Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Édes kenyér banánnal és mogyoróval

Szerző:
Szabó Anna
Ezt a kenyérfélét azért ajánlanánk, mert teljesen eltér a megszokottól - legalábbis azoknak, akik a magyar konyhán nőttek fel. Ebből is készíthetsz nagyobb adagot, majd lefagyaszthatod. Ha újból ennél belőle csak annyi a dolgod, hogy pár percre beteszed előmelegített sütőbe vagy pár órán keresztül hagyod szobahőmérsékleten kiengedni.

Hozzávalók:

40 g banánchips
140 g vaj
100 g cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 csipetnyi só
2 tojás
180 g liszt
1 teáskanál sütőpor
60 g mogyoró (pucolt, sózatlan)
125 ml tejföl
3 banán
3 evőkanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál aprított mogyoró (díszítéshez)

 

Elkészítése:

1. Aprítsd fel a banánchipset. A vajat, a cukrot, és a citrom héját 1 csipet sóval krémesre keverd el – robot géppel 5 percig tart. Majd a tojások hozzáadása után, még további 1 percig keverd.

2. A lisztet, a sütőport és a 60 g mogyorót keverd össze. 1 banánt vágj fel apróra. Majd add az előző keverékhez. Közben kenj ki egy 20 centiméter hosszú vekniformát.

3. A 2 banánt felezz meg, és csepegtesd rá a citromlét, és szórd meg porcukorral. Keverd össze az 1. és 2. pontban elkészített nedves és száraz keverékkel. Öntsd a vekni formába, és a tetejére nyomkodd bele átlósan a félbevágott banánokat.

4. Majd 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 55-60 percig. Ha készre sült a formában megemelkedik a tészta.

5. Borítsd ki a formából, majd szórd meg az aprított mogyoróval és hintsd meg porcukorral.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL