SZEX, SZERELEM

Lelki kapocs az exszel - Hogyan választható szét?

Minden kapcsolatban meg van az esély egy lelki kapocs kialakítására, és ha ez megtörténik, a kapcsolat új szintre emelkedik. Néha azonban ezek véget érnek, és sok szívfájdalommal járnak, amikor a kapocs megszakad. Előfordul, hogy a kapocs nem is szakad meg teljesen, ami rövidtávon ugyan kevesebb fájdalommal jár, de hosszú távon kockára tesszük mentális és spirituális egészségünket. Miért kapcsolódsz akkor még mindig az exedhez?

A lelki kapocs maradványai

Számos oka lehet annak, hogy a kapcsolat lezárása miért nem szakított el lelki szinten is az egykori partneredtől. A lelki kapcsok rendkívül erősek, nem egyszerű elvágni őket, mert ellentétben állnak mindennel, amit szociális és szellemi lényként igénylünk. Az alábbiak talán magyarázatul szolgálnak a még mindig fennálló kötelékre:

• Valami lezáratlanul maradt. Ha a kapcsolat úgy ért véget, hogy nem beszéltétek meg a dolgokat, csak a vita hevében mentetek szét, a ki nem mondott dolgok fenntarthatják a lelki kapcsot.
• Még mindig akarod őt az életedben. Bár lehet, hogy elfogadtad a szakítást, igényled, hogy továbbra is a közeledben legyen, legalább barátként. Ez lehetetlenné teszi, hogy elszakadj tőle.
• Rendszeresen feltűnsz ott, ahol ő van. Ellátogatsz a kedvenc éttermébe vagy presszójába, esetleg egymáshoz közel éltek, vagy együtt dolgoztok.

Mindez rendkívül nehézzé teszi a kötelék elvágását, mert valamilyen szinten még mindig az életed részének tekinted őt. Túl sok emlék, fénykép, különféle tárgy emlékeztet rá. Ezeknek mind ereje van, és nem hagyják megszűnni a kötődést. Mit tehetsz mégis a cél érdekében?

Elvarrni a szálakat – a jó ügy érdekében!

Az egyetlen módja annak, hogy a lelki kapcsolatot teljesen megszakítsd valakivel, nem más, mint az életedből való teljes kitörlés. Képzeld el ezt három fázisban:

Az elsőn talán már túl is vagy – ez a kapcsolat hivatalos lezárása. Fontos, hogy a feleknek kétsége se maradjon afelől, hogy a párkapcsolatnak vége. Ha egyikőtök valamiért nem érzi úgy, hogy ez valóban így lenne, üljetek le és beszéljétek meg, mielőtt továbblépnél a következő fázisra.

A második rész a kapcsolatok megszakításáról szól. Ez nem csak azt jelenti, hogy kitörlöd őt a kontaktjaid közül (ha pedig ellenkezik, hogy ő is így tegyen, ne habozz megváltoztatni az elérhetőségeidet), hanem azt is, hogy mindent megteszel, nehogy véletlenül szembetalálkozz vele az utcán.

A harmadik fázis a legnehezebb, és talán itt tartasz most te is – leválasztani az energiáidat az övéiről, és végre spirituális szinten is függetlenedni. Ez egy hosszú folyamat, ami során jobb, ha eltávolítod őt a gondolataid közül. Meditációval és némi gyakorlással képes leszel uralkodni magadon és az exeddel még fennálló lelki kapcson. Utána, és csakis utána lesz átvágva az a bizonyos fonal.

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL