40dkg (5 ½ csésze) kókuszreszelék
2/3 csésze cukor
6 evőkanál liszt
¼ teáskanál só
4 tojásfehérje
1 teáskanál mandulaaroma
25dkg félédes olvasztott csokoládé
1. Keverjük össze a kókuszreszeléket, a cukrot, a lisztet és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojásfehérjét és a mandulaaromát; jól keverjük össze. Evőkanalanként tegyük kikent, lisztezett tepsire.
2. Süssük 160ºC-on 20 percig, vagy amíg a széle aranybarna nem lesz. Tegyük a süteményeket állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
3. Mártsuk a csókokat félig az olvasztott csokoládéba. Hagyjuk szobahőmérsékleten állni, vagy zsírpapírral borított tálcára rakva tegyük hűtőszekrénybe 30 percig, amíg a csokoládé megkeményedik. Jól záródó edényben, szobahőmérsékleten 1 hétig tárolható.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK