GASZTRO

Szaloncukor otthonról

Szerző:
Szabó Anna
A boltok polcain már megjelentek a különféle ízesítésű szaloncukrok, amelyek a Karácsony elengedhetetlen édességei közé tartoznak. Minden embernek meg van a kedvence, melyből az ünnepek során különösen sokat fogyaszt, valamint a kínálat is egyre szélesebb skálán mozog. Mégis az a véleményem, hogy megéri kipróbálni otthon elkészíteni ezt a kis apróságot, például a vajkaramellás változatot.

 

Hozzávalók:

14 dkg cukor
5 dkg vaj
1,5 dl tejszín
26 dkg darált keksz
1 narancs reszelt héja
ét vagy tejcsokoládé

Elkészítése:

A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a tejszínt. Jól keverjük el, és vegyük le a tűzről. Amíg ki nem hűlt, a margarint olvasszuk bele a masszánkba.
Ezt követően tegyük hozzá a narancs héját, és a darált kekszet. Miután jól elkevertük a hozzávalókat, teljesen hűtsük ki. Ha ez megtörtént sodorjuk henger alakúvá, és daraboljuk fel tetszőleges méretűre.

Az ízlésünknek megfelelő csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, és a karamellás darabkákat forgassuk meg benne.

Tálcára helyezve hagyjuk megdermedni, majd később tetszés szerint akár be is csomagolhatjuk, mint a bolti testvérét.

Kellemes karácsonyi készülődést!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL