1. nap
Reggeli Banános-kivis müzli Meghámozunk egy fél banánt és 1 kivit, kis darabokra vágjuk, és összekeverjük 3 dkg gyümölcsös müzlivel. Az egészet leöntjük 1,5 dl sovány tejjel.
Ebéd Avokádó rákkal Egy fél avokádót meglocsolunk kevés citromlével. Meghámozunk 12,5 dkg uborkát, kockákra vágjuk, majd összekeverjük 7,5 dkg rákhússal és egy fél csokor finomra vágott kaporral. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük, és az avokádóba töltjük.
Vacsora Fűszeres krumplipüré gombával Fél doboz burgonyapüré porból pürét készítünk. Megtisztítunk, és apróra vágunk 25 dkg gombát és 2 szál újhagymát. Összekockázunk 5 dkg főtt sonkát. A gombát 1 teáskanál vajban vagy margarinban pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a sonkát, 2-3 evőkanál zöldséglevest és 1 teáskanál tejfölt, majd egyszer felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverünk egy kevés finomra vágott zöldfűszert, és a tejszínes gombához tálaljuk.
2. nap
Reggeli Túrós kenyér retekkel Kettévágunk egy fél franciakenyeret, és megkenjük 10 dkg (0,2% zsírtartalmú) natúr krémtúróval. Megmosunk és megtisztítunk egy kis csokor retket, feldaraboljuk, majd egyenletesen elosztjuk a kenyéren. A végén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Ebéd Spenótos-lazacos tészta Sós vízben megfőzünk 4 dkg tésztát. Megtisztítunk és felkockázunk 1 hagymát és 1 gerezd fokhagymát, majd 1 teáskanál olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk 5 dkg mélyhűtött spenótot, és rövid ideig pároljuk. Kockára vágunk 5 dkg füstölt lazacot, majd a spenóttal együtt a tésztához keverjük.
Vacsora Uborkás-sajtos ropogós Meghámozunk 12,5 dkg uborkát, kis darabokra vágjuk, és összekeverjük apróra vágott zöldfűszerrel és 10 dkg krémsajttal. Sózzuk, borsozzuk, majd rákenjük egy szelet kétszersültre.
3. nap
Reggeli Sajtos-almás pirítós Megpirítunk egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret, majd megkenjük 1 teáskanál zsírszegény margarinnal vagy vajjal. 5 dkg (20-30% zsírtartalmú) szeletelt sajtot teszünk rá. Kimagozunk egy fél almát, cikkekre vágjuk, és a szendvicshez fogyasztjuk.
Ebéd Marhahús paradicsomos zöldségekkel Megmosunk és szárazra törlünk egy szelet (10 dkg-os) marhahúst. Megtisztítunk és felkockázunk 20 dkg cukkinit. A húst mindkét oldalán megpirítjuk 1 teáskanál forró olajban. Hozzáadjuk a cukkinit, és rövid ideig együtt sütjük. Sóval, borssal ízesítjük, végül hozzáadunk 15 dkg darabolt konzervparadicsomot. 1/2 franciakenyérrel fogyasztjuk.
Vacsora Paradicsomos-zöldfűszeres ropogós 2 szelet sokmagos kétszersültet megkenünk 1 evőkanál zsírszegény vajjal vagy margarinnal. Megmosunk és felszeletelünk 10 dkg paradicsomot, rátesszük a kenyérszeletekre, és megszórjuk 1-2 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszerrel.
4. nap
Reggeli Lekváros croissant Kettévágunk 1 croissant-t, és megkenjük 5 dkg (0,2% zsírtartalmú) krémtúróval és 2 evőkanál lekvárral.
Ebéd Mangós csirkemellfilé 7,5 dkg csirkemellfilét szárazra törölgetünk. Meghámozunk egy fél mangót, megtisztítunk 2 újhagymát, és mindkettőt apróra vágjuk. 1 teáskanál olajban a csirkemell mindkét oldalát megsütjük, hozzáadjuk a mangót, a hagymát, 2 evőkanál csirkehúslevest és 1 teáskanál tejfölt. Egyszer felforraljuk, sóval és cayenne-i borssal fűszerezzük. Megpirítunk egy szelet teljes őrlésű kenyeret, és a csirkéhez fogyasztjuk.
Vacsora Mézes-almás pirítós 1 szelet teljes őrlésű toastot megkenünk 1 teáskanál mézzel. Felnegyedelünk és kimagozunk egy kis almát, szeletekre vágjuk, majd a kenyérre tesszük.
5. nap
Reggeli Málnás joghurt 1 pohár vaníliás joghurtot (150 g) elkeverünk 12,5 dkg felolvasztott, fagyasztott málnával. 1 evőkanál kukoricapelyhet szórunk a tetejére. Ebéd Paprikás burgonyatál 15 dkg főtt burgonyát felkarikázunk. Fél-fél sárga és piros húsú paprikát megmosunk és kockára vágunk. Megtisztítunk 1 kisebb fej lilahagymát, és szintén felkockázzuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megpirítjuk benne a burgonyát. Hozzáadjuk a hagymát meg a paprikát, és rövid ideig együtt pirítjuk. Másfél szelet zsírszegény sajtot kockára vágunk, és szintén a burgonyához adjuk. Fél csokor finomra vágott snidlinget szórunk a tetejére.
Vacsora Pulykamell tekercsek Felaprítunk 3 dkg szárított barackot, majd megtöltünk vele 5 dkg füstölt pulykamell szeletet, és feltekerjük.
|