SZÉPSÉG

Arcmasszázzsal a ráncok és a bőrhibák ellen

Szerző:
Szabó Anna
Az első ráncok vagy a fáradt, petyhüdt bőr az arcunkon igen szembetűnőek, és igyekszünk ezeket illetve az előforduló bőrhibákat palástolni. Nem mindig van lehetőségünk azonnal a kozmetikus felé venni az irányt, épp ezért mi magunk is elvégezhetünk naponta pár ügyes mozdulatot otthon, a saját fürdőszobánkban a ragyogó arcbőr érdekében.

 

Mielőtt hozzáfognánk az arcmasszázshoz, tisztítsuk meg alaposan a bőrünket a rárakódott szennyeződésektől, töröljük át egy könnyű tonikkal, majd kenjük be olajjal vagy más, masszázsra alkalmas krémmel, és a már bekrémezett ujjainkkal végezzük el az itt felsorolt mozdulatokat.


A homlokunkon kezdjük a kezelést, cikkcakkban és egyenes irányban váltogatva az orrközéptől a halánték felé haladva. Ezt követően a homlok közepétől kezdve egymást keresztező mozdulatokkal masszírozzuk a bőrt szintén kifelé irányulva.


Ezután vegyük sorra a szemkörnyék finom bőrét, melyen a szarkalábak megelőzése vagy eltüntetése a cél. Az egyik kezünkkel feszítsük meg a bőrt a halántéknál és húzzuk kissé lefelé. A másik kézzel egy erre szolgáló krémmel végezzünk gyengéd, körkörös mozdulatokat a külső szemzugnál, illetve ütögessük óvatosan ujjbeggyel is ezt a részt, mintha zongoráznánk rajta. A szem alatti területek se maradjanak ki, induljunk az orrnyeregtől finoman ütögetve a bőrt a mutatóujjunkkal.

A szemöldök következik, melyen hüvelykujjunk és mutatóujjunk segítségével simítsunk többször végig, belülről kifelé, hol finomabb, hol erőteljesebb nyomást gyakorolva.
Mivel a szemhéjunk bőre a legérzékenyebb, itt inkább csak gyengéd, cirógató simogatásokkal haladjunk végig, épp csak felfrissítve a bőrt.


Az orr tövénél megint csak az ujjbegyeinkkel masszírozzunk, mert itt képződnek azok a mély barázdák, melyeket minél később szeretnénk felfedezni a tükörben, és mondhatni nem előnyösek senkinek. Ugyaninnen indulnak ki azok a ráncok, melyek a száj sarkáig húzódnak, ezeket masszírozzuk fel-le irányuló mozdulatokkal, majd pedig oldalra is.


Az arc felületét felfelé és a fül irányába dörzsölgessük, de legyünk óvatosak, ne húzzuk közben a bőrt, mert akaratlanul is megnyújthatjuk ilyenkor. Az enyhe ütögetés, nyomkodás itt is beválik.


Az állunkon a faggyúmirigyek erőteljesebben működnek. Ezt a területet bátrabban masszírozhatjuk, középtől indulva oldalirányban, balra-jobbra és felfelé haladva.


A nyak bőre se maradjon ki a sorból, ennek masszírozása a dekoltázstól az áll irányába történő, erőteljes mozdulatokkal történjen.

Házi masszázsolajok és krémek


Amennyiben otthon készítjük el a masszázshoz szükséges krémet, úgy egészen biztosak lehetünk abban, hogy az, amit a bőrünkre kenünk, adalékanyagoktól és más vegyi anyagoktól mentes.


Az öregedés jelei ellen az egyik legkiválóbb alapanyag az olívaolaj, melyből egy evőkanálnyit keverjünk el fél citrom frissen facsart levével. Az olaj puhít, a citromlé pedig feszesít.


A ráncok ellen a csipkebogyó erejével is felvehetjük a harcot, ha az olajából három evőkanálnyit hozzákeverünk ugyanennyi nappali krémhez. Vigyünk fel belőle a nyakra és a dekoltázsra is.


Fáradt bőrre kiváló a mandulaolaj és a citrom. Az előbbiből két kanállal, a citromléből egy kávéskanállal tegyünk egy tálkába, és adjuk hozzá egy tojás sárgáját valamint egy kávéskanálnyi arckrémet.


A szőlőmagolaj főleg zsíros bőrre ajánlott, normál bőrre ne használjuk mindennap. Keverjünk össze 2 evőkanálnyit negyed citrom levével és masszírozzuk be lágyan az arcunk bőrébe.


A masszázst elvégezhetjük 1-1 félbevágott szőlőszemmel is, friss és üde arcbőr marad utána, persze miután langyos vízzel lemostuk róla a gyümölcs apró maradványait.
Ha a bőrünk szürke és fakó, akkor vágjunk félbe egy grépfrútot és kenjük be vele az arcot. Kevesebb savat tartalmaz, mint a citrom, így érzékeny bőrűek is alkalmazhatják masszírozóként.


Ha hetente kétszer alkalmazod a fenti ötleteket legalább negyedórán át, egész biztosan szemmel látható eredményt tapasztalhatsz majd.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL