GASZTRO

Így készítsd a tökéletes Islert

Szerző:
Szabó Anna
Nagyon könnyű elkészíteni, és az ünnepi asztalon az egész családnak meglepetést lehet okozni ezzel az aprósággal. Nem beszélve arról, hogy díszdobozban ajándéknak is tökéletes!

 

Hozzávalók

35 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliacukor,
1 csomag sütőpor,
3 tojás sárgája,
3 kanál tejföl,
Meggylekvár,
10 dkg étcsokoládé.

Elkészítés

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd belerakjuk a porcukrot, a vaníliacukrot, a sütőport, a három tojás sárgáját és végül a tejfölt. Egy könnyen gyúrható és nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk. Ezután kinyújtjuk és korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben sütjük. ( Amikor már picit barna a tészta akkor jó, nem szabad, hogy megégjen.)

Amikor a korongok kihűltek, meggylekvárral összetapasztjuk őket, és egy kicsit állni hagyjuk. Az étcsokoládét, pici olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, és az islerek tetejét belemártogatjuk. Hagyjuk kihűlni. ( Másnap a legfinomabb, amikor már összepuhult a tészta.)

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL