Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

5 mennyei nutellás recept, amely megváltoztatja az életedet

Szerző:
Szabó Anna
Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a nutellát - sokan kenyérre kenik, esetleg a palacsintát töltik vele, de nem is sejtik, mennyi finomság készíthető még belőle. Ha sütöttél már vele valamit, akkor pontosan tudod, mire gondolunk, de ha nem, akkor mindenképpen nézd meg ezeket a recepteket, melyek egészen megváltoztatják az életedet!

.

 

Nutellás puding

Hozzávalók

- 1 ½ pohár egész mogyoró

- 2 pohár tej

- 1 db vanília szár

- 6 db tojássárgája

- 3 evőkanál szitált kukoricaliszt

- ½ pohár cukor

- 3 csipet só

- 4 db szeletelt csokoládé

- 3 evőkanál vaj

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Szórd szét a mogyorókat egy tepsiben és pirítsd 10 percig. Hagyd kihűlni, majd rakd egy tiszta konyharuhába, szedd le a héját, és daráld le.
2. Készítsd el a mogyoró krémet: Tedd a tej felét, egy lábosba. Vágd fel a vanília szárat hosszában, kapard ki a magokat és tedd bele a tejbe. Add hozzá a mogyorókat, közepes lángon forrald fel, majd hagyd állni 20 percig.
3. Közben, tedd a tojássárgáját, a kukoricalisztet, a cukrot és a sót egy edénybe, és keverd addig, amíg besűrűsödik.
4. Olvaszd fel a csokoládét és a vajat egy lábosban, keverd simára, és hagyd kihűlni.
5. Add a tejes-mogyorós masszát a tojásos masszához, majd adagold hozzá, és keverd el benne a maradék tejet. Térj vissza a mogyoró krémhez, főzd közepes lángon, amíg a puding be nem sűrűsödik, kb. 3 percig.
6. Tedd a pudingot egy tiszta edénybe. Add hozzá az olvasztott csokoládét és vajat. Desszertes poharakban tálald – akár hidegen, akár melegen.

nutella desszert konyha gasztro gasztronómia sütés főzés
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL