{KEPGALERIA}
Almás-körtés-áfonyás pite
Hozzávalók:
A tésztához:
170 g finomliszt
100 g vaj
3 ek cukor (ízlés szerint)
2 ek víz (langyos, szükség szerint)
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)
A töltelékhez:
680 g alma
680 g körte
100 g áfonya (aszalt, fagyasztott is jó)
170 g cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
1 tk fahéj
0.5 tk szerecsendió
A morzsához:
60 g finomliszt
50 dkg barna cukor
60 g vaj (hideg)
110 g dió (darált)
Elkészítés:
A pitetésztát elkészítjük, és egy kivajazott, kilisztezett piteformába simítjuk. A kilógó részt nem vágjuk le, hanem visszagyűrjük, és elsimítjuk, hogy szép formát kapjon.
A sütőt előmelegítjük.
Ha aszalt áfonya van csak kéznél, akkor egy kicsit beáztatjuk langyos, rumos tejbe, hogy jól megszívja magát.
Az almát és a körtét megpucoljuk, tetszőlegesre vágjuk (Én szeleteltem, de kockázni is lehet.), majd a tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg egy kicsit össze nem esik, és kifőtt egy kevés levet.
Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt, a fahéjat, a szerecsendiót, és besűrítjük a tölteléket. Majd beleforgatjuk az áfonyát, és hagyjuk hűlni egy keveset.
Közben a morzsához valókat kézzel morzsásítjuk.
A tölteléket a tésztára simítjuk, és a tetejét megszórjuk a morzsával.
Addig sütjük, amíg szép barna nem lesz a tetején a morzsa.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK