Hozzávalók
- 2 db karalábé
- 70 dkg darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- petrezselyemzöld
- 2 marék rizs
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- szerecsendió
- pirospaprika
- 2 ek. liszt
- tejföl
- olívaolaj
Elkészítés
A karalábét megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. Egy edényben olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a hagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a lereszelt karalábét, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, jól összekeverjük és felöntjük egy kevés vízzel. Ízlés szerint ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.
A darált húst szintén ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a rizst és az egész tojásokat, majd jól összekeverjük. Ezután egyforma méretű gombócokat formálunk belőle, beletesszük egy lábosba, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és puhára főzzük. A főzésből visszamaradt lébe beleöntjük a megpárolt karalábét és lassú tűzön tovább főzzük. Közben rántást készítünk, melyet beleöntünk a karalábés lébe és kézi habverővel simára keverjük. Állandó keverés mellett néhány percig még főzzük, hogy kellően besűrűsödjön, végül visszahelyezzük a húsgombócokat, és hagyjuk, hogy egyet rottyanjon a tűzön.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK