2017. április 29. - Péter
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. április 29. - Péter
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Csak semmi bébi!

Szabó Timi

Egy hosszabb kapcsolatban előbb-utóbb felmerül a vágy: le a gumival! Milyen lehetőséget válassz hát helyette, ha még nincs kedved babázni? Nincs ötleted?Válogass kedvedre és igényeidnek megfelelően!

Mechanikus módszerek:


Pesszárium

Azt bizonyára tudod, hogy a pesszárium a méhnyakra felhelyezhető kis gumiból készült sapka. De le merem fogadni, hogy nem nagyon használtad még. Magyarországon kevéssé terjedt el a módszer. Ez a fogamzásgátló eszköz a gumi óvszerhez hasonló módon, mechanikusan akadályozza meg a spermiumok bejutását a méhbe. Célszerű kombinálni zselékkel, és naptármódszerrel.

Előnye: a szervezet természetes működését nem befolyásolja

Hátránya: ha rosszul teszed fel, hatástalan. Felhelyezése kicsit körülményes...

Ára: kb. 5-10ezer forint


Gumi óvszer

Na ezt az eszközt bizony jól ismerjük, ezért különösebben nem érdemes újra bemutatni. A nemi úton terjedő betegségek ellen a leghatékonyabb védelmet nyújtja, fogamzásgátló hatása pedig 95%-os.Előnye:
olcsó, könnyen beszerezhető, használata egyszerű

Hátránya: felhelyezni csak merev állapotban lévő hímvesszőre lehet, ezzel megszakítja a szeretkezést.

Ára: 200 ft-tól


Hüvelyen belüli eszközök:


Krém

Sokan nem nem szedhetnek gyógyszert, főleg szoptatás, szülés után, ezért más módszerekkel kell védekezni. A krém valamivel finomabb eljárás a pesszáriumhoz és a gumi óvszerhez képest. A fogamzásgátló krém a spermium képességeit akadályozza, úgy, hogy roncsolja annak fejét és ostor részét, így képtelen lesz bejutni a petébe. Használata nem túl bonyolult, a krémet a hüvelybe kell feljuttatni. 10 órán át tartó azonnali védelmet nyújt. Amire figyelni kell, hogy minden szeretkezés előtt új adagot kell használni.

Előnye: gyors és egyszerű megoldás, hosszan tartó védelem

Hátránya: krémezés után nem szabad hüvelymosást alkalmazni, semmilyen formában.

Ára: 6-os csomagolásban 10ezer forint körül van


Hüvelytabletta

Szeretkezés előtt kb. 10 perccel kell felhelyezni a hüvelybe, hatása 3 órán át garantált. Minden aktus előtt új tablettára van szükség, de ezt is már 10 perccel a szexet megelőzve fel kell helyezni.

Előnye: akár a krém, ez is egyszerű megoldást jelent

Hátránya: körülményes lehet, hogy várni kell a szexre, de az előjáték részévé tehetjük. „Csak” három órás védettséget ad. Lepedőakrobaták esetleg kétszer is meggondolják majd:)

Ára: kb. ezer forint.


Hüvelytampon

Akár a krémet, vagy a tablettát, ezt is a hüvelybe kell felhelyezni szeretkezést megelőzően. A krémhez hasonlóan azonnali, de hosszabb, 24 órás védelmet nyújt. A tampont legfeljebb egy napig használhatod. Legkorábban az utolsó együttlét után egy órával távolítható el. Szeretkezés után kizárólag külső tisztálkodás megengedett, a hüvelyöblítés tilos, akár a krém esetében is.

Előnye: hosszan tartó védelem, egy egész napra. Enyhe fertőtlenítő hatása is van.

Hátránya: az érzés zavaró lehet, de idővel megszokható.

Ára: hatos csomagolásban kb. ezer- 3ezer forint közötti áron kapható.

 

Hormon alapú készítmények:

Tabletta

A legnépszerűbb fogamzásgátló módszer a tabletta szedés. A naponta (lehetőleg azonos időpontban) szedett gyógyszert a menstruáció megindulása előtti nap kell abbahagyni és a menstruáció elmúlását követően kell újra elkezdeni a szedését. Összetétele gyógyszerenként változó lehet, ma már a csökkentett hormontartalmú készítmények vannak többségben.

Előnye: szabályozza a ciklust, szinte percre pontossá teszi. Enyhíti a görcsöket és szabályozza a távozó vér mennyiségét.

Hátránya: minden nap azonos időben kell bevenni és még így sem 100%-os a védettség. Ezer nőből  4-5 esik teherbe gyógyszer mellett.

Ára: gyógyszerenként változó, 1500-2000 forint között mozog egy havi adag.


Injekció

Ma már egyre elterjedtebb a hosszan tartó hatásáról ismert injekció. Hatékonysága a tablettához hasonló. Hatása a progesteron tartalmától függően 8-12 hétig is aktív lehet, ez idő alatt szinte 100%-os védettséget nyújt.


Előnye: gondtalanul szeretkezhetsz és nem kell napi kontroll alatt tartani a fogamzásgátlást.

Hátránya: csak azok számára hátrányos, akik félnek a tűtől.

Ára: kb. 1000 forint


Implantátum

Ez a bő alá beültetett kapszula megjelenésétől kezdve igen nagy népszerűségnek örvendett. Egyetlen gond volt vele: az eltávolítása. Ez ugyanis elég fájdalmas lehet. Hazánkban ugyan nem terjedt el, de a határon túl receptre pl. Németországban könnyen beszerezhető.

Előnye: biztonságos, kényelmes, egyesek hatása akár 3 évig is eltarthat.

Hátránya: igen sokba kerül, eltávolítása fájdalmas.

Ára: 50ezer forint feletti összeg körül kapható.


Tapasz

A menstruáció előtti és utáni időszakban használható lapocskát hetente kell alkalmazni. Európában már elterjedt módszer. A nagyjából 5 cm-es négyzet alakú ragasztós lap, olyan, mint a nikotin tapasz, vállra, alhasra, hátra helyezhetsz el. Egy hétig nyújt biztonságot, a tapaszt majd két alkalommal cserélni kell egészen a menstruáció indulásáig, amikor egy hétig szüneteltetni kell a használatát.

Előnye: mivel kikerüli az emésztőrendszert, a gyomorpanaszokban szenvedők számára előnyös eszköz. Csak heti egyszer kell felragasztani, így nem feledkezel meg róla, mint a gyógyszerről. Biztonságos.

Hátránya: esetleg zavaró lehet, hogy a test külső részén helyezkedik el. Előfordulhatnak mellékhatások, ahogy a gyógyszer esetében is. Nem mindenki bírja. Okozhat mellfeszülést, rossz közérzetet. A tapasztalatok megoszlanak a tartósságáról. Vannak, akik szaunában is gond nélkül viselik, míg másoknál egy zuhanyzás is leoldhatja.

Ára: külföldi ára kb. 8-10ezer forint. Egy havi adag.


Esemény utáni tabletta

Ha már megtörtént a „baj”, nem sok lehetőség van, csak az esemény utáni tabletta. A tabletta hormontartalma a pete beágyazódását akadályozza meg a méh nyálkahártyájába. Az egyik fajta gyógyszert a közösülés után amint lehetséges, be kell venni, majd 8 óra elteltével még egyet. Egy másik típusnál a szeretkezést követő 72 órán belül kell bevenni két tablettát, majd 12 óra múlva még egyet.

Előnye: ad-hoc jelleggel mint egyetlen megoldás biztonságérzetet nyújt.

Hátránya: magas hormontartalma miatt nem ajánlatos gyakori alkalmazása

Ára: 2-3ezer forint körül mozog


Méhen belüli fogamzásgátlás:


A spirál és más méhen belüli eszközök

A T betű formájú műanyag eszköz hormonnal töltött kis hengert foglal magába. Felhelyezés után öt évig nyújt védettséget. Előnye, hogy nem végleges, ellentétben a sterilizálással. Eltávolítását követően gond nélkül visszaáll a termékenység.

Előnye: hosszan tartó védelem és nem végleges megoldás.

Hátránya: nőgyógyászati beavatkozást igényel

Ára: kb. 35ezer forint

A spirál gyakorlatilag egy szintén műanyag méhbe helyezett idegen eszköz. Főként azoknak ajánlják, akik már szültek. Biztonsággal alkalmazzák és hosszú távú védettséget nyújt.

Előnye: hosszan tartó szinte végleges megoldás

Hátránya: nőgyógyászati beavatkozást igényel

Ára: 4-25ezer forint között mozog.


Természetes módszerek:


Megszakított közösülés

A technika lényege, hogy az orgazmus előtt a férfi kihúzza péniszét a hüvelyből. Szerintem szinte mindannyian átéltük már életünkben ezt a nemes pillanatot. Az ejakulációt megelőzően is lehet váladékozás, így nem ajánlott módszer a biztonságos fogamzásgátláshoz.

Előnye: nem igényel semmilyen eszközt, teljesen természetes, ingyenes.

Hátránya: nem garantálja a védelmet. A statisztika szerint 4 nőből egy szinte biztosan teherbe esik a módszer mellett.


Naptármódszer

Akár a megszakított szeretkezés, semmiféle garancia nincs arra, hogy esetlegesen ne ess teherbe. A módszer lényege a szabályos menstruációs cikluson alapszik. Igazán csak akkor működik, ha valakinek teljesen szabályos a ciklusa. Elméletileg a ciklus 19.-és a következő ciklus 9. napja között szeretkezhetsz védekezés nélkül...

Előnye: nem igényel semmilyen eszközt, teljesen természetes, ingyenes.

Hátránya: egyáltalán nem biztonságos.


Hőmérőzés

Anno igen elterjedt módszer volt, ám túl magas a rizikófaktora. A ciklus első felében a tüszőfázisban a test hőmérséklete 37 fok alatt marad és ingadozik. Peteéréskor ha három egymást követő napon a reggeli ébredéskor mérve magasabb a testhőmérséklet, könnyű teherbe esni. Erre a megfigyelésre alapozva a peteérés napjait elkerülve lehet szeretkezni.

Előnye: természetes, ingyenes

Hátránya: macerás módszer a rendszeres mérés, és egyáltalán nem garantált a biztonság.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Vonzd be a szeretetet és a bőséget a Feng Shui segítségével - Nem is hinnéd, milyen egyszerű!

Vonzd be a szeretetet és a bőséget a Feng Shui segítségével - Nem is hinnéd, milyen egyszerű!

A Feng Shui lényege, hogy leegyszerűsítse az életet, és minden újra harmonikus és szép legyen. Bármely jól elhelyezett tárgy harmóniát közvetít, amely azonnal széppé válik. Egyik főelve, az a gondolat, hogy mindennek megvan az ellentétes párja, amelyet yinnek és yangnak hívunk. Attól, hogy valami negatív pólusú még nem biztos, hogy rossz is, csak épp a pozitív pólus ellentéte. 

Tovább »
5 dolog, ami felett nincs hatalmad - Fogadd már el ahhoz, hogy boldog lehess!

5 dolog, ami felett nincs hatalmad - Fogadd már el ahhoz, hogy boldog lehess!

Bármennyire is szeretnénk uralkodni minden és főleg efelett az 5 dolog felett még mindig nincs ennyi hatalmunk. Kivéve persze, ha szuper tehetséges tudósok vagyunk vagy kőgazdag befolyásos személyek. Ám tetszik vagy sem, el kell fogadnunk a tényeket, mert sok esetben ez a kulcs a boldog és békés életünknek. Szóval, mi ez az 5 dolog, amit ideje volna elengedned, hogy uralkodj felette?

Tovább »
Képválasztó a hatodik érzékeddel - Avagy ismerd meg személyiséged jelentős pontjait

Képválasztó a hatodik érzékeddel - Avagy ismerd meg személyiséged jelentős pontjait

Mindenki hallott már a hatodik érzékről, vagy a női megérzésekről. Nos, itt az alkalom, hogy most használd is a mélyen rejlő képességeidet, hogy jobban megismerd magad és kiderüljenek olyan tulajdonságaid, amikről esetleg nem is tudtál! Nézd meg a képeket, és válaszd ki azt az egyet, amelyről úgy érzel, hogy a legközelebb áll hozzád!

Tovább »

Kalkulátor

Lakásszín kalkulátor

Otthonod berendezésekor is jó szolgálatot tesz a színtudomány, persze csak ha tudod, hova melyik színt érdemes. Segítségével hosszútávon jobb lesz közérzeted. Ismerd meg tippjeinket!

Még több kalkulátor »

Szakértők

S.Tóth Márta

Life-, business coaching

Kérdezz! »
Összes szakértő »
S.Tóth Márta

Társkereső

Társkereső
Eszter Mária Marcsi Eva Erika Éva 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép