Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Cukkinis farfalle mozzarellával

Szerző:
Szabó Anna
Nyáron az ember nem szívesen tölt órákat a meleg konyhában főzéssel, enni azonban kell. A mai ebéd nagy előnye, hogy bő félóra alatt elkészül, és már tálalhatjuk is.

 

Hozzávalók


- 1 db cukkini
- 1 csomag bacon szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 4-5 db paradicsom
- 1,5 dl fehérbor
- 15-20 dk farfalle (masni tészta)
- mozzarella
- só
- oregánó
- őrölt fehérbors


Elkészítés


A bacon szalonnát felkockázzuk, és egy serpenyőben ropogósra sütjük. Tányérra szedjük és félretesszük. A fennmaradt zsíron megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, és ha már üvegesedik, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit. Alaposan összeforgatjuk, felöntjük a borral és ízlés szerint fűszerezzük. Ha már megpuhult, beletesszük a kockára vágott paradicsomot és a kisütött bacont, és néhány percig együtt pároljuk.

Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd óvatosan hozzákeverjük az elkészült cukkinihez. (A tésztát nem kell leöblíteni.) Tetejére ízlés szerint mozzarella sajtot csipkedünk, és lefedve állni hagyjuk még pár percig. Ezalatt az idő alatt a tészta magába szívja azt a kis szaftot, ami a cukkini alatt maradt, a sajt pedig szépen megolvad.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL