Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

3 mennyei vacsora, és még a kilók is leolvadnak rólad

Szerző:
Szabó Anna
Nagyon fontos az, hogy odafigyelj a kiegyensúlyozott étrendre, és olykor próbálj meg néhány egyszerű növényi alapú vacsorát is beiktatni. Fontos ugyanis a minőségi ételek fogyasztása, így nagyon gyorsan képesek leolvadni rólad a fölösleges kilók. Íme, 3 kiváló növényi alapú recept vacsorára.

.

 

Hűtött avokádós gazpacho


Ez a leves remekül hidratál, hiszen szilícium-dioxidban gazdag angol uborkát tartalmaz, ami segít felszívni a vizet a sejtekbe, emellett ásványi anyagokban gazdag rózsaszín sót és C vitaminban gazdag citromlevet. Ezenkívül az avokádó egészséges zsírokat is tartalmaz, hozzájárulva ahhoz, hogy leolvadjanak rólad a kilók.


Hozzávalók


Leves:
• 2 paradicsom
• 2 érett avokádó
• 1 nagy angol uborka
• 1 ½ csésze hideg víz, plusz még szükség szerint
• 2 csésze spenót
• ½ jalapeno, opcionális
• Marék bazsalikom
• 1 gerezd fokhagyma
• 2-4 evőkanál citromlé
• 1 teáskanál só, rózsaszín vagy tengeri só
• olívaolaj


Sós granola:
• 1 csésze gluténmentes zabpehely
• ½ csésze tökmag
• ½ csésze dió, apróra vágva
• őrölt cayenne
• őrölt paprika
• ½ teáskanál só rózsaszín vagy tengeri só
• ¼ csésze olaj a választás
• 1 evőkanál méz


Elkészítés


1. A granola: melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Helyezd a tepsibe pergament, és tedd félre.
2. Egy közepes keverőtálban keverd össze a zabot, tökmagot, diót, cayenne paprikát és a sót. Egy másik tálban keverd össze az olajt és a mézet, és add hozzá a zabot. Keverd össze jól, majd terítsd szét a tepsiben.
3. Süsd 20-25 percig. A felénél keverd meg, addig süsd, míg aranybarna nem lesz. Hagyd teljesen kihűlni.
4. A leves: adj hozzá paradicsomot, az uborka felét és egy pár bazsalikomot az öntethez. Keverd össze a maradék hozzávalókat a turmixgépben, sima állagúra. Adj hozzá vizet, ha szükséges. Krémes, önthető állagú legyen. Sózd, citrommal locsold ízlés szerint. Tedd a hűtőbe tálalás előtt.
5. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel. Tedd egy közepes méretű tálba, majd add hozzá a vékonyra szeletelt bazsalikomot, olívaolajt, citromlevet, sót és borsot. Jalapeno paprikával díszítheted is.
6. Szervírozd a levest egy kis tálban, glanorával a tetején, paradicsom és uborka szósszal és némi olívaolajjal, majd élvezd!

gasztro gasztronómia konyhafortélyok vacsora
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL