Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Expressz paradicsomos tésza

Szerző:
Szabó Anna
A rengeteg nehéz étel után jól eső érzéssel tölthet el egy tál - ugyan laktató - meleg, ízes finomság.

Hozzávalók:

200g spagetti
2 fokhagymagerezd
50g fekete olívabogyó
3 evőkanál oílvaolaj
200g cseresznyeparadicsom
Só, bors, cukor, oregano
Frissen reszelt parmezán – ízlés szerint

 

Elkészítése:

1. Először is főzd meg lobogó forró vízben a 200g spagettit a csomagoláson látható utasítások szerint. Ha elkészült ne öntsd ki a tészta főzővizét, hanem tedd félre.

2. Pucold meg a 2 fokhagymagerezdedet, majd szeleteld fel vékony lemezekre, a fekete olívabogyót pedig kockázd fel apróra.

3. A 3 evőkanál olívaolajt, egy serpenyőben forrósítsd fel. A fokhagymát és a az oregánót dobd bele, és kezd el közepes lángon összepárolni.

4. Közben a cseresznyeparadicsomokat felezd meg, majd öntsd a serpenyőbe, és a fekete olívabogyót is. Jól keverd el, majd fűszerezd sóval, borssal és egy mokkáskanálnyi cukorral. Keverd hozzá a tésztát, és forrósítsd fel mindet együtt a serpenyőben.

5. Tálaláskor szórd meg a végén oregánóval és frissen reszelt parmezánnal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL