.
Ez a leves remekül hidratál, hiszen szilícium-dioxidban gazdag angol uborkát tartalmaz, ami segít felszívni a vizet a sejtekbe, emellett ásványi anyagokban gazdag rózsaszín sót és C vitaminban gazdag citromlevet. Ezenkívül az avokádó egészséges zsírokat is tartalmaz, hozzájárulva ahhoz, hogy leolvadjanak rólad a kilók.
Leves:
• 2 paradicsom
• 2 érett avokádó
• 1 nagy angol uborka
• 1 ½ csésze hideg víz, plusz még szükség szerint
• 2 csésze spenót
• ½ jalapeno, opcionális
• Marék bazsalikom
• 1 gerezd fokhagyma
• 2-4 evőkanál citromlé
• 1 teáskanál só, rózsaszín vagy tengeri só
• olívaolaj
Sós granola:
• 1 csésze gluténmentes zabpehely
• ½ csésze tökmag
• ½ csésze dió, apróra vágva
• őrölt cayenne
• őrölt paprika
• ½ teáskanál só rózsaszín vagy tengeri só
• ¼ csésze olaj a választás
• 1 evőkanál méz
1. A granola: melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Helyezd a tepsibe pergament, és tedd félre.
2. Egy közepes keverőtálban keverd össze a zabot, tökmagot, diót, cayenne paprikát és a sót. Egy másik tálban keverd össze az olajt és a mézet, és add hozzá a zabot. Keverd össze jól, majd terítsd szét a tepsiben.
3. Süsd 20-25 percig. A felénél keverd meg, addig süsd, míg aranybarna nem lesz. Hagyd teljesen kihűlni.
4. A leves: adj hozzá paradicsomot, az uborka felét és egy pár bazsalikomot az öntethez. Keverd össze a maradék hozzávalókat a turmixgépben, sima állagúra. Adj hozzá vizet, ha szükséges. Krémes, önthető állagú legyen. Sózd, citrommal locsold ízlés szerint. Tedd a hűtőbe tálalás előtt.
5. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel. Tedd egy közepes méretű tálba, majd add hozzá a vékonyra szeletelt bazsalikomot, olívaolajt, citromlevet, sót és borsot. Jalapeno paprikával díszítheted is.
6. Szervírozd a levest egy kis tálban, glanorával a tetején, paradicsom és uborka szósszal és némi olívaolajjal, majd élvezd!
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK