GASZTRO

Dúsan töltött pulykarolád

Szerző:
Szabó Anna
Ha nem szeretnéd a gyomrodat túlterhelni, de valami ünnepibb fogásra vágysz, add meg a módját ezzel a pulykás étellel.

Hozzávalók:

4 db pulykamell szelet
200g sárgarépa
1 rúd póréhagyma (kb. 150g)
100g kecsketejből készült krémsajt
2 teáskanál méz
1 tojássárga
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevél
Só, bors
2 evőkanál olaj
50 ml fehérbor
100ml húsleves

 

Elkészítése:

1. A húst tisztítsd meg, majd kloffold ki 3-4mm vastagra. A sárgarépát pucold meg, majd karikázd fel az ¼-ét a többit pedig reszeld le kislukú sajtreszelőn. A póréhagymát is tisztítsd meg, és szeleteld fel 0,5 centiméteres darabokra.

2. A krémsajtot keverd össze a lereszelt sárgarépával, 1 teáskanál mézzel, tojássárgájával, zsemlemorzsával, 1 evőkanál petrezselyemmel, sóval és borssal. Legalább 5 percre tedd hűvös helyre pihenni, hogy összeálljanak az ízek.

3. A kikloffolt pulykamellek mindkét oldalát sózd, borsod, ezután kend be a krémsajtos keverékeddel. Tekerd fel, és egy fogpiszkálóval zárd össze.

4. Egy nagyobb serpenyőben hevíts fel olajat, majd süsd elő, kb. 4-5 percen keresztül a feltekert bepácolt pulykahúst. Majd vedd ki és tedd félre.

5. Ugyanebbe a serpenyőbe öntsd bele a megmaradt krémsajtos keveréket. Add hozzá a maradék sót, borsot, mézet, valamint a fehérbort, a húslevest és kezd el közepes lángon, kevergetés mellett melegíteni.

6. Amikor homogén lesz, akkor tedd vissza a feltekert húsokat, majd kb. 10 percen keresztül főzd, addig, míg fel nem forr az egész.

7. Tálaláskor szórd meg a maradék petrezselyemmel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL