GASZTRO

Legényfogó leves, azaz a tyúkhúslevesek méltó párja

Szerző:
Szabó Anna
A klasszikusnak számító tyúkhúsleves elmaradhatatlan kelléke a nagy családösszetartó erejű vasárnapi ebédeknek. Van azonban egy hasonló alapanyagokat tartalmazó, viszont más fűszervilágot magába foglaló leves, mely felveheti a versenyt a hagyományos húslevessel, s ez nem más, mint a legényfogó leves. Íme az alaprecept, melyet ki-ki saját és a család ízlése alapján gazdagíthat.

 

Hozzávalók:

- 50 dkg csirkemell, vagy filézett csirkehús
- 15 dkg répa
- 15 dkg petrezselyem
- 10 dkg zeller
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- tejföl vagy tejszín
- babérlevél
- tárkony
- só, bors
Ízlés szerint gazdagíthatjuk zöldborsóval, gombával, esetleg csirkemájjal.

Elkészítés:

A megpucolt, felaprított hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk egy nagyobb lábasban. A többi hozzávalót is megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk, 4-5 babérlevelet és 1-2 teáskanál tárkonyt adunk hozzá, így pároljuk 15-20 percig. Miután összekavarodtak az ízek felöntjük vízzel, s készre főzzük, ha szükséges még fűszerezhetjük. Végül tejföllel vagy tejszínnel sűrítjük, a levest.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL