Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A nagy leves - Így készül a házi minestrone!

Szerző:
Szabó Anna
Egyre több rajongója akad, az olasz "nagy levesnek". A minestrone zöldségekkel dúsan telített, akár egytálételként is fogyasztható finomság. Valójában nincs egységes receptje, hiszen tájegységeként és évszakonként változó, melyik háziasszony mit pakol bele.

Hozzávalók:

20dkg újhagyma
20dkg zeller
20dkg bab (konzerv is lehet)
20dkg zöldborsó (konzerv is lehet)
20dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Só, bors, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom
Tálaláshoz: petrezselyem, sajt
05l zöldségalaplé

 

Elkészítése:

1. Az újhagymákat mosd meg hideg, folyó víz alatt, és nyesd meg, ha rajta maradt, a gyökerét. Egészen a zöld részéig szeletelt fel apró karikákra. Szeletelt fel a fokhagymát is.

2. Tisztítsd meg zellert is, és szeleteld fel 5mm-es kockákra, és a sárgarépákkal is tedd ugyanezt. A babkonzervet szűrd le.

3. Mosd meg a friss paradicsomot, csumázd ki, majd ezt is szeleteld fel 5mm-es kockákra.

4. Egy fazékban kezd el olajon párolni az újhagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a sárgarépát is. Amikor a sárgarépa nagyjából fogkemény, öntsd fel zöldségalaplével, majd takaréklángon lefedve főzd őket további tíz percig. Add hozzá a babot a zellert, fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, szurokfűvel, bazsalikommal.

5. Add hozzá a paradicsomot, a zöldborsót és forrald fel. Amikor lobog a leves, dobd bele a tészát is.

6. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel, vagy frissen reszelt kemény sajttal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL