ÁLLATI CUKISÁGOK

Tengerimalac kisokos - Amit feltétlenül tudni kell róluk

Szerző:
Szabó Anna
A tengerimalac cuki jószág, rengeteg örömet hoz a családnak. De mielőtt magunkhoz veszünk egy ilyen kisállatot, nem árt tudnunk róla néhány fontos információt. Mert mint minden kisállat befogadása esetén, itt is alapvetően fontos, hogy tudatos állattartók legyünk, ehhez pedig ismernünk kell új családtagunk szokásait, igényeit.

 

10 lényeges ismeret a tengerimalacokról

1. A tengerimalac társas lény. Természetes közegükben 6-7 fős csapatokban élnek, amit egy hím vezet.


2. Fűevő, ezért táplálásához bőséges, jó minőségű szénát kell biztosítanunk.
3. Nem magevő! Erre nagyon figyeljünk oda, mert sok táp tartalmaz búzát, napraforgót és kukoricát, ám ezek rendkívül károsak az egészségére. Emésztési problémákat, fogproblémát, tályogokat, vagy akár fulladást, belső vérzést is okozhatnak.
4. Nagy a mozgásigénye, ezért a ketrec minimális mérete két malac esetén 100x50cm alapterület, három malacnál 120x50cm, stb.
5. A ketrecben biztosítsunk neki búvóhelyet, függőágyat; de NE tegyünk bele labdát, vagy futókereket, mert ezek sérülést okozhatnak!
6. Átlagosan 6-8 évig élnek.


7. Érzékeny a külső hatásokra: a rossz tartási körülményektől, huzattól, koszos, nedves ketrectől, rossz minőségű tápláléktól könnyen megbetegszik.
8. Nagyon fontos számára a friss ivóvíz! Biztosítsunk számára önitatót.
9. Ahogy minden élőlény, a tengerimalac is megbetegedhet. Ha levert és nem mutat érdeklődést az élelem iránt, akkor azonnal vigyük állatorvoshoz. Természetéből fakadóan rejti a betegsége tüneteit, ezért nekünk kell felfigyelnünk bármilyen szokatlan változásra.
10. Egzotikus állat, ezért mind tartása, mind gyógyíttatása jelentős összegekbe kerül. Ezt vegyük figyelembe mielőtt magunkhoz veszünk egy tengerimalacot.

Mindenekelőtt pedig nagyon szeressük kis kedvencünket, és hosszú évekig hoz majd örömet az életünkbe.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL