Tökszuper ételek
A nagydobosi sütőtök, a hokkaido tök és a kanadai sütőtök is superfoodnak számítanak, úgyhogy bevethetők a téli vitaminraktárak feltöltéséhez is a színterápiás hatásuk mellett. Igazán sokoldalúak: magukban, levesként, köretként (vagy köret-extrásítóként, ha krumplipüréhez keverjük), szendvicskrémként, mártogatósként és sütik alapanyagaként is csodás dolgokat lehet kihozni belőlük. A kevésbé tökpártiak mással is biztosíthatják a színélményt, akár a kedvenc üdítőjükkel is, demonstrálandó, hogy a sötét ősz nem mehet a kreativitás kárára – a klasszikus Fantás sütin túl a Halloweenes-Fantás muffin lehet az ősz legnagyobb sztárja! Mutatjuk a recepteket:
Hozzávalók
A muffintésztához:
175 gramm tojásfehérje
100+100 gramm kristálycukor
100 gramm tojássárgája
100 gramm szobahőmérsékletű vaj
100 gramm olvasztott fehér csokoládé
100 gramm liszt
kiskanálnyi sütőpor
A töltelékhez:
angolkrém:
115 gramm tojássárgája
70 gramm cukor
115 gramm tejszín
1 vaníliarúd kikapart magjai
plusz:
300 gramm habtejszín
7 gramm zselatin
2,5 dl Fanta Narancs zero
A dekorációhoz:
fondant
ételszínezék
olvasztott étcsokoládé
marcipán- vagy csokifigurák
Elkészítés
A tojásfehérjét 100 gramm kristálycukorral összekeverve felverjük, a keveréket félretesszük külön tálban.
A tojássárgáját 100 gramm kristálycukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, majd a fehércsokit is.
A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgájás-cukros-vajas-fehércsokis keverékhez adjuk.
A keveréket a felvert, cukros tojásfehérjével lazítjuk, óvatosan hozzáadagolva.
Az egészet közepes méretű cupcake formákba töltjük, majd 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük.
A habtejszínt felverjük. Egy másik tálban angolkrémet készítünk, ehhez a tojássárgáját, a cukrot, a tejszínt és a vaníliarúd kikapart magjait összekeverjük, és vízgőz felett 80 Celsius-fokig melegítjük. Ezután hozzáadjuk a zselatint, majd beleöntjük a Fantát és végül a habtejszínnel lazítjuk a krémet. Ha mindezekkel megvagyunk, a megsült és kihűlt muffinokat megtöltjük a töltelékkel.
Végezetül a sütemények tetejét befedjük fondanttal, igény szerint olvasztott étcsokoládé segítségével például pókhálómintát rajzolunk rá, és/vagy csokiból, illetve marcipánból formázott Halloween-karakterekkel díszítjük.
A Halloweeni Fantás Muffin receptet a Cake Shop és Sallay Fanni bocsátotta rendelkezésünkre.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK