GASZTRO

Sertésoldalas grillezve

Szerző:
Szabó Anna
Az egyik legfinomabb szósz húsok - szerintünk legalábbis - a következő receptünkben található. Próbáld ki, bármilyen sülthöz mennyei!

Hozzávalók:

1 egész sertésoldalas
fokhagyma ízlés szerint
1 nagy fej vöröshagyma

bors

A szószhoz:
fokhagyma ízlés szerint
1 fej vöröshagyma
olaj
víz
1 nagy doboz paradicsompüré
cukor, só, bors, pirospaprika ízlés szerint

 

Elkészítés:

1. Az oldalast kb. 1 órán át pároljuk annyi vízben, hogy teljesen ellepje. A vízbe tegyünk fokhagymát, összeaprított vöröshagymát, sőt, borsot, ízlést szerint. Közben készítsük el a szószt.

2. Kevés olajon futtassuk meg az apróra vágott vöröshagymát, és az összezúzott fokhagymát, majd engedjük fel egy kevés vízzel. Adjuk hozzá a paradicsompürét és egy kevés cukrot. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítsük, és kb. 30 percig főzzük, hogy alaposan besűrűsödjön.

3. Közben az oldalas is megpuhult, tehát irány a grillsütő. Feldarabolva tegyük a sütőlapra, és mindkét oldalát süssük pirosra. A végén – a szósszal gyakran kenegetve –még további 10 percen át pirítsuk szép vöröses-barnára.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL