Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 50 dkg gomba
- 1 cs újhagyma
- 25 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek citromlé
- 3 ek olívaolaj
- 2 db chili paprika (vagy paprikakrém)
- 1 tk barna cukor
- 1 tk kukoricaliszt
- só
Elkészítés
A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra, a gombát szeleteljük fel. Az újhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pedig vágjuk a lehető legapróbbra. Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, tegyük bele a feldarabolt csirkemellet, 6-8 perc alatt fehéredésig pirítsuk, majd szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele az újhagymát, pároljuk néhány percig, majd adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, és a gombát is. Ízlés szerint sózzuk, pároljuk tovább pár percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és szórjuk meg a barna cukorral. Pároljuk teljesen puhára, majd tegyük bele az elősütött csirkemellet. Egy tálkában keverjük össze a citromlevet a szójaszósszal, öntsük rá a zöldséges csirkemellre, óvatosan keverjük össze, majd 2-3 percig pároljuk tovább.
A kukoricalisztet keverjük simára egy pici vízzel, öntsük rá a zöldségekre, óvatosan keverjük össze, és néhány perc alatt, sűrítsük be a szaftot. Közben készítsük el rizst.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK