FOGYÓKÚRA

Ha beépíted az életedbe ezt az 5 dolgot, szinte észrevétlenül fogyni kezdesz

Sokan hiszik még ma is azt, hogy fogyni csak vasakarattal, önsanyargatva lehet. Pedig ha néhány egyszerű szokást elsajátítasz, máris megindul a súlycsökkenés. Nem hiszed? Akkor olvass tovább!

Reggelizz!


A mai napig sok vita van arról, hogy reggeli kihagyható e vagy sem. Akik nem reggeliznek, azt gondolják, hogy akkor sem visznek be kalóriát, és ezáltal fogynak majd. Ez eddig a pontig teljesen igaz, hisz amit nem eszel meg, az nem hizlal. De ha kihagyod a nap első étkezését, akkor délre már annyira éhes leszel, hogy többet eszel majd, mintha bekaptál volna már néhány falatot. Arról nem beszélve, hogy ha a szervezeted éhezik, akkor ahhoz szokik hozzá, hogy raktároznia kell. Míg ha többször eszel keveset, akkor a tested megtanulja, hogy nem kell félnie az éhezéstől, így nem rakódik majd rád a felesleg.

Kevesebb is elég


Mondtad már azt, hogy csak a szemed kívánja az ételt? Ez azt jelenti, hogy azt már nem kell megenned. Ilyenkor tudatosan ne folytasd tovább az evést! Hidd el nincs már szükséged több kalóriára. Próbáld ki, hogy kevesebbet szedsz a tányérodra, mint eddig tetted, add meg a módját, rágd meg jól az ételt, élvezd az ízeket!


Csak ha valóban éhes vagy


Valljuk be őszintén nem csak akkor szoktunk enni, amikor éhesek vagyunk, hanem akkor is, ha nem, de „itt van az ideje” Figyelj oda a tested jelzéseire, hogy mikor kívánsz valóban ételt. Ennek a legegyszerűbb módja, ha iszol egy pohár vizet, ha éhséget érzel. Ha utána elmúlik, akkor téves jelzés volt a tested részéről, ha nem, akkor egyél. Figyelj oda arra is, hogy mikor használod az evést pótcselekvésnek. Például az idegesség, vagy az unalom ilyen lehet.


Édesség helyett gyümölcs


Ehetsz édességet, ha valóban úgy érzed, hogy azt kívánod. Ha odafigyelve étkezel, egy idő után érezni fogod, hogy mit kívánsz igazán. A túlzott édesség fogyasztás is csak egy szokás. Szoktasd rá magad a gyümölcsökre, egészségesebb és karcsúbb leszel általa.

      


Köss barátságot az étellel!


Nagyon sokan éreznek lelkifurdalást, ha édességet, zsíros ételt, vagy nagyobb mennyiségű ennivalót fogyasztanak, hiszen az a közhiedelem szerint hizlal. Ha ezekkel a gondolatokkal étkezel, akkor valóban ez is fog történni, mert az étellel együtt a hiedelmeket is elfogyasztod. Gondolj csak arra, hogy még mindig a nagyi főztje a legfinomabb, mert ő a szeretetét is beletette. Az érzések, gondolatok, átmennek. Ezért, ha eszel, egyél, élvezettel, lelkifurdalás nélkül!
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL