GASZTRO

Köleses brokkoli

Szerző:
Szabó Anna
A köles szó hallatán nagyon sok embernek a kismadarak étke jut eszébe. Jogosan, mert annak, akinek volt otthon díszmadara, bizony azt szokott adott adni a kis szárnyasoknak. Ám mi mégis azt mondjuk, hogy a köles az ember számára is egy nagyon egészséges és ízletes étel, mely többek közt rendkívül sok fehérjét tartalmaz, B vitaminban gazdag és szabályozza a vércukor szintet is.

 

Hozzávalók:


¾ bögre köles
2 fej brokkoli
1 nagy fej vöröshagyma

bors
fokhagyma granulátum
szerecsendió
sajt
1 doboz tejföl

A kölest feltesszük főni fokhagymás, sós vízben (kb. 4-5x annyi vízben főzzük meg, mint a köles mennyisége). Ha kész, leszűrjük és félretesszük. Közben a brokkolit is roppanósra pároljuk. Ha ez is kész, feldaraboljuk apró kockákra.

A vöröshagymát aranybarnára pirítjuk kókuszolajon.

Egy nagyobb tálban majd a kölest, a brokkolit és a hagymát összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint fűszerezzük, valamint belereszelünk – szintén ízlés szerinti mennyiségben – sajtot. Végül jénai tálba, vagy tepsibe helyezzük, a tetejét is megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon még kb. 20-30 percig – illetve amíg a sajt meg nem pirul – sütjük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL