Hozzávalók
• 1¼ csésze tejszín
• 1 evőkanál cukor
• 100 g csokoládé (70% kakaó)
• 2 teáskanál zselatinpor
• ⅕ csésze víz;
• 1 teáskanál kakaóporú
Az öntethez:
• 1 ¼ csésze fagyasztott eper
• 4 evőkanál cukor.
Tedd a tejszínt egy serpenyőbe, és óvatosan melegítsd fel, folyamatosan kevergetve, egészen addig, amíg már majdnem forrni kezd. Közben add hozzá a vizet zselatinhoz, a kakaóport és a cukrot pedig keverd jól össze. Add hozzá cukrozott kakaóport, a zselatint és a csokoládét a serpenyőben lévő tejszínhez, habverővel alaposan verd fel.
Hagyd hűlni 10 percig, majd öntsd a keveréket formákba, és hűtsd le teljesen (kb. 2-3 óra).
Ha kihűlt, tedd a formákat forrásban lévő vízbe, majd fordítsd fel egy tálra őket. Gyümölcsmártással tálald! Az öntethez alaposan keverd össze a cukrot és az epret, majd robotgéppel pépesítsd.
Jó étvágyat kívánunk!
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK