forró lávakövön grillezett szaftos kecsege patkó tojásos-vajas mártással, burgonya pürével és spenóttal”. Az idejáró vendégek előszeretettel fogyasztják, éppen ezért én sem hagyhattam ki. Nagyon ízletes a húsa, a spenóttal pedig igazi különlegességnek számít. Az étteremben azonban több ritkaságra lelhetünk, például a régi időkben oly kedvelt és ma már szinte teljesen eltűnt üveges szikvízre vagy a „Hortobágyi húsos palacsintára, ahogy Krúdy szerette”, Igen, az étteremben Krúdyról szól minden, az ő tiszteletére és emlékére nyitotta meg kapuit a Vörös Postakocsi 1970-ben. 1913-ban megjelent „A Vörös Postakocsi” című regénye adott ihletet étterem névadásához. Krúdy kései novellaiban alig történik más, minthogy valaki feltűnik a színen, beül egy vendéglőbe és ínyenc módjára, hosszadalmasan megebédel. Így tesznek az idejáró vendégek is, akár délben, akár este.
Krúdy terem
Az étterem 60 fős „Krúdy” terme a 20. század eleji Magyarország atmoszféráját idézi. A vendégek az akkori idők tradicionális magyar ételeit kóstolhatják meg. Esténként magyar cigányzenét hallgathatnak. Az étterem külön terme -a "Könyvtár" - egy Krúdy korabeli könyvtár hű mása, amely belső melegével és kényelmével akar 40 fős üzleti ebédeknek kiváló megrendezési helyszíne lehet. A „Könyvtár” terem kellemes enteriőrje és hangulata remek lehetőséget nyújt a baráti találkozások számára is.
Az étterem azonban nem csak kitűnő ételeivel büszkélkedhet, hanem 2 olyan díjjal is, amelyre méltán lehetnek büszkék. 2005-ben az étterem megnyerte a „Védnöki Táblás Ház” címét, amit a Magyar és az Európai Gasztronómia Szövetség adományozott az étteremnek. Ez annyit jelent, hogy idelátogató vendégek számára garantálják a magas szintű kiszolgálást és a kiváló minőségű ételeket. Magyarország 50 ezer vendéglátó egységéből csak 228-an birtokolják ezt a kitüntető címet.
Könyvtár
2009 januárjától az étterem jogosult a „Fehér Liliom díj” használatára, amit Magyarország 48 leghigiénikusabb éttermei birtokolnak. Ez valóban így van. Igazán ízlésesen berendezett étteremről beszélünk, ahol a higiénia és tisztaság természetes „kelléke” az étteremnek. Csak úgy, mint a felszolgálok kedvessége és tájékozottsága. A Vörös Postakocsiban igazi vendéglátást tapasztalhatunk, érdemes ellátogatni, akár egy svédasztalos ebédre, amit 1.190-ft-ért kapunk meg.
A Ráday utcában található étterem megközelítését már megszoktuk. A Kálvin téri felfordulás nem okoz problémát, a parkolás viszont továbbra is nehézkes, de ez már évek óta így van. Ezek azonban nem szeghetik kedvünket!
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK