Hozzávalók:
14 dkg cukor
5 dkg vaj
1,5 dl tejszín
26 dkg darált keksz
1 narancs reszelt héja
ét vagy tejcsokoládé
Elkészítése:
A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a tejszínt. Jól keverjük el, és vegyük le a tűzről. Amíg ki nem hűlt, a margarint olvasszuk bele a masszánkba.
Ezt követően tegyük hozzá a narancs héját, és a darált kekszet. Miután jól elkevertük a hozzávalókat, teljesen hűtsük ki. Ha ez megtörtént sodorjuk henger alakúvá, és daraboljuk fel tetszőleges méretűre.
Az ízlésünknek megfelelő csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, és a karamellás darabkákat forgassuk meg benne.
Tálcára helyezve hagyjuk megdermedni, majd később tetszés szerint akár be is csomagolhatjuk, mint a bolti testvérét.
Kellemes karácsonyi készülődést!
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK