FÉSZEK

Top 10 tuti tipp kis konyhákba

Szerző:
Szabó Anna
Nem lehet eleget írni a kis tér berendezéséről. A legtöbben még mindig ezzel küzdenek, vagy ha nem, akkor is gyűjtik az ötleteket, hogy igazán otthonossá tegyék hőn szeretett kuckójukat. Íme néhány praktikus mégis stílusos megoldás!



A nagy tér illúziója

A tükör klasszikus megoldás, itt sem felejtették el használni. Ha jobban megnézed a képet, a tűzhely fölött láthatod is azt a nem túl magas, ám elég hosszú darabot. Nem feltűnő, de annál praktikusabb.


Fényesen egyszerű raktározás

Kitűnő példája néhány tanácsunknak egy korábbi összeállításunkból ez a konyha. A fényvisszaverő alapanyagok – mint például a lakozott fa – valamint a jó tároló egységek, még a legkisebb helyből is szinte tánctermet varázsol.



Magas mennyezet a konyhában

Bár ez a konyha nem nagy, de a mennyezete szinte óriási. Barátságosabbá vált a plafon berakásaitól, ami minimalizálta is a függőlegességet. Pedig erre a magasságra ilyen kis alapterületen nagy szükség van, hiszen csak felfelé lehet építkezni. Ezt tulajdonosai meg is tették: az ódivatú konyhabútorok szinte egymást érik felfelé.


Híres szakács kis helyen is elfér

Az egyik legismertebb, és legsikeresebb amerikai szakács Ina Garten konyhája ez. Bár azt hihetnénk, hogy egy profi a nagy terekben érzi jól magát, mert úgy röpködhet ételről ételre, mint a szorgos kis méhecske, egyszerre akár 6 fogást is készítve, azért vannak kivételek. Igazán jól –a nálunk is egyre ismertebb sztárszakács interjúja alapján – kis kuckós terekben szeret főzőcskézni, mert sokkal hatékonyabb, valamint időtakarékosabb megoldás. Nekünk a legjobban a padló és a plafon harmonizáló színei, a falak halvány rózsaszíne tetszett meg; de nem elhanyagolható látvány a vastag fapolcok természetességének és a munkalap modernségének kettőssége sem.



Eredeti báj

Letisztult vonalak, a természetes, az antik valamint a modern ötvözete. A konyha tervezője a Douglas fenyőt nemcsak padlóburkolóként, hanem a bútorok alapanyagaként is felhasználta. Az egyensúlyt a ezüstös, fémes kiegészítő elemek adják meg. De legalább ilyen fontos az 1933-ban épült ház eredeti, sárga csempéinek a helyreállítása az összhatás kedvéért.



Mondhatni, pindurka...

Mini, de mindennek megvan a helye benne. Tervezőjét már sok konyha dicséri, de bevallása szerint ez a kedvence, talán azért is, mert a sajátja. A kiválóság illúzióját adja még az elektromos tűzhely, és néhány beépített masina, amiket méretük miatt igen nehéz volt beszerznie.


Falat(ozni) a konyhában

Bár hazánkban a legtöbb otthon még mindig inkább külön étkező nélküli, mégis egyre többen tervezik meg úgy házukat, alakítják át lakásukat, hogy jusson ennek is hely. Ha viszonylag kicsi a lakásod, és már egy nagyobbacska konyhának is örülsz, akkor válaszd a régi-új megoldást, és tervezz bele bővíthető méretű konyhaasztalt.



Magas mennyezet

A kunyhókonyha is lehet barátságos, feltéve, ha olyan pozitív tulajdonsága is van, mint a magas mennyezet. A fenti kép tulajdonosa olyannyira kihasználja ezt, hogy még kedvenc képeit is itt helyezte el.


Légies tér

Kiváló megoldás a tércsalásra, ha nem zárt konyhabútorokat, hanem galvanizált fémből készült polcokat szereltek fel. Így a hely tágasabb, a pakolás pedig rugalmasabban megoldható lesz. Igazi hangulatot pedig a teherautós székek, és a szabadtéri rendezvényeken használatos, függőn felszerelt lámpák adják.



Kicsi texasi konyha

Neked nincs olyan érzésed, mintha egy pillanatra időutazókká vállnál? Vissza a nyolcvanas évekbeli Dallasba! Csak épp miniatűr méretekkel. A túlzsúfoltsági mérce határesetére jó példa ez. A sok beugróval és polccal, a fekete-fehér csempével mégis bájos, és lakható helye a háznak.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL