ÁLLATI CUKISÁGOK

Hogyan segíthet egy kisállat átvészelni a karantén időszakot?

Sok szakértő egyetért abban, hogy a háziállatok segíthetnek az embereknek abban, hogy kevésbé érezzék magukat magányosnak, és a karanténnak köszönhet elszigetelődés során még egyfajta örömforrásként is szolgálhatnak.

Enyhíti a magányt


Aki egy kisállattal osztja meg az otthonát, az pontosan tudja, hogy mellette nem lehet unatkozni. Sőt, ebben az időszakban még a magány érzését is enyhítik, ugyanis, ha egy másik élőlénnyel élsz együtt, akkor nem vagy egyedül.


Oldja a szorongást, az aggodalmakat


Ha valakin túlságosan eluralkodik a pánik, vagy éppen szorong és aggodalmaskodik, ha utcára kell menni, akkor biztos lehet benne, hogy egy kutyus tökéletes társa lehet. Hiszen az állatot muszáj napjában többször megsétáltatni, ezáltal könnyebben veszed rá magad arra, hogy kimozdulj. Arról nem beszélve, hogy a kutya enyhítheti a benned dúló félelmeket.


Segíti a pozitív gondolkodást


Ha netán rosszkedvűen, aggódva ébredsz, abban a pillanatban, ahogy reggel üdvözöl a háziállatod, sokkal jobban fogod érezni magad. Ő ugyanis a pillanatoknak él, és önmagadért szeret, hálás, hogy veled élhet.


Oldja a depressziót


Ha valaki nagyon szenved a depressziótól, muszáj megszakítani benne a negatív ingereket, hogy valaki, vagy valami másra összpontosítson, mint ő maga. És mi lenne tökéletesebb megoldás erre, mint egy kisállat, aki tulajdonképpen az egész család számára támogatást nyújt.


Visszaveheted az irányítást az életed felett


A kedvtelésből tartott állatokban van valami, ami különösen vigasztaló ezekben az időkben. Nekik fogalmuk sincs, mi folyik a világban, az ő számukra az otthon egy biztonságos és semleges talaj. Egy ilyen válsághelyzetben, amikor könnyen úgy érezheted, hogy kicsúszik a talaj a lábad alól, jó dolog gondoskodni valaki másról, melynek köszönhetően úgy érezheted, hogy visszaveszed az irányítást az életed felett. Az állatok soha nem hoznak poggyászt a kapcsolatba, igényeik mérhetetlenül egyszerűek: kényelem étel, menedék.


A háziállatok egészségügyi előnyei


Házi kedvenceink segítenek megőrizni mentális egészségünket. Feltétel nélküli szeretetet adnak, segítenek továbbá ellensúlyozni a karanténnal járó két legnagyobb fájdalompontot: a szociális kapcsolatoktól való elszigeteltséget, valamint a vírussal együttjáró aggodalmaskodást és szorongást. Bebizonyosodott, hogy az állatkák gondozása céltudatosságot és tenni akarást biztosít még a legnagyobb elszigetelődés mellett is. A kutyatulajdonosok nagy előnye az, hogy jóval több testmozgást végeznek naponta, mint a legtöbbünk.


Hogyan segíthetnek a háziállatok a munkában?


Az állatokról való rutinszerű gondoskodás még a bizonytalan idők ellenére is a normál életünkben tart bennünket. Az állatot nem érdekli, hogy „home office” van, ahogy az sem, hogy megcsúsztál egy-egy feladatot illetően, mert elkalandoztál munka közben. Ő a megszokott napirend szerint kéri az ételét, várja, hogy menjetek sétálni, vagy játsszatok. Ezáltal hozzájárulnak ahhoz, hogy hatékonyabban töltsd a napodat, csökkentve ezzel a stresszt. Ezek természetesen mind-mind elősegítik a teljesítményed növelését még akkor is, ha éppen otthonról kényszerülsz dolgozni.


Ha pedig a nap folyamán időnként félbeszakítod a munkádat, hogy játssz a kutyáddal, vagy a cicáddal, akkor kiszakadsz egy kis időre munka mókuskerekéből, ezáltal tisztábban tudsz gondolkodni, és szervezettebben, hatékonyabban haladsz. Arról nem beszélve, hogy háziállatod mindig kész arra, hogy feltöltsön energiával, hiszen a nevetés jó hatással van az energiákra is, illetve a hatékonyságra is.

 


 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL