SZÉPSÉG

Nagy szőrtelenítési körkép - Borotvákat teszteltünk

Szerző:
Szabó Anna
A szépségápolás része a szőrtelenítés, nem csak nyáron, hanem a hideg időben is, amikor előkerülnek a harisnyák és vastag nadrágok. Most a saját „bunda” elleni gyors megoldást kedvelők egyik eszközét, a borotvát teszteltük!

 

Kering az éterben egy tévhit, mely szerint a borotválás megerősíti a szőrzetet. Azonban ez csupán optikai csalódás, ugyanis a borotva a szőrszálat a tövénél vágja le, így a visszanövő szőrt vastagabbnak látjuk. Ha kicsit hagyjuk nőni, ugyanolyan lesz, mint más eljárással eltávolított szőrtársa, így nyugodtan dönthetünk e módszer mellett. Egy igazán jó borotva ismérvei: a megfelelő kialakítás, a markolat, a pengék, az ápolás, és nem utolsósorban hatékonysága és annak tartóssága, valamint, hogy mindezt milyen áron kapjuk meg.

Wilkinson Sword Extra2 Sensitive - Eldobható borotva érzékeny bőrre


5 db van egy csomagban, 7-900 Ft közötti áron kapható, azonban ki lehet fogni igazán jó akciókat is, olykor akár 3-400Ft-ért is hozzájuthatunk. Kisebb boltokban még egyesével is árulják, persze drágábban, de szükség esetén kiváló megoldás lehet. A zöld csomagolás megtévesztő, mert nincs rajta konkrétan, hogy nőknek vagy férfiaknak készült-e, így megvettük, hiszen a puding próbája az evés.


A kialakítása nagyon egyszerű, semmi giccs, a nyél hajlított és rengeteg apró, gumírozott tüskével ellátott csúszásgátló borítja a tetejét, ez azonban a vizes, felázott kezet irritálhatja, sértheti egy idő után, ha nagyon szorítjuk. A végén merőlegesen van rajta a keskeny fej, melynek különlegessége, hogy egy apró „pöcköt” találunk, amit ha megnyomunk, a két penge között egy lap kilöki a bennragadt szőrt. Mindezt a sokadik darab elhasználása után vettük észre csak, pedig rendkívül praktikus és higiénikus megoldás.

A pengék igen élesek, így az első használatkor könnyű összeszedni vele egy-két mikró vágást, amiket nem is veszünk rögtön észre, hanem percekkel később, ezért az első 1-2 használat alkalmával érdemes nagyon óvatosan bánni vele, főleg a csontos részeken. Cserébe azonban nem kell rányomni és mégis hihetetlen simaságot ad, ami tartós is, napokig nem kellett utána a borotva felé néznünk, sőt, ki sem pattogtunk tőle és a visszanőtt szálak sem szúrósak. Pengéi lassan csorbulnak, 10 használatot biztosan kibírnak. Utána is csak az ápoló csík miatt váltunk meg tőlük, ugyanis az nem a legjobb, alig néhány használat után már semmi hatásuk nincs, és rongyolódnak, leválnak. Bezzeg az első használatnál remekül siklik, és szőrtelenítés után rendkívül puha lett a bőrünk. Kár, hogy ez hamar elvész, mert összességében egy igazán jó kis borotva. Borotvahabbal ez persze kiküszöbölhető, így zöld színe és a férfirészlegen való elhelyezése ne tévesszen meg senkit, minőségi termékről van szó, amit nők is nyugodtan megvehetnek.

X-epil eldobható női borotva, 2 pengés


6 db-os kiszerelésben, 6-800Ft-os áron kapható. Akciók ritkán vannak, ám akkor 4-500Ft körül is hozzá juthatunk.


Sajnos becsapós termék, ugyanis kialakítását tekintve tökéletes másolata a Gillette Simply Venus 2 –nek, csupán a nyélen található támasztó és a fej előtti elágazó műanyagban különböznek egymástól. A csúszásgátlást a műanyagba épített barázdák adják, amik a száraz kezet is bántják, nem hogy a vizeset, ki is tudják kezdeni a bőrt. A nyél nagyon meg van hajlítva, főleg a fejrésznél, ezzel kényelmetlenné válik a használata, mert lehetetlenül meg kell dönteni, így a kezünk már nem fér alá. A fej elég silány minőségű, néhol sorja és lepattant műanyag rész is akad rajta, ami elég veszélyes.

A pengék nem igazán érvényesülnek, mivel annyira mélyre vannak ültetve, hogy szinte a műanyaggal vág. A bőrt húzza, karistolja, a szőrt pedig szépen otthagyja. Ha jobban rányomjuk, könnyen felszakíthatja a bőrt és még így sem vágja le a szőrt, maximum a tetejét lekapja és a maradék millimétereket otthagyja. Nem sikerült megtapasztalni a hatékonyságot és a tartósságot, mert összesen egy darabot használtunk el, jobban mondva azt sem elhasználtuk, hanem csak kipróbáltuk.

Isana Duplapengés eldobható borotva


5 db van egy csomagban, kizárólag a Rossmannban vásárolható meg, igen jutányos, 4-500Ft körüli áron, de a drogéria kártyájával akár ennek a töredékéért is hozzájuthatunk, ha bekerül a magazinba. Érdemes figyelni ezt, és akkor lecsapni rá. Most a legújabb kiadásról számolunk be, melynek tovább fejlesztették a pengéit.

A kialakítás nagyon nőies, kecses, rózsaszín-fehér színekben pompázik, a nyél gumírozott, oldalán sűrűn bordázott, a tetején merőleges bevágások vannak. Egyáltalán nem zavaróak, annyira puhák. A fej nagy és lapos, jól fekszik a bőrre, remekül eltalált a dőlésszög és ennek köszönhetően szinte nem is érezzük a bőrünkön, ahogy dolgozunk vele. A pengék is élesek, mégsem sebzik meg a bőrt, nem karmolnak, teszik a dolgukat. A hajlatokban érdemes kicsit rányomni, mert ott kihagyhat néhány kóbor szálat. A csontos részeket nem bántja, ami nem sok borotváról mondható el, sajnos, de ez még csak meg sem karmolta a bőrt. Az első használat alkalmával sem kellett tartanunk a sérülésekből. Az ápoló csík nagyon jó, nem foszlik, ha víz éri, szépen kioldódik, és puha bőrt eredményez. Sokáig tart ez a hatás, több használat után is, de 10-et sajnos nem bír ki, ahogy a pengék is gyengülnek.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL