EZOTÉRIA

Milyen jó tanáccsal szolgál neked Seherezádé az őszre? - Húzz egy lapot és kiderül!

Szerző:
Szabó Anna
Biztosan hallottál már a legendás Seherezádéról, aki kivégzése előtt azzal nyert magának időt, hogy elmesélt ezer és egy mesét. Az Ezeregyéjszaka meséi a legismertebb arab mesegyűjtemény, amelyben olyan ismert történetek vannak, mint Aladdiné és Szinbádé. Vajon milyen üzenete, tanácsa van számodra az éles eszű Seherezádénak? Húzz egy lapot és játékos tesztünkből kiderül!

 

A mese kerettörténete az, hogy amikor a szultán rájön, hogy a korábbi felesége hűtlen volt hozzá, szépen bosszút áll az összes többi asszonyán. Mindennap elvesz egy szüzet, akit a nászéjszaka után kivégeztet. Csakhogy a vezír már nem talál több lányt a birodalomban. Ekkor Sehrezáda vezír lánya kínálja fel magát arának. A nászéjszakán Sahrazád elmond egy mesét a királynak, de ahelyett, hogy befejezné, arra kényszeríti a kíváncsi Sahrijárt, hogy tartsa őt életben, ekképp folytathassa a mesét és ez így folytatódik ezeregy éjszakán keresztül. A változatoknak eltérő befejezésük van, de mind megegyezik abban, hogy Sahrijár megkíméli Sahrazád életét és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Seherezádé rendkívül bölcsen járt el, köszönhetően éles elméjének és tudásának.


Szeretnéd tudni, mit üzen, mit tanácsol neked ez a nagyszerű, példás nő? Válassz egy kártyalapot és játékos tesztünkből megtudod! Ám tudnod kell azt is, Seherezádé rendkívül őszinte teremtés...

 


 

 

ezotéria jóslat joslas kártyajóslás tarotkártya
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL