Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 8 dkg Rama margarin (vagy vaj)
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 10 dkg darált mák
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Elkészítés
A porcukrot keverjük habosra a margarinnal és a két egész tojással, majd adjuk hozzá a tejet is. Állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a sütőporral és a darált mákkal összekevert lisztet, és addig keverjük, míg a tészta szép sima lesz.
A tortaformát vékonyan zsírozzuk és lisztezzük ki, öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt (tűpróbáig) süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
Meggyes krém hozzávalói
- 25 dkg mascarpone
- porcukor ízlés szerint
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín (vagy Hulala)
- 30 dkg meggy (cukrozott)
- csokoládé a díszítéshez
A meggyet pár órával a felhasználás előtt magozzuk ki, cukrozzuk be, alaposan csepegtessük le, majd kb. a felét pépesítsük botmixerrel.
A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd apránként keverjük hozzá a pépesített meggyet. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd szintén apránként, óvatosan keverjük hozzá a meggyes krémhez.
A teljesen kihűlt tortát éles késsel vágjuk félbe, majd az alsó tésztalapot kenjük meg a meggyes-habos krémmel. Ezután a maradék meggyet ízlés szerint osszuk el a krém tetején, helyezzük rá a másik tortalapot, majd tenyérrel kicsit nyomkodjuk le. Végül a maradék krémmel vonjuk be a torta külső felét is.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint csorgassuk a tortára. Az elkészült tortát helyezzük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK