Hozzávalók 4 személyre
• 3 db tojás
• 1 dl tejszín
• 100 g étcsoki (az édesszájúak használhatnak 50g étcsokit és 50g tejcsokit is)
• 8 dkg vaj
• 1 tk sütőpor
• 10 dkg cukor
• 10 dkg liszt
• ízlés szerint gabonagolyók (kb 10-15dkg)
Elkészítés
A tojást a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet a sütőporral. Majd kb. 20×30 cm-es, kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, 180°-on kisütjük.
Ezalatt a csokit a vajjal felolvasztjuk, amikor lehűlt, akkor hozzáöntjük a tejszínből vert kemény habhoz. Megkenjük a krémmel a tésztát, megszórjuk a gabonagolyókkal, majd a hűtőben tároljuk pár órát és ehetjük is!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK