GASZTRO

Alacsony kalóriás, mégis nagyon laktató zöldségragu

Szerző:
Szabó Anna
Nagyon gyorsan elkészíthető étel, hiszen a zöldségek egy részét elég akkor felaprítani, amikor a ragu már javában rotyog. Sőt, mire ezzel végzel, szinte már meg is főtt.

Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma, felaprítva
2 zellerszár, felszeletelve
2 sárgarépa, felkarikázva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 evőkanál balzsamecet
70dkg előre felvágott, kimagozott sonkatök
25dkg zöldbab, félbevágva
3 és ½ csésze csirkehúsalaplé
½ kiskanál morzsolt zsálya
1 piros csemegepaprika, felaprítva
2 csésze szeletelt shiitake-gomba
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál méz

Elkészítése:

1. Egy nagy lábasban, közepes lángon hevítsd fel az olajat. Tegyed bele először a vöröshagymát és a zellert, pirítsd 3 percig, majd a répát meg a fokhagymát, pirítsd tovább 2 percig, azután öntsd rá az ecetet, és tovább melegítve kb. 1 percen át kavargasd az ételt, hogy a zöldségek ne ragadjanak le.

2. Tegyed bele a tököt, a babot és a zsályát, majd lassú tűzön főzd 15 percen át, míg a tök puhulni kezd. Ekkor rakd bele a paprikát meg a gombát, és főzd még 5-10 percig, amíg minden zöldség megpuhul.

3. Egy kis tálban keverd össze a mustárt a mézzel, csorgasd a raguba, és egyenletesen kavard el benne.

170 kcal, 4g fehérje, 31g szénhidrát, 7g élelmi rost, 5g zsír (ebből 1g telített), 0mg koleszterin, 325mg nátrium

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL