1 csésze lágy vaj
1 csésze cukor
1 tojás
1 teáskanál őrölt vanília
6dkg felolvasztott félédes csokoládé
2 ¼ csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
1. Egy nagy tálban elektromos habverővel, magas fokozaton keverjük a vajat és a cukrot habos állagúra. Verjük fel benne a tojást és a vaníliát. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét; jól keverjük el.
2. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót; jól keverjük össze. Lefedve tegyük hűtőszekrénybe 1 órára, vagy amíg megkeményedik.
3. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
4. Belisztezett papíron, vagy deszkán nyújtsuk ki 3mm vastagságúra, majd szaggassuk formára, a megmaradt részeket újra nyújtsuk és szaggassuk, egészen addig, míg el nem fogy a tésztánk.
5. A formázott süteménylapokat tegyük előkészített tepsire, majd süssük 12-14 percig, vagy amíg a szélek kissé megbarnulnak. Tegyük állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK