SZÓRAKOZÁS

Baleset történt! - Rosszul címkézték fel a dobozokat és neked kellene megtudnod mit rejtenek!

Történt egy kis malőr. Látod a képen, van egy almás, egy narancsos és egy vegyes doboz is. De vajon melyikbe mi lehet? Mit rejtenek a rosszul felcímkézett dobozok? Rád vár ennek a logisztikai problémának megoldása! Reméljük sikerül megoldanod és ezzel megmentheted a képzeletbeli logisztikusunk becsületét!

Almák és narancsok

3 dobozod van. Az egyik dobozban narancs, a másikban alma, és van egy olyan, amiben narancs és alma van. Az első doboz "alma", a második pedig "narancs", a harmadik pedig "alma és narancs". Sajnos, mind a 3 doboz rosszul lett megjelölve és újra kellene címkézni őket. Nem lehet belenézni a dobozokba, de bármelyik dobozból kérhetsz mintát. Hogy próbálnád kideríteni, hogy melyikben mi rejlik?

Megoldás

A kulcs az, hogy kérsz egy mintát az almák és narancsok címkéjű dobozból. Ha almát kapsz, akkor tutira az alma és narancsok vagy alma doboz. Mivel a címke rossz, akkor csak almák lehetnek benne.

Utána kérsz egyet a narancsos dobozból. Mivel a címkék hibásak, és tudod, hogy az előző doboz almákat tartalmaz, a doboznak almát és narancsot kell tartalmaznia.
Az utolsó doboz pedig csak narancsot tartalmaz.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL