Hozzávalók:
¾ bögre köles
2 fej brokkoli
1 nagy fej vöröshagyma
só
bors
fokhagyma granulátum
szerecsendió
sajt
1 doboz tejföl
A kölest feltesszük főni fokhagymás, sós vízben (kb. 4-5x annyi vízben főzzük meg, mint a köles mennyisége). Ha kész, leszűrjük és félretesszük. Közben a brokkolit is roppanósra pároljuk. Ha ez is kész, feldaraboljuk apró kockákra.
A vöröshagymát aranybarnára pirítjuk kókuszolajon.
Egy nagyobb tálban majd a kölest, a brokkolit és a hagymát összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint fűszerezzük, valamint belereszelünk – szintén ízlés szerinti mennyiségben – sajtot. Végül jénai tálba, vagy tepsibe helyezzük, a tetejét is megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon még kb. 20-30 percig – illetve amíg a sajt meg nem pirul – sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK