2018. július 19. - Emília
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 19. - Emília
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Elektro Fitness egy aerobik oktató szemével!

Miért jó az elektromos izomstimuláció?
Miben másabb, mint a klasszikus fitness termi edzés?

 

Egészen kis korom óta folyamatosan sportolok. Az egyetemig kizárólag a tánccal foglalkoztam, majd a Testnevelési Egyetemen nagyon sok féle sportággal ismerkedtem meg, többek között az aerobikkal is, melybe teljesen beleszerettem. Megszereztem edzői oklevelemet, és több mint fél éve heti 3-4 órában oktatok egy fitness teremben.

Az aerobik hatására döntöttem úgy, hogy a fitness világában maradok, hogy minél több fajtáját megismerjem. A különböző típusú aerobik jellegű és fitness termi lehetőségek között felütötte fejét egy teljesen új mozgásforma, az EMS-tréning. Ez a fajta edzésforma engem is érdekelni kezdett, olyannyira, hogy még a szakdolgozatomat is ebből a témából írom.

Hazánkban ez a fajta tréning egyre népszerűbb, ezáltal egyre nő az EMS stúdiók száma. Több EMS technológiát használó gép is létezik, számomra azonban az E-FIT volt a legszimpatikusabb. Mikor először vettem részt ilyen edzésen, nagyon furcsa érzés volt, hogy az izmaimat nem csak én mozgatom, hanem az elektro fitness gépnek köszönhetően „maguktól” húzódnak össze. Negyed óra edzés után úgy éreztem, mintha valóban 1,5 órát edzettem volna. Az E-Fit tréningeken az egyes izomcsoportokra külön-külön is végzünk gyakorlatokat, így növelve az edzés hatékonyságát. Összevetve az aerobik edzésekkel, melyek 60 percesek, és azon belül egy-egy izomcsoportra 10-10 percet dolgozunk. Amíg az aerobik alakformáló edzésen például meg kell csinálni 3-4 szériát a 4x8 db guggolásból, ahhoz hogy az hatásos legyen, az elektromos ingerlésnek köszönhetően ez a szám a töredékére csökken, elég 10-15 db guggolást végezni ugyanannak a hatásnak az eléréséhez. Ez minden izomcsoportra igaz. Több féle beállítás is elérhető a gépen - cardio, zsírégetés, narancsbőr kezelés, alakformálás-szálkásítás – ezzel jobban személyre szabva az edzést. A cardio és zsírégető beállításoknál a tréningbe beépíthető az aerobikos mozgásanyag, fokozva ezzel a hatékonyságot. Kombinálhatjuk step pados gyakorlatokkal, melyet az aerobik órák elején a bemelegítésnél alkalmazunk, illetve kiegészíthető a tréning azokkal az elemekkel, melyek a fogyasztandó területekre (has, fenék, és/vagy comb) hatnak, mint térdemelés, sarokemelés, lábemelések, stb.

Személyes véleményem az, hogy részben hatékonyabb, mint az aerobik edzés, tehát gyorsabban lehet vele formálódni. Azért csak részben, mert a legjobb forma és eredmény eléréséhez javasolt mellette rendszeresen végezni más cardio jellegű mozgásokat. Az egészséges táplálkozás is fontos összetevője az eredménynek, ugyanis az edzés és a helyes táplálkozás egymással szorosan összefügg, nem működik az egyik a másik nélkül. Fontos továbbá a megfelelő nyújtás az edzések után, hiszen a nagyon intenzív izommunka során rövidülés következik be az izmokban. Összességében egy jó edzésmódszernek tartom, olyan emberek számára, akiknek fontos a gyors eredmény, nincs sok idejük, vagy sérülésből hamarabb fel szeretnének épülni, vagy szeretnének egészségesebb életmódot élni.

Horváth Adrienn
aerobik oktató

További információk >>

Egy dolog maradt hátra: Játssz és nyerd meg az 10 alkalmas E-Fit edzés + 5 alkalom narancsbőr kezelés bérletet!
Tovább a kérdőívhez >>

Most érdemes idekattintanod,
mert még több esélyed lehet
a sorsoláson való részvételre! »

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Csütörtöki csillagjóslat

Csütörtöki csillagjóslat

A csillagokban minden meg van írva. Természtetesen az is, hogy mire kell számítanod a mai napon. Kíváncsi vagy rá? Akkor keresd ki a csillagjegyedet, és olvasd el a csillagok üzenetét.

Tovább »
A szervezet vízvisszatartásának 5 alapvető jele - Így kezeld a problémát!

A szervezet vízvisszatartásának 5 alapvető jele - Így kezeld a problémát!

Testünk nagyrésze víz, ezáltal minden egyes szervünk tartalmaz vizet. Azonban időnként megesik, hogy a szervezet túl sok vizet tart vissza, és ez káros mind az egészségre, mint a szépségre. Ha túl sok víz van a szervezetben, azt vízvisszatartásnak nevezzük.

Tovább »
Ez egy hihetetlenül brilliáns és rendkívül kreatív vizuális teszt

Ez egy hihetetlenül brilliáns és rendkívül kreatív vizuális teszt

Nem egy egyszerű vizuális teszt, hanem kimondottan kreatív, így sokkal jobban próbára teszi az elmédet! A tesztnek lehetősége van arra, hogy becsapja az elmédet! De vajon hagyod is neki? Mennyire látsz át ezeknek a feladatoknak a trükkjein? Nem csak kiváló látásra van szükség az elvégzésükhöz, hanem nagyfokú vizuális készségre is. Mindjárt kiderül, hogy benned vajon meg van-e mindkettő!

Tovább »

Kalkulátor

Válaszd ki a szerencsekövedet!

A sok kő között valahol ott van a Tiéd is. Nem kell mást tenned, mint kiválasztani a listából, és elolvasni, mi az üzenete. Hagyd, hogy a megérzéseid vezessék a kezedet!

Még több kalkulátor »

Szakértők

S.Tóth Márta

Life-, business coaching

Kérdezz! »
Összes szakértő »
S.Tóth Márta

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép