Van köztük olyan, ami szinte a semmiből készül, van, ami fogyókúrás, de olyan is akad, ami azért kevésbé az. Egy a közös bennük: mind édesen gyümölcsös és könnyen függőséget okoz.
Mivel itt az eperszezon, és így május-júniusban ezek a szemet gyönyörködtető, bűnösen csábító piros csodák mindenhol ránk kacsintanak, szinte nem telik el úgy nap, hogy ne kerüljenek az asztalra valamilyen formában. Ha másképp nem, akkor nyersen, a csap alól egyenest a nagyobbik lányom, Laura szájába, és eperlé formájában pedig a könyökén végigcsordogálva a ruhájára, a székre, a padlóra és mindenhová. Imádom nézni, ahogy eszi, kicsit irigylem is, hogy neki már szabad. Liza ilyenkor persze szintén majd kinézi a szájából, de tízhónapos hugica lévén ő még egyelőre nem fogyaszthatja, így neki a banán jut, amivel legalább annyira ki tudja kenni magát.
Vagyis a receptek ötletadói a lányok voltak, a két kedvenc gyümölcsük lett párosítva, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvencével: a nutellával. És persze az ötödik receptem, ami mindig kilóg egy kicsit a sorból, az egy különleges eperdzsem, hiszen ha valamit üvegbe kell zárnunk azon nemes cél érdekében, hogy télen is élvezhessük, akkor az a szamóca.
{KEPGALERIA}
***
Randevú a Nílus partján
Rupáner-Gallé Margó
Aba Könyvkiadó, 2013
Betti és Iván esküvőjét a vőlegény új egyiptomi szállodájában tartják. A nap szenzációja mégis az, hogy a legidősebb Márai lány, a gyönyörű Izadóra, egy olasz macsóval tűnik fel az esküvőn, ahol - két év után először - belebotlik gyermekkori szerelmébe, Dávidba. Az olasz fiúnak emiatt rövid úton távoznia kell, bár Dávidot is Iza zárta ki az életéből, miután közös gyermekük halva született, s a lány képtelen volt feldolgozni a veszteséget.
De ami összetartozik, az előbb-utóbb össze is nő.
A szfinx mogorva tekintete alatt újra fellángol egy régi szerelem, és bár a feketehajú magyar szépség az arabokat királynőjükre, Nefertitire emlékezteti, s ebből bonyodalmak is keletkeznek, Márai Izadóra a Níluson végre révbe érni látszik.
Vagy csak látszik? Mert ekkor megint történik valami, aminek semmiképpen sem szabadott volna megtörténnie...
A Szivárvány könyvek hatodik kötetében RGM a legjobb formáját hozza, ami azt jelenti, hogy a könyv utolsó oldaláig lobogó szenvedélyek és meghökkentő fordulatok tartják izgalomban a romantikát és kalandot kedvelő olvasót.
Megrendelhető, idekattintva >>
A könyv megvásárolható a nagyobb hírlapárusoknál is!
Eperdzsem - vörös áfonyával megbolondítva
És az ígért ötödik, ami kilóg a sorból: egy újabb vidám, reggeli kényeztető, ami persze bármikor jólesik.
Én imádom a dzsemeket, pedig ez gyerekként nem így volt. Akkoriban szó szerint lekotortam a gyümölcsdarabkákat a reggeli pirítósról és a lekváros kenyérről. Szinte száz százalék, ezt ma is művelném, ha nem lennének a legújabb befőzési módszerek. Mondjuk, ha utóbbiak nem lennének, feltehetőleg lekvárt sem főznék, kiindulva a többórás gyümölcsforralásokból. Visszatérve, azért nem szerettem azokat a darabkákat, mert éppen azáltal, hogy órákig lettek főzve, majdhogynem már csak a héjuk maradt meg, és azt a mai napig nem szeretem. A teljesen szétfőzött, világos házi baracklekvárért ellenben meg vagyok őrülve, de nem hiszem, hogy neki fogok állni mostanában.
Ellenben ezt a tízperces az eperdzsemet bármikor elkészítem, és garantáltan nem fognak zavarni a kis gyümölcskockák, mert ez egy teljesen új dimenziója a befőzésnek, inkább gyümölcszselé eper- és áfonyadarabkákkal, káprázatos színekkel, mindez percek alatt. A végeredmény pedig majdnem olyan, mintha a kedvenc gyümölcstortám zselés tetejét kenném a kenyérre, kicsit édesebb, ezért kevésbé kocsonyás formában. A titok nyitja pedig: a befőzőcukor!
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK