Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Lazacos uborkaleves

Szerző:
Szabó Anna
A magyar gyomornak fura lehet a címben szereplő ízpárosítás, de ez ne tartson vissza a kísérletezéstől! Néha kell egy kis egzotikum, halat és zöldséget sokan kevesebbet eszünk a kelleténél...

Hozzávalók:

1 kígyóuborka
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
5 dl húsleves (húsleveskockából is készíthetjük)
1 citrom leszűrt leve
1 csokor zöld kapor
Késhegynyi cukor
Só, őrölt fehér bors, cayenne bors, csipetnyi őrölt szerecsendió
10dkg füstölt lazac

Elkészítése:

1. A kígyóuborkát meghámozzuk, félbevágjuk hosszában, magjait kiszedjük, majd lereszeljük.

2. A megtisztított hagymát szintén lereszeljük, a fokhagymát pedig kevés sóval összezúzzuk. Hozzáadjuk a tejes tejszínhez a húslevest, és a fokhagymás-hagymás reszelt uborkát.

3. Sóval, borssal, szerecsendióval, cayenne borssal ízesítjük, belecsavarjuk a citrom levét, és hozzákeverjük a finomra vágott kaprot.

4. Lefedjük, majd miután kihűlt a hűtőben legalább egy óráig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

5. Tálalás előtt a füstölt lazacot kockázd fel, külön tálald. A tányér aljára szedjetek lazacdarabokat, majd erre merítsétek a levest.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL