Hozzávalók
• 1¼ csésze tejszín
• 1 evőkanál cukor
• 100 g csokoládé (70% kakaó)
• 2 teáskanál zselatinpor
• ⅕ csésze víz;
• 1 teáskanál kakaóporú
Az öntethez:
• 1 ¼ csésze fagyasztott eper
• 4 evőkanál cukor.
Tedd a tejszínt egy serpenyőbe, és óvatosan melegítsd fel, folyamatosan kevergetve, egészen addig, amíg már majdnem forrni kezd. Közben add hozzá a vizet zselatinhoz, a kakaóport és a cukrot pedig keverd jól össze. Add hozzá cukrozott kakaóport, a zselatint és a csokoládét a serpenyőben lévő tejszínhez, habverővel alaposan verd fel.
Hagyd hűlni 10 percig, majd öntsd a keveréket formákba, és hűtsd le teljesen (kb. 2-3 óra).
Ha kihűlt, tedd a formákat forrásban lévő vízbe, majd fordítsd fel egy tálra őket. Gyümölcsmártással tálald! Az öntethez alaposan keverd össze a cukrot és az epret, majd robotgéppel pépesítsd.
Jó étvágyat kívánunk!
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK