A vad pisztráng húsa elég sovány, de az, amit általában fogyasztunk, többnyire tenyésztett, és félzsíros. Ennek a halnak a zsírjai többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavakból állnak, melyek szabályozzák a koleszterinszintet, és védik a szívet. Kiváló fehérjeforrás. A pisztráng továbbá B-vitaminokat és D-vitamint is tartalmaz.
Pisztráng fűszeres mártásban » | |
Gőzben főtt pisztráng édes paprikával » |
A fehérjében gazdag szardínia a félzsíros halak közé tartozik. Nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek részt vesznek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, és csökkentik a vér koleszterinszintjét. A szardínia nem elhanyagolható A- és D-vitamin, illetve foszfor-, kalcium- és jódforrás.
Szardínia sült paradicsommal » | |
Szardíniás cukorborsó- saláta » |
A makréla gazdag fehérjében. A félzsíros halak közé tartozik. Zsírjai hasznosak a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez, és segítenek a vér koleszterinszintjének csökkentésében. Mint minden hal, a makréla is gazdag foszforban, káliumban, nátriumban és B-vitaminokban.
Gyömbéres pácolt makrélafilé » | |
Batyuban sült mustáros makréla » |
Próbáld ki korábban megjelent
mennyei halas ételeinket is!
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK