Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Hello Amerika - Avagy élet a hamburgeren túl

Szerző:
Szabó Anna
Sokszor hallhatjuk azt, hogy Amerikának nincs nemzeti étele. Ez azonban egy nagy tévhit. Mert való igaz, hogy Amerikában sokan fogyasztanak gyorséttermi ételeket, de hidd el, hogy vannak ízletes, finom, hagyományos ételeik! Tarts velünk és bebizonyítjuk, hogy a hamburgeren túl is van élet Amerika gasztro világában!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Almás-körtés-áfonyás pite

Hozzávalók:

A tésztához:
170 g finomliszt
100 g vaj
3 ek cukor (ízlés szerint)
2 ek víz (langyos, szükség szerint)
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)

A töltelékhez:

680 g alma
680 g körte
100 g áfonya (aszalt, fagyasztott is jó)
170 g cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
1 tk fahéj
0.5 tk szerecsendió

A morzsához:

60 g finomliszt
50 dkg barna cukor
60 g vaj (hideg)
110 g dió (darált)
Elkészítés:
A pitetésztát elkészítjük, és egy kivajazott, kilisztezett piteformába simítjuk. A kilógó részt nem vágjuk le, hanem visszagyűrjük, és elsimítjuk, hogy szép formát kapjon.

A sütőt előmelegítjük.

Ha aszalt áfonya van csak kéznél, akkor egy kicsit beáztatjuk langyos, rumos tejbe, hogy jól megszívja magát.

Az almát és a körtét megpucoljuk, tetszőlegesre vágjuk (Én szeleteltem, de kockázni is lehet.), majd a tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg egy kicsit össze nem esik, és kifőtt egy kevés levet.

Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt, a fahéjat, a szerecsendiót, és besűrítjük a tölteléket. Majd beleforgatjuk az áfonyát, és hagyjuk hűlni egy keveset.
Közben a morzsához valókat kézzel morzsásítjuk.
A tölteléket a tésztára simítjuk, és a tetejét megszórjuk a morzsával.

Addig sütjük, amíg szép barna nem lesz a tetején a morzsa.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL