200g spagetti
2 fokhagymagerezd
50g fekete olívabogyó
3 evőkanál oílvaolaj
200g cseresznyeparadicsom
Só, bors, cukor, oregano
Frissen reszelt parmezán – ízlés szerint
1. Először is főzd meg lobogó forró vízben a 200g spagettit a csomagoláson látható utasítások szerint. Ha elkészült ne öntsd ki a tészta főzővizét, hanem tedd félre.
2. Pucold meg a 2 fokhagymagerezdedet, majd szeleteld fel vékony lemezekre, a fekete olívabogyót pedig kockázd fel apróra.
3. A 3 evőkanál olívaolajt, egy serpenyőben forrósítsd fel. A fokhagymát és a az oregánót dobd bele, és kezd el közepes lángon összepárolni.
4. Közben a cseresznyeparadicsomokat felezd meg, majd öntsd a serpenyőbe, és a fekete olívabogyót is. Jól keverd el, majd fűszerezd sóval, borssal és egy mokkáskanálnyi cukorral. Keverd hozzá a tésztát, és forrósítsd fel mindet együtt a serpenyőben.
5. Tálaláskor szórd meg a végén oregánóval és frissen reszelt parmezánnal.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK