Kezdetnek nem kell más csak egy 200 ml-es bögre vagy tejfölös pohár. Nagyjából mindent ezzel fogunk mérni, így nem kell a mérleg hiánya miatt bosszankodnunk. A másik két eszköz, amire mérés során szükségünk lehet, az evőkanál és teáskanál. Ezzel a két vagy három eszközzel ki is küszöböltük a mérleg használatát. Ezzel a módszerrel mutatok most két receptet. Az egyik egy piskóta a másik egy muffin. A piskóta sokak rémálma, de így egyszerűbbé tehetjük az elkészítését.
Hozzávalók:
5 db tojás
1 bögre cukor
1 bögre liszt
egy csipet só
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat, két külön edénybe. A fehérjéből egy csipet sóval készítsük keményhabot. Ha felvertük tegyünk bele apránként az egy bögre cukrot, miközben óvatosan, finom mozdulatokkal elkeverjük. Ezt követően mehet bele az egy bögre liszt, ezt is óvatosan keverjük el. Ha kész vagyunk, bele is tehetjük a sütőformába.
A sütőforma általában, ehhez a mennyiséghez egy 26 cm átmérőjű tortaforma, de használhatunk mást is. Ha nagyobb adagot szeretnénk készíteni, egyszerűen duplázzuk meg az adagokat.
Arra figyeljünk sütés közben, hogy ne nyissuk ki a sütőt, mert akkor összeesik a tésztánk. Nem kell neki sok idő, így hamar elkészíthető ez az alaprecept. Könnyen variálhatjuk, miután kész óvatosan vágjuk ketté, és töltsünk bele valamilyen krémet, pudingot vagy akár lekvárt. Díszítsük ízlés szerint.
Hozzávalók:
2 bögre liszt
1 bögre barnacukor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál sütőpor
fél bögre olaj
fél teáskanál őrölt gyömbér vagy frissen reszelt
2 darab tojás
1 evőkanál cukor
1 bögre író
kevés vaj a sütőforma kikenéséhez
Elkészítés:
Ezt a receptet is kedvünkre variálhatjuk, készíthetünk rá mázat, vagy kicserélhetjük a fahéjat kakaóra. Keverhetünk a tésztához csokoládé darabokat, vagy gyümölcsöket.
Receptek forrása: Christa Schmedes - Bögrés sütemények
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK